Anladım abi.Erkunt kudret 100 bizim arkadaşlarda var baya kullanma şansım oldu yerli traktör alsam kesinlikle erkunt un lüks serisini alırdım yanlız tüm yerli traktörler de olduğu gibi ondada bazı problemler çıkabiliyor bizim burdaki lerinde bazı problemleri oluyor.Birde zf 557 kodlu sanzuman bu traktörlere büyük geliyor sanki biraz tabanları ağır kalıyor gibi geliyor bana...
SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Doğrudur Ahmet olabilir sıkıntı çıkması herzaman mümkündür yeterki baş ağrıtacak boyutta olmasın hafif kusurlar olsun. Traktörün ağırlığında biraz hafifletilmeye gidebilir 2 şer ağırlık hem önden hem arkadan sökülünce rahatlar traktör. Birde ekipmanlar yöresel biliyorsun toprak çeşitliliğide ülkemizde çok fazla hal böyle olunca en zor koşullara göre dizayn ediliyor traktörler kullanıcı tarafından eksiltmeye gidilebilir. 100 hp bir traktöre 4750 kg gerçekten ciddi bir yükleme bana göre 4300-4500 dolaylarında olması lazım. Biraz kıyaslama gbi olacak ama Claas Axos'un 4350 kg gelen ideal ağırlığıda onu hantallıktan uzak tutup şanzımanını daha iyi kullanmasını sağlayacaktır daha seri hissettirecektir muhtemelen. Ama şunuda söyleyim full ağırlık Haşmet'i deneme şansım olmuştu rahatsız edici bir hantallık hissetmemiştim. Bu konuyu [MENTION=6]alipasalierkan[/MENTION] hem bir Haşmet sahibi olarak daha iyi özetler zannımca.