9 nisan ayçiçeğine start verdik

Bereketli olsun. Bir shutle ne kadar iş çabuklaştırıyor. Ben 8 saat vites değiştirmekle uğraşıyorum.

Hocam 285e bi pompa ayari lazim. Hem birz yakiti fazla hemde biraz yag yakiyor. Gecen yaz 1 kutu rom koydum yag koruyucu yakmasin diye. Ona ragmen her sene 2.5 lt yag ilave ediyorum. Ama meret gavur gibi cekiyor. Tavsiyen nedir bu konuda?

8000 saat sonrası yağ yakma olayı görülebilir.Genelde Shell Rimula 20W50 yağ motorla uyumlu.250 saat yağ değişim aralığı var.200 saatte değiştirsen iyi olur.Kataloglarda motor yağının 700 gr yakar eksiltir gibi bir ibare var,eksilirse tamamlarsınız 50 saat arayla kontrol et ve tamamla.Yağ kaliteleri farklı 100 saattede kabarcık yapıp eskiyen yağlar var.Shell veya Castroll öneririm.
Mazot pompa ayarı isteyeceğini sanmam, yalnız 5000 saat gibi enjektör temizliği yaptır, sonrakileri 2000 saat arayla yaptır.Mazot sıkıntılı olursa enjektör başları açılıyor ve püskürtme yapmıyor,yakıt artar.
Sübap ayarı genelde istemez, fakat video atıp motor sesini dinlemek lazım.Sübap vurması varsa ayar gerekebilir.Avans ayarı isteyebilir, duruma göre servis anlar.
Yol yakıtı 3,5 litre/saat civarlarında gezer.Termostat orijinal 82 derecedir, genelde 74 tercih edilir.60 derece termostat varsa yol yakıtınız 4 lt/saat civarında dolaşır.Bakmak lazım.82 derece kullanırsan yol yakıtın 3 lt/saat civarlarında olur.
Yağ yakan motor iyi asılır,200 saatte 2 litre yağ eksiltene kadar kullanmaya devam et, yalnız tamamlamayı ihmal etme emi.:D

8000 saat sonrası yağ yakma olayı görülebilir.Genelde Shell Rimula 20W50 yağ motorla uyumlu.250 saat yağ değişim aralığı var.200 saatte değiştirsen iyi olur.Kataloglarda motor yağının 700 gr yakar eksiltir gibi bir ibare var,eksilirse tamamlarsınız 50 saat arayla kontrol et ve tamamla.Yağ kaliteleri farklı 100 saattede kabarcık yapıp eskiyen yağlar var.Shell veya Castroll öneririm.
Mazot pompa ayarı isteyeceğini sanmam, yalnız 5000 saat gibi enjektör temizliği yaptır, sonrakileri 2000 saat arayla yaptır.Mazot sıkıntılı olursa enjektör başları açılıyor ve püskürtme yapmıyor,yakıt artar.
Sübap ayarı genelde istemez, fakat video atıp motor sesini dinlemek lazım.Sübap vurması varsa ayar gerekebilir.Avans ayarı isteyebilir, duruma göre servis anlar.
Yol yakıtı 3,5 litre/saat civarlarında gezer.Termostat orijinal 82 derecedir, genelde 74 tercih edilir.60 derece termostat varsa yol yakıtınız 4 lt/saat civarında dolaşır.Bakmak lazım.82 derece kullanırsan yol yakıtın 3 lt/saat civarlarında olur.
Yağ yakan motor iyi asılır,200 saatte 2 litre yağ eksiltene kadar kullanmaya devam et, yalnız tamamlamayı ihmal etme emi.:D
Hocam soylediginiz her sey tamam. Yolda hizli 3 yani en son vitesle duzde giter sag mars dinamosunun oradan sikir sikir ses geliyor. Ama o kadar rahatsiz edici bi ses degil. Soylediginiz enjektör temizligini yaza yaptiracagim. Edirne merkezde massey servisi biraz pahaci. Volkswagen servis gibi :) sanayide bi usta bulmak zor edirne merkezde. Anca uzunkopruye goturmem lazim. Ama sesini videoya cekip atacagim size.

Marş dinamosunu 1000 saat arayla temizletip yağlatmak gerekir.Çünkü dinamo içindeki kömür tozlaşır ve dinamonun çalışmasını zorlaştırır, kışın daha zor çalışır.135 Amper akü yeterli olur.

Hocam bu debriyajı yumuşaştma olayımı biraz daha ayrıntılı anlatabilirsen çok sevinirim nedense anlamadım

Soldan bakıldığında ayak koyma yerinin önündeki debriyaj milini çeviren dökümden yapılmış lamanın boyu 2-3 cm uzatılıyor.Kısa çubukla kaldıraç yaparsan taşı kaldıramazsın uzun çubukla kaldıraç yaparsan taş rahat kaldırılır, Mili çeviren demirin boyunu uzattık mı az kuvvetle debriyajı idare ederiz.
Bunun dışında plaka üzerinde balatayı sıkıştıran 9 adet helezonik yay mevcut,12 adet yeri var,silajda çalışırken balata zayıfladığında kaçırma yapıyordu, bunu azaltmak için balata değişiminde 12 yayın tamamını taktık ve lamayı uzattık.Gayette yumuşak oluyor.
Yeni traktörlerde bu parçanın boyu 15-20 cm arası,eskilerde 10cm gibi olduğu için 2 cm uzatmak yeterli olur.

Hayırlısı olsun Allah tane bereketi versin.85 baya temiz duruyor.daha evvelden kaç saat arayla yağ değiştiriyordunuz.yağ yakacak tipte bi duruşu yok normalde motorun bakımlı duruyor :)senede 2.5 çok fazla bi oran değil.ama can sıkarsa segman değişimiyle birlikte enjektor temizlik subap ayarı yapılabilir sokulmuşken.bende bu konularda titizm

Hayırlısı olsun Allah tane bereketi versin.85 baya temiz duruyor.daha evvelden kaç saat arayla yağ değiştiriyordunuz.yağ yakacak tipte bi duruşu yok normalde motorun bakımlı duruyor :)senede 2.5 çok fazla bi oran değil.ama can sıkarsa segman değişimiyle birlikte enjektor temizlik subap ayarı yapılabilir sokulmuşken.bende bu konularda titizm
Saolun tesekkur ederim. Her yaz motor yag ve filtre bakimini yaparim. Zaten 3 sene oldu alali. Aldigimda arka yag degistirdim. Daha 500 saat yapti. Cekisi cok iyi o yuzden yag yakmasini egale ediyor. Benim icin cok problem degil ama motorun uzun omurlu sagligi icin problem olabilir korkusu var sadece.