80-66 DT artı ve eksileri

Ynt: 80-66 DT artı ve eksileri

İHSANİYELİ link=topic=7244.msg175683#msg175683 date=1240988557' Alıntı:
arkadaşlar bizdede 70 66 dt var anlatıldığı gibi 3 ve 4 ncü vitesler çok aralı ama tarlada aysan falan çekerken 2 4 le çok hızlı çalışabiliyo 2 4 1 den hızlı bu tip traktörler yolda fazla yakıyo tarlada mazotun hakkını verir bizim arkadaş denemek için galeriden 8280 dt tümosan aldı mazotu içiyo hemen verip 80 66 aldılar bence tek kusuru ön çekerler çabuk ayırıyo 4 x değil ama bazı 2002 80 lerde kilitleme var ön diferansiyele yağ hotumu bağlanıyo patinajda kilit yapıyo 66 serisi çok kullanışlı tarla dönüşlerinde ileri giderken geriye geçiyo fren leyip traktörü durdurmadan (97 den sonraki modeller)
kullanıcısından yerinde ve doğru tespitler....

witesler yanlış yükte örnek römork te 3 le wites bitiyor 4 alıon yemiyor bu sorun oluo kalan yeri süper
2 den 3 e debriyajsızda gecio o kadar yakın
3 takwiye 1 le yemedi hemen 2 takwiye 3 alıon yakın onlar süper aynı şekilde 3. 2 ile yemedi 2. 4 elıosun tam deng gelio bide bucuk olsa takwiye levyesinle durmadan oynamak olmuyor

naıl_59 link=topic=7244.msg179182#msg179182 date=1242252770' Alıntı:
witesler yanlış yükte örnek römork te 3 le wites bitiyor 4 alıon yemiyor bu sorun oluo kalan yeri süper
2 den 3 e debriyajsızda gecio o kadar yakın
3 takwiye 1 le yemedi hemen 2 takwiye 3 alıon yakın onlar süper aynı şekilde 3. 2 ile yemedi 2. 4 elıosun tam deng gelio bide bucuk olsa takwiye levyesinle durmadan oynamak olmuyor
evet aynen katılıyorum...3ile4. vitesler arası fark fazla..bu özeliği düz yolda pek iyi değil ama tarlada işe yarıyor...

evet debriyaj biraz zayıf kalıyor ama olsun varsın oda nazarlık olsun. tabii italyanlar debriyajı kendilerine göre yapmış uymuyo öyle aliye veliye adamlar serametalik 5 pedli bronz kullanmışlar ama nafile bize dayanmaz sert milletiz vesselam.........

usta siz ne diyonuz ben 2001 de sıfır aldım 2001 70 66 gri şase öküz gibi çekiş var vitesler doğru ama bi skıntısı yok . ama aslında rampadada çok işe yarıyo 4 den üçe bi düşüyosun motor kesilmeden epeyce çıkyıo az bişey kesildğinde hemen 2 ye düş bayırı öyle çıkar 15 ton yükle biz pançar çekiyoruz yol hep iniş çkış ben de 15 16 ton yük var mssey 265 de 12 13 yon yük var yolda giderken tam bir baş belası oluyo bana önümden gidiyo düzde geçiyo bayırda onun yüünden ben yavasşlıyomm az mı geçtim bayırda onu az mı kaldı bayırlarda az mı çıkardık . tarlda ben genelde 4 11 li alper pulluk la 1 le veya 2 nin 3 ye sürüm yapıyorum çizel de seri 1 le kazzayağındada takviye 4 le on numara çüt oluyo fazla gaz versem bile yakıtta anormal bi değikiklik olmuyo ve debriaj balatası 13 yıldır daha bi kere değişti oda 2 yıl önce yani sizin depriajlarda bi skıntı var depriaj yemiyo arkdas bu motorlar sizin traktörlerde bi sorun var

sa arkadaşlar bizdede 80lik orjinal kabinli var eksileri olarak mazot deposunun yeri, klimasının olmaması,viteslerde buçuklarının fazla olmaması, kuyruk milinn tek olması,turbolu olsa dahada iyi olur diye düşünüyorum.bol yedek ğarça ikinci elinin yüksek olması, emsallerine göre az mazot yakması, balyacılarda falan çoğunlukla fiat tümo kullanır debriyaj vs sorunlarındanda bu sorunları fazla çıkartsalar kullanmazlardı diye düşünüyorum... biz 2000de aldık tek tük sorun çıkardı bugüne kadar,(mazot pompası değişimi, orjinal kabin camlarının kırılıp değiştirilmesi babam hiç dikkat etmez,geçen yıl fren ayarı yapıldı birde hız göstergesi arıza yaptı teli değiştirildi vede sorun giderilmişti.) fiatın bendeki görüşü yağını filtrelerini, suyunu, bakımını zamanında yap oda sana karşı çekemeyeceğim diye kendini paralar. geçen yıl akrabanın 80lik mavilerle slaj yaparken kullandı babam yarım saat durdu üzerinde indi 80e binmişti küfür edeede...