Benimki de 83 model ve sıfır almıştık. Kapıda durması konusunda gayet haklısın, ağbisini almış olmama rağmen kıyıp da veremedim,vermem de. Yeri gelmişken şunu da söyleyeyim, geçenlerde firen balatalarını değiştirirken ustadan debriyaj balatasını da değiştirmesini istedim. Debriyaj aşağı düştükçe yukarı kaldırdığımız o ayar çubuğunun sona dayanmış olmasından dolayı debriyaj balatasının bitttiğini düşünmüştüm. Usta da pek farkalı düşünmemişti zaten...29 yıl geçtiğine göre artık zamanı gelmiştir, yarın öbürgün iş zamanlarında bizi tarlada bırakmasın diyerekten traktörün balatasını çıkarttık. Gidip yeni bir debriyaj balatası aldım ama çıkarttığımız balata ile aynı kalınlıkta olduklarını gördük. Kumpas ile ölçtük çıkarılan ve yenisi de 9 mm. yani,kalınlıkları aynı. Üzerinden çıkan belki sertleşmiştir falan diyerekten istemeyerek de olsa yeni balatayı taktık. 29 yıllık olan balatayı da aldım evde duruyor. Yeni konulan nekadar gider bilemiyorum. Balata temizleyiciler ile eskiyi temizleyip de tekrardan onu takmış olsaydık içim daha rahat edecekti sanki... Bu kadar yıl bu balata neden hiç aşınmamış diye daha tecrübeli bir ustaya sordum. ' Orjinal balatası bir iki milim daha kalın olması lazım' dedi. Öyle bile olmuş olsa, bilinçli kullanıldığında normal şartlarda bunların debriyaj balatalarını bitirmeye ömür yetmeyecek gibi...