90 80 ALMAK ÜZEREYİM YARDIMCI OLURMUSUNUZ

Ynt: 90 80 ALMAK ÜZEREYİM YARDIMCI OLURMUSUNUZ

Şunu diyeyim şanzuman açtırdın diye motor kötü mü oldu? Sende bilirsin daha öncede söyledim. Lazer için en ideali düğmeli motor. Bak 110-90 larda lazer yapıyo ama üstüne şöför bindimi kullanmayıda bilmedimi kaç defa söktürdü makinayı. Diyorum neden söküyon gene makinayı. Usta diyor adm bilmiyo nasıl kullancağını şanzumanı kırıyo. Bence sen motorla yüklenme hatayı birazda kendinde ara. 90-80 in yiyeceği nane değil. bende kullandım gördüm bizzat. 90-80 3.5 ilgi lazerde tırmalıyodu. sitemizde ekoç nickli üyenin motoru.

ama ben ne diyorum size daha önce 98 model 82 80 lazer çekiyordum ona neden bir sey olmuyodu hem ben bu işi 2002 senesıden berı yapıyorum 10 lıkten asagı olmaz dıyorsunuz ama benım için çok büyük onlar maksumum 100 lük alırım cunku ben kuru tarımda yapıyorum her işi yapıorum ilaclama gübre tohum ekimi v.b. 120lik bu işleri yapmaz sadece çekme işlerinde kullanırsın arkadaslar bizim burda 75 lonbarjini ile çekıyo adam tık yok zaten bizim toprak kumsal öyle agir değil gerek yok 120lıge

Peki motoru vurduruyonuz mu? mesela toprağı aldın giderken 1-2 derken motoru vurduyosanız elbetteki şanzuman zarar görür. 98 yılında yapılan tümosan demek ki daha sağlamdı. Yada ayrı bir özelliği vardı.

Selam arkadaşlar ben balıkesirliyim gecen sene 2 tane tümosan aldım biri90 80 biride95 80 aldıgımada çok pişman oldum arıza yaptılar hep 95 80 biraz iyidi ama 90 80 çok arza yaptı lazer cekıyorum 3 defa sanzımanı söküldü aldığıma çok pişmanım lütfen başınızı yakmayın almayın şunları ya uzuz dıye alıyo millet yakmayın başınızı satıcam alan yok bıktım valla ya benden size bir dost nasiati çin malı bunlar ya benım bıldığim traktöre 5 sene anahtar urulmaz bunlar daha1 senelik sokulmeıgı yer kalmadıya çok pişmanım aldıgıma

mesut link=topic=40304.msg401864#msg401864 date=1305637470' Alıntı:
Selam arkadaşlar ben balıkesirliyim gecen sene 2 tane tümosan aldım biri90 80 biride95 80 aldıgımada çok pişman oldum arıza yaptılar hep 95 80 biraz iyidi ama 90 80 çok arza yaptı lazer cekıyorum 3 defa sanzımanı söküldü aldığıma çok pişmanım lütfen başınızı yakmayın almayın şunları ya uzuz dıye alıyo millet yakmayın başınızı satıcam alan yok bıktım valla ya benden size bir dost nasiati çin malı bunlar ya benım bıldığim traktöre 5 sene anahtar urulmaz bunlar daha1 senelik sokulmeıgı yer kalmadıya çok pişmanım aldıgıma

Bunları söylemiştiniz hocam.

lazerde traktör urdurulurmuya romork mu cekiyoruz o makina milimetrik belli bir devire sabitlersin topraga uygun olacak sekılde vitesi ayarlarsın el gazı cekik bir daha hep dönersın bayiılma durumunda gaz verisin yada lazere mudahale edersin baktın çok bayılıyo vites küçültürsün ben bu işiten ekmek yiyorum zaten urdurunca debriyajı dagılır yaptıgın işin anlamı kalmaz

bizim burda 82-80 traktörü bitirdiler komuşuda var ağır işe girmiyor ara işler için aldılar sadece ilaç makinası arka hidrolikleri dağıttı çok acayip şekilde hidrolik tertibatı dandik debriyaj gitti daha yeni geldiğinde 2007de sıfır aldılar adamlar hadi bu sefer ucuzuna kaçalım biraz fazla para vermiyelim nasıl olsa ara işe göndericez traktörü ağır iş yapmıycak dedi pişman oldular hatta şu an traktör satılık benim dükyana çektiler traktörü soran bile yok anca takasa gider

arkadaşlar ben bu meseleyi araştırdım baya bu 98 model lerın neden saglam oldugunu 95 yılında düz traktör üretiyormus tumosan sonra 98 yılında gecmıs cekerre ama o zaman devlet yapıyormus üretımı kalıtelı parca kullanıyorlarmıs şuan satılmış tümosan fabrikası şimdiki üretimde çok hadi parçalar kullanılıyo öncekı tumosanların ön takımları italyan mış şimdi ise 90 80 lerinkileri hema üretiyo dandik yani ama yeni kasalar daha italyan parça alınacagı zaman ihale olyomus kim uzuz parça verirse ondan alınıyormus ve böyle sorunlar bitmiyo en önem şey ise ben üzüldüm yani tümosana ilk traktör üreten işçileyani ustalaşmış olan insanları çıkarmışlar ya adam lar işin ustası niye çıkarıyorsunuz ve sonra gidip daha yeni işe başlayan çömez adam ları işe almışlar ya ne bicim bi üretim anlayısı bu ya ustaların çıkarılma sebebi neymiş biliyomusunuz çok hız değillermiş traktör toplamada adamlar dıkkatyapıyorlar dı 1 gunde az traktör çıkarıyorlar mış şimdikiler bastan savma yapıyolar işi dikkatsiz ben öyle üretılen malı istemyorum olmaz olsun adam lar para kazanacaksa biizim suçumuz ne yaaaaa almaz olaydımya ben sizin için yazıyorumbunları bilgilendirmek için ya bana hiç met etmeyın tumosanları kullanıyorum çünkü siz kendizi kandırıyorsunuzdevam edin yok sağlamda bilmem nede anlatmyın boş işler bunlar

90.80 değilde 95.80 daha iyidir, 90.80 max.torku 17-18 gazda veriyor 95.80 ise 14 gazda veriyor bu yakıt tüketimini çok etkileyecek bir faktördür.

savaser link=topic=40304.msg397711#msg397711 date=1305053279' Alıntı:
bizim burda 5 6 kiside tümosan var new holland dan az yakıyor ve 3 sene oldu birisinde 5 sene daha en ufak bir parçasını degistirmediler ben de güvenerek adana tarla gününde 8195 4wd kabin klima (yeni kasa euro 3 intercooler) siparis verdim yeni modelde eskiden farklı olarak; arka hidrolik ıtalyan malı olmus (sikayet üzerine), şanzıman oranları değişmiş (tarlada td100 d yi ve 8195 i test ettim gerçekten 8195 acayip seri td 100 kağnı gibi kalıyor ikisinde de 5 li 14 lü vardı ) ayrica adam new holland dan az yakmazsa ayni fiyattan geri alacagini söyledi :) normalde %20-30 daha az yakiyormus . test esnasında fark ettiğim bir noktada debriyaj çok hafiflemiş kullanımı rahat tek can sikan şey direksiyonun yükseklik ayarı yok :(

o motor td100d den az yaksın ben hiçbirşey bilmiyorum. tamam tümosanı severim ama biri 360 tork 390 tork hem torku düşük olup hem az yakamaz o iki traktöre aynı pulluğu takıp denerken 5 14 yerine 6 14 yapın farkı görün.

Tümosan 90-80 kullanıcısıyım 500 saatte şu anda traktörüm.Fanatiklik veya kötülemek amaçlı yorum yapmıyorum. Benim kendi görüşüm bu traktörü almayınız vede aldırmayınız.Az traktör satsınlar öz traktör satsınlar.

Merhaba,

Siteye uzun zamandan beri uyeyim. Simdi yaziyorum.
82.80DT 2005 ' i 2 yasinda 900 saatte aldim. Kuru tarim ile ugrasiliyor. Su an 2650 saatte hicbir ariza yapmadi. Sadece yag degisimi, mazot, filtre degisimi vs.

Calisirken de boguyoruz (isimiz acele bitmeli) yuksek devir, yuksek vites vs. kullaniyoruz.
Hah simdi sanziman gitti, ha simdi hidrolik yan kol koptu dercesine zorluyoruz. Nadasta 5,5 litre/donum mazot yakiyordu. Bu yil sakin kullanma ile nadas denemesi yaptim. Yakit cok dustu 4 lt/donum (1 donum=2500m2, Konya/Altinekin). Toprak agir. Yani kullanmaya gore yakiyor.

Gelelim yeni nesillere, motor sanziman altyapilari ayni. Fakat çok ariza yaptiklari soyleniyor. Takas ile model yenileme 8095/8195 yapmak istiyoruz. Fakat bu ariza sikayetleri duyumlari gozumuzu korkutuyor. Fabrikanin eski halini de yeni halini de biliyorum. Eskiden italyan kalite yonetimi normlari uygulaniyordu. Simdi, kapida guvenlik gorevlisi bile yok. Iceri giriyorsunuz odalar bos. Neden sonra bir muhendis buldum. Bilgisayardan benim sasi numarasini buldu. Evet problem var. Bunu bayi uzerinden halledeceksiniz diyor. Merkez ist. A tasinmis. Bayiye gidiyorum (Kocaklar). Neymis efendim, benim traktoru satinaldigim adamin bayiye borcu varmis. Eeee, o borcunu odeyecekmiste..., ondan sonra sasi numarasini sistemden ve ruhsattan duzeltecekmis. Ulannnn benimlen ne ilgisi var? Arizali tefeci... Hala yarim yamalak kaldi.

Kusur kalmayin aklima gelince canim sikildi.
Maxima iyi gorunuyor. 6.600kg agirlik guzel. Ama tasarim ve iscilik rakiplere gore iyi degil. 120.000TL
Bence erkuntu incelemeli. Ben tam incelemedim. Sikayet, ariza durumunu bilmiyorum. MF 5445/5455/6460 uzerinde duruyorum. EGER ISE DEVAM EDERSEK. ISI BIRAKMA IHTIMALI DAHA YUKSEK. SIMDILERDE NADAS ARPALAR ZARAR ETTI. KURAKLIKTAN DOLAYI.

Saygilar..