80-90 hp arası hangi traktörü tavsiye edersiniz?

Ynt: 80-90 hp arası hangi traktörü tavsiye edersiniz?

1. kubota me 9000 al tabi bulabilirsen nedenleri;
tamamen mekanik bir makina ileri geriye debraja basmadan geçer sorunusz dur 4 ton kaldırır low profillerinde bi-speed özelliğide var silindir çapı 3300 tam bir harika tabi bulabilirmisin çok zor ama araştırmak lazım çünkü hiç bir kubota sahibi kubotasını maddi imkanların haricinde satmak istemez bartu Mustafa abiye 52 bine aldığı traktöre istersen 60. bin teklif et vermez yada bana 80 bin ....ama araştırırsan 60 bine bulunabilir
2, td 85 d yada td7s 4wd işşini görürse bunları al nedenleri td75s hem güzel ve ergonomik ve compact bir traktör az yakar çok iş yapar cinsinden
td 85 d ise en rahat satabileceğin bir makina parça problemi 3.dede yaşamassın

erkuntlarda tümosanda yenilerinde hep bi takım problemler çıkıyo. nh td85d yi öneriyorum çünkü; şanzımanı çok uygun, hidrolikleri gayet güçlü, çekiş olarak motor gücünün hakkını verir, kullanımı rahattır tek suçu yakıtı biraz daha fazla olduğunu söylüyorlar ama bi kaç komşum hep td serisi kullanıyo. adamların tek dediği yakıtı biraz fazla ama sağlam bi arıza görmeden, işleri kalmadan canavar gibi çalışıyo. senin memnun kalıcanı düşündüğüm en uygun traktör td 85 tir.

landini 8860 ; yakın komşum 500 - 600 dönüm araziyi bi traktörle çalışıyo. o da gayet kullanışlı, buçuk dişlisi ilave ettirdi, baya bi zamandır kullanıyo ama yakıttı biraz fazladır bilgin olsun.

benim bildiklerim bunlar. erkunt - tümosan - başak hiç düşünme bence. sadece bildiğimi gördüğümü paylaşıyorum.

hema 5875 al bence.. 75 hp ama 75 hpnin hakkını fazlasıyla verebilecek bi traktör.. bizdeki hemanın 60lıgı fıhat 60 56 herkte önünde gidemiyo.. 60 56 nın 1le 16 17 devirle getirdigi yükü hema 2. vitesle oynaya oynaya getiriyo.. bu söyledigim 60 lık 75 ligini de sen düşün artık..

senol_84 link=topic=50045.msg498367#msg498367 date=1324847721' Alıntı:
erkuntlarda tümosanda yenilerinde hep bi takım problemler çıkıyo. nh td85d yi öneriyorum çünkü; şanzımanı çok uygun, hidrolikleri gayet güçlü, çekiş olarak motor gücünün hakkını verir, kullanımı rahattır tek suçu yakıtı biraz daha fazla olduğunu söylüyorlar ama bi kaç komşum hep td serisi kullanıyo. adamların tek dediği yakıtı biraz fazla ama sağlam bi arıza görmeden, işleri kalmadan canavar gibi çalışıyo. senin memnun kalıcanı düşündüğüm en uygun traktör td 85 tir.

landini 8860 ; yakın komşum 500 - 600 dönüm araziyi bi traktörle çalışıyo. o da gayet kullanışlı, buçuk dişlisi ilave ettirdi, baya bi zamandır kullanıyo ama yakıttı biraz fazladır bilgin olsun.

benim bildiklerim bunlar. erkunt - tümosan - başak hiç düşünme bence. sadece bildiğimi gördüğümü paylaşıyorum.
üstad paylaşıma teşekkür ederim, td85 ler neden yakıt fazla yakıyomuş, yakacaksa seçenek çok, ben yakıtı az diye td85 istiyorum, bu konuyu açarmısın?

mesela anız sürümünde ben başakla 12 numara 3 lü ünlü pullukla dönüme 7,5 tl yakarken, td 85 kullanan abi 9 - 10 tl yaktım diyordu. ama tabi kullanılan malzemeye de bağlı biraz, landini kullanan abi de 10 tl yaktım diyordu ama onların tarlaları çok basarlar tarlada kullanımdan da biraz fark eder . ben olsam tercih ederim td 85 i. çok aşırı fark olcana inanmıyorum

benim anladığım cx105 ile toprak işleyecek bu alacağın traktörlede tem toprak işleyip hem gübre holder ve ekim işlerini yapacaksın...
bir traktörde ilk baktığım şey motoru ve silindir hacmidir silindir hacmi yüksek torku düşük traktörü seçeneklerim arasından çıkartırım intercooler olan modelleri hiç çıkartamıyorum hepsin çok güçlü olmaya başladı,ikinci olarak şanzumana bakarım vites sayısı önemli ama asıl önemli olan tarlada kullanacağım vites sayısıdır vites sayısından sonra viteslerin kullanım kolaylığına bakarım yani vites sırasına senkromeşine ona göre aşağı yukarı fikrim belli olur ama bütün bunlar çok güzelken kuyruk milinde yada hidroliklerde rakiplerine göre eksik olan modelide elerim. sonra fiyatlarını karşılaştırır servis yedek parça ve 2. el gücüne bakarım...

http://www.trakkulup.net/videolar-(alintilar)-481/85-bg-traktor-testi-6-marka/msg491022/#msg491022

bu konuda karşılaştırmalar paylaşılmış

notev.jpg

aslında benim ilk tercihim td80 olur silindir hacmi küçük ve intercoolera sahip ama ithallerin şanzumanı daha iyi bence temiz bir l95 bul yada tl90a t5040 al keyfine bak...