ABD ORDUSU ERKUNT TRAKTÖRÜ TERCİH ETTİ.

Ynt: ABD ORDUSU ERKUNT TRAKTÖRÜ TERCİH ETTİ.

arkadaşlar bu fasun üretim pek yakışmadı.bugün ve daha düne kadar massey fergusun ingiltere,fransa ,alman,brezilta ispanta ve türkiye üretildi veya montajı yapıldı.jondere almanya,abd,hindistan,meksika bugün avrupada birçok traktör fabrikası birbirine fason üretim yapıyor birbirlerine teknoloji ve sistemler parçalar veriyor.örnegin carraro ,mc cormik.daha nicesi.bu ismini saymadığım bir çok firma ülkemizdede parça ürettiriyor ve montaj yaptırıyor.perkın motoru yüzlerce ülke kullanıyor bugun ülkemizde iş makinaların da perkıns motor kullnılıyor özellikle çukurova da, DOC larda as doclar da önemli olan ülke adına üertilmesi.burada erkunt dört dörtlük diye bahsetmiyoruz.bu bir başarı adım önemli olan bu daha dün sayın başbakanımız %85 i türk olan hibrit bir aracı denemişti.bugün tümosan,başak,hattat.erkunt şuan yerli bir traktör fabrikamız daha olacak KIRIKKale de temeli atıldı.birhafta önce.törende konuşulana bakarsak %99 yerli olacak bunlar başarıdır.rekabettir.istihdamdır.böyle bakılmalı.şuan erkunt traktörüm var ve memnnunum.sorunları olsada olmasa benim.bizim.sonuçda ülkemizin adı ....

birazda meselenin şu yönü var.bizim ülkemizde bir traktörün bütün parçalarını yüksek teknolojiyle üretecek imkan var.ama dünya üzerinde aynı kalitede bu parçaları daha ucuz yaptıracağın yerler de var.sana deseler ki 70 beygir gücünde kaliteli bir traktör yapacaksın.ama rakiplerin 50000 liraya satarken.sende aynı paraya satacaksın.ürettiğin malda her türlü maliyetleri hasaplamalısın ki kar edip ayakta kalmalısın.Bakın Amerikan rüyası ne hale geldi.Su gibi benzin içen,4 tonluk tank gibi lüks araçlar satılmadı.üreten fabrikalar Amerikanın Yerli malı olmasına rağmen tutunamadı.dünya gerçeklerine uyum sağlayamazasan seni kimse kurtaramaz.

DENİZLİLİ ALİ ÇOK KOMİKSİN. ADAM GÖĞSÜNÜ GERE GERE KENDİ İSMİYLE ÜRETİM YAPMIŞ, TAA AMERİKAYA GÖNDERMİŞ SEN HALA FASON ÜRETİM DİYORSUN. ALLAH AKIL VERMİŞ DÜŞÜNMEDEN YAZMAYALIM ALLAH AŞKINA...

%100TÜRK link=topic=23198.msg248448#msg248448 date=1265326601' Alıntı:
DENİZLİLİ ALİ ÇOK KOMİKSİN. ADAM GÖĞSÜNÜ GERE GERE KENDİ İSMİYLE ÜRETİM YAPMIŞ, TAA AMERİKAYA GÖNDERMİŞ SEN HALA FASON ÜRETİM DİYORSUN. ALLAH AKIL VERMİŞ DÜŞÜNMEDEN YAZMAYALIM ALLAH AŞKINA...
lafa karışmak gibi oldu ama denizlili ali dedigin 33 yaşında kullanmadgın traktör için radikalci olma saygıszlık yapma bence türk demirini boşver türk evladı gibi davran biraz saygılar

%100TÜRK link=topic=23198.msg248448#msg248448 date=1265326601' Alıntı:
geçen gün newyork ta geziyordum.WALL STREET in girişine (Dünya bankasının arka tarafına düşüyor.)erkunt bayisi açılmış.tabi Amerikalılar çok yakan araçlara alıştıkları için Erkunt u beğenmiyorlar.galiba bir türk girişimci açmış.(traktörleri kaldırımlara dizmiş.Vatandaş geçemiyor oradan anladım.)
EEE işte 100 de 100 arkadaşım bizim köyde bir lafa vardı.senin gibiler için.derler ki; ' ' Düğünde oğlan evini bilmez kız evini bilmez samanlığa hoşaf taşır. ' ' derler.ABD ye erkunt gidiyor mu mi bilmezsin.Fason nedi bilmezsin.bir lafa kalabalığı bir kaba gürültü tutturmuş gidiyorsun...

Bu memlekette Tümosan ve Hattat diye traktörler de var yerli üretim.madem 100 de 100 sün.onları da taktir et.Onlar üvey evlat mı...

Arkadaşlar aslında hepimiz aynı şeyleri biliyoruz ve düşünüyoruz. Tarihimizde en büyük ve en güzel örnekleri kayseride açılan ilk uçak fabrikası SONRA eskişehir devlet demiryollarında ürettiğimiz devrim otomobili ozamanki düşünceler ve şartlar hep engeller koydular.lütfen bu yerli fabrikalarımızın sonları bunlara benzemesin hepsinin yolu açık olsun.

tercih etmeseymiş daha mutlu olurdum açıkçası :)

arkadaşlar buyuk markalar artık uretımını çinde yapıyo ne ıcın ham madde orda ucuz mesela kodak çinde üretiyo bu ona 5 lıraya maal oluyo getıroy Türkiye ' de 30 liraya satıyo bızde böbürleniyoruz kodak fotoğraf makınemız var dıye sonra aklımıza gelıyo altına bı bakıyoruzkı made in china yazıyo :)) artık bazı şeyleri görün artık bütün büyük markalar hindistan çin gibi yerleri kullanıyo ve bizi kazıklıyo

benbekirya link=topic=23198.msg251072#msg251072 date=1265859327' Alıntı:
arkadaşlar buyuk markalar artık uretımını çinde yapıyo ne ıcın ham madde orda ucuz mesela kodak çinde üretiyo bu ona 5 lıraya maal oluyo getıroy Türkiye ' de 30 liraya satıyo bızde böbürleniyoruz kodak fotoğraf makınemız var dıye sonra aklımıza gelıyo altına bı bakıyoruzkı made in china yazıyo :)) artık bazı şeyleri görün artık bütün büyük markalar hindistan çin gibi yerleri kullanıyo ve bizi kazıklıyo
çok uluslu firmalar için heryerde hammadde fiyatı aynı.önemli olan işçilik.avrupa bir işçi için verilen.maaş.vergi sigorta ile.çinde 20 kişi çalıştırırsın.

eskiden japon mallarında derlermiş iyi degil kötü bu vaktin cin malı gibi babam dedem öyle anlatırdı şimdi japon arabalarına moda cin malıda belki 10 sene sonra aynı düzen olcak

ham madde çinde ucuz olduğu için değil, iş gücü ucuz olduğu için büyük firmalar çinde üretim yapıyor. mesela sonyden örnek verelim. bi fotoğraf makinasının tüm parçaları sony garantisinde japonyadan çine yollanır. parçalar çinde toplanır. çünkü japonyadaki işçiye verilen parayla bi ordu çinli çalıştırılır.kalitede düşüklük olmaz.sonuçta mal aynı mal.

şimdik hemen hemen butun yorumları okudum guzel herkez kendı dusuncelerını koymus gayet tabı normal bırsey bende birka cbır sey yazayım dedım bir bebek dusunun dogdugu zaman hiç yuruyenını gördunuzmu?erkunt fırması 2004 yılında dogdu 2008 yılına kadar emekledı 2009 dan sonrada yurumeye baslıyo bnce yanı demek ıstedıgım emeklemeden yuruyemez bır bebek....ANLAYAN ANLADI UMARIM...