750 fıat yakıt tüketimi

Ynt: 750 fıat yakıt tüketimi

masseysuper90 link=topic=17946.msg161625#msg161625 date=1236245969' Alıntı:
Bence  parana  göre en ideal traktörü almanı tercih et derim. sen 750 FİAT alacağım diyorsan al kullan nesi var taş gibi traktör. 25 dönüm arazi için büyük ama olsun.Yakıt tüketimine gelince  en az yakan traktörle en çok yakan traktör arasında   dönümde  0.5 litre  mazot ancak oynar.Senede senin traktörün 200 litre fazla yaksın  500 Tl eder.Bende  1965 model Massey Fergusın var işimi görüyor  kimseye muhtaç etmiyor  önemli olan  da o .Baba parasıyla  konuşan arkadaşlar  bence yanlış yönlendirme yapıyorsunuz.Burda  yazan arkadaşlardan kaç tanesi çalışarak kendi alın teriyle
çift çeker aldı.
KESENE UYGUN  HANGİSİYSE  ONU AL DERİM

burda tavsiyede bulunana baba parasıyla konuşuyorsun demeyi ne zaman bırakacaksınız sayın masseysuper90 ??? çiftçeker alana çiftçekeri savunana enayi gözüyle bakıyorsunuz.
siz eski traktör kullanıyosunuz diye herkes eski traktör kullanacak diye birşey mi olmalı ?

biz 640 750 den az yakar dedik bunun neresi yanlış yönlendirme ? eski olan arıza yapar başını ağrıtır almışken temizini al dedik bunun neresi yanlış yönlendirme ?
ben şahsen bana iyi olanı al diyene dost gözüyle bakarım, yakarsa yaksın kötüyü al diyen benim gözümde düşmandır.

ben yeni traktör kullanırım 5li pulluk takarım sizin 6 saatte yaptığınız işi aynı sizin yaktığınız yakıtla 3 saatte yaparım çekilir otururum. arızayla da uğraşmam soğukla da yağmurla da... ben teknolojiyi yeniyi severim ve her zaman savunurum.
hangi yazınızı görsem bi teknoloji düşmanlığı bi iğneleme.
ben 65 model ferguson kullanıyorum aynı işi yapıyorum bilmem ne bilmem ne...
banane yahu siz onu seviyosunuz onu kullanın, ne demek baba parasıyla ahkam kesenler ne biçim bi ithamdır bu !

kesinlikle durumundan kimse şikayetçi değil ama yaz boyu ne işler yaptığımızı biliyoruz biz. yazın millet tatil yaparken biz güneşin altında tarlada çayırda çalışıyoruz sonra da emeğiniz olmadan alınan traktör diyorsunuz, bu nasıl bi önyargıdır bu nasıl bir peşin fikirli olmak, kendini bilmeden konuşmaktır. insanları tanımadan neyin ne olduğunu bilmeden eleştirmek neden bu kadar kolay geliyor size ???

kapısındaki traktörde herkesin az ya da çok emeği vardır kimse alın teri olmayan bi mal hakkında yorum yapmıyor burda, asıl siz yanlış yönlendiriyosunuz, eskiye rağbet olsaydı bit pazarına nur yağardı bunu unutmayın. elbette herkes kesesine ve durumuna en uygun olanı almalıdır, ama bu uygunluk şartlarında da en iyi, en masrafsız ve en rahat yedek parça bulunabilecek olanı almalıdır.

neyse masseyinizle size mutluluklar dilerim...
....

750 ' ler piyasada pek tutulmayan traktörlerdir...yakıt olarakta 640 ' dan fazla yakar...fakat 25 dönümlük bir arazinin işlenmesinde 750-640-450 veya başka modellerde traktörlerin yakıt tüketim mukayesesini yapmak yersiz...dönümde 1litre kar etseniz toplamda 25 litre eder...25 dönüm bir arazi için yakıt tüketiminden ziyade traktörün sağlamlığı, yedek parçasının kolay bulunması, pratikliği, satarken kolay satılması gibi özelliklere bakmak lazım ve bu özelliklere göre 640 almak daha mantıklı...fiyat olarak sizi biraz zorlar amabence 640 alın....

HOLLAND Arkadaşım neden alındın bilmem..................
Buradaki üyelerin çoğu alıp satarken koyun alır satar gibi traktör alıp satıyor sence olduğundan farklı görünmek ne kadar dürüstçe.Ben KESENE EN UYGUN OLANI AL dedim.

(((ben yeni traktör kullanırım 5li pulluk takarım sizin 6 saatte yaptığınız işi aynı sizin yaktığınız yakıtla 3 saatte yaparım çekilir otururum. arızayla da uğraşmam soğukla da yağmurla da... ben teknolojiyi yeniyi severim ve her zaman savunurum.)))

o kadarda değil ben 4 lü takıyorum traktöre nasıl oluyorda benim yarı zamanında işi bitirip kenara oturuyorsun 1 bıçak sana okadar zaman kazandırıyormu yoksa yanlışmı yazdın

bu sitede fesatlık düşünülmemelidir.bu sitede konu açıldıysa doğal olarak arkadaşlarımız yorum yapacaklardır .lütfen sitemize iyi ,güzel ,paylaşımcı duygularımızla katılalım.hepinize selamlar ..

masseysuper90 link=topic=17946.msg162136#msg162136 date=1236377036' Alıntı:
(((ben yeni traktör kullanırım 5li pulluk takarım sizin 6 saatte yaptığınız işi aynı sizin yaktığınız yakıtla 3 saatte yaparım çekilir otururum. arızayla da uğraşmam soğukla da yağmurla da... ben teknolojiyi yeniyi severim ve her zaman savunurum.)))

o kadarda değil  ben 4 lü takıyorum traktöre nasıl oluyorda  benim  yarı zamanında   işi bitirip  kenara  oturuyorsun   1 bıçak sana  okadar zaman  kazandırıyormu yoksa yanlışmı yazdın

lafın gelişi dedim masseysuper90 o kadar dediğim şeyin içinden sadece buna takılacağınızı bilsem daha farklı yazardım orasını.
ayrıca alınmadım, bu sizden ilk kez okuduğum bişey değil bu tavrınız tekrarlanınca söylemek istedim.
..

ben her zaman aynı fikirdeyim doğru olan bu bana göre.Keseye göre alcaksın ve 17-18 yaşında olupda herşeyi alıp satar edasında olmayacaksın ben bunu sevmiyorum
(ya olduğun gibi görün ya göründüğün gibi ol)
hava atmayacaksın diyorum
yanlış mı diyorum yani
ben 40 yaşındayım öğretmenim aynı zamanda çiftçilik yaparım sitedeki mutlu çoğunluk kadar alıp satamıyorum ...................ben bu tavırları eleştiriyorum

yoksa 750 FİAT az yaksa bana ne çok yaksa bana ne............

zaten burdaki kimse de git T5060 al veya MF 4255 senin işini görür gibi uçuk şeyler söylemedi, herkes kendince iyi ve ucuz olanı söyledi zaten burda kim ne derse desin konuyu açan şahıs yine kendi kesesine uygun olanı alacaktır.
kimin hava atıp atmadığını da bilemeyiz insanları tanımadan eleştirmek olmaz.
..

öğretmen olup bizim köydede çifçilik yapanlar var ama nedense hepsi babasının tarlasını çalıştırıyor kimse kendisi gelip tarla alıp traktör alıp bu işe başlayanı görmedim çok büyük konuşmamak gerek baba parası ile yada malı ile konuşmayalım diye. benim bu sitedede tanıdığım çoğu arkadaşın babası çifçilik yapıyor kendiside bu işlerin içinde büyümüş yaşı küçük olsa bile çifçilikte 40 yaşına gelmiş insanı çifçilikte katlayabilecek deneyimde insanlar vardır. eğitimcilerin bunu daha iyi bilmesi lazım akıl yaşta değil baştadır. çifçi çocuğu olupta okuyor diye tarlaya hiç gitmeden 20 yaşını geçen insanlar tanıyorum. şimdi okumuş adam olmuş ama çifçilikten fazla anlamayan insanlar daha yanlış yönlendirme yapmazmı.

arkadaş bu konuyu açan arkadaş zaten 750 fiatın yakıt tüketimi için konu açmış. daha kimse git 240mf yada 3000 ford vb bişeyler al diyen olmadı sadece aynı markanın daha çok bulunan ve daha çok tutulan modelini önerdik yanlış bunun neresinde

konu sahibi arkadaş sen artık bu kadar bilgiden sonra ne alacağını az çok karar vermişsindir bizimkisi seni daha az masrafla çifçilik yapmanı sağlamak. inşallah ürünün bereketli olur. aldığın traktörü kazasız belasız kullanırsın (malüm arazin çok dikmiş).

' baba parasıyla çiftçilik yapanlar ' ağır bir itham olmuş ... neyse olmuş bitmiş geçmiş ...

diyeceğim, tüm tartışma 25 dönüm için ( konu sahibi arkadaş sakın yanlış anlamasın bu söylediğimi ) . yakıt bir litre fark etse 25 litre eder ... 750 FAİT ucuz olduğundan öneririm sana ... 640 az yakar diye fazladan vereceğin 7-8 bin lirayı yapacağın yakıt tasarrufundan 10 senede anca çıkarırsın ... hatta hatta ben olsam 640 bile almam ... gider en ucuzundan bir 480 alırım , 240 alırım ...

nkoca link=topic=17946.msg162964#msg162964 date=1236613796' Alıntı:
öğretmen olup bizim köydede çifçilik yapanlar var ama nedense hepsi babasının tarlasını çalıştırıyor kimse kendisi gelip tarla alıp traktör alıp bu işe başlayanı görmedim çok büyük konuşmamak gerek baba parası ile yada malı ile konuşmayalım diye. benim bu sitedede tanıdığım çoğu arkadaşın babası çifçilik yapıyor kendiside bu işlerin içinde büyümüş yaşı küçük olsa bile çifçilikte 40 yaşına gelmiş insanı çifçilikte katlayabilecek deneyimde insanlar vardır. eğitimcilerin bunu daha iyi bilmesi lazım akıl yaşta değil baştadır. çifçi çocuğu olupta okuyor diye tarlaya hiç gitmeden 20 yaşını geçen insanlar tanıyorum. şimdi okumuş adam olmuş ama çifçilikten fazla anlamayan insanlar daha yanlış yönlendirme yapmazmı.

arkadaş bu konuyu açan arkadaş zaten 750 fiatın yakıt tüketimi için konu açmış. daha kimse git 240mf yada 3000 ford vb bişeyler al diyen olmadı sadece aynı markanın daha çok bulunan ve daha çok tutulan modelini önerdik yanlış bunun neresinde

konu sahibi arkadaş sen artık bu kadar bilgiden sonra ne alacağını az çok karar vermişsindir bizimkisi seni daha az masrafla çifçilik yapmanı sağlamak. inşallah ürünün bereketli olur. aldığın traktörü kazasız belasız kullanırsın (malüm arazin çok dikmiş).
İyi dileklerine çok teşekkür ederim.Bu konu evdede müzakere ediliyor.Henüz ortak bir noktada buluşup karar veremedik.İlerleyen süreçte sizleri bilğilendirecegim.Bu arada almayı düşündüğüm fıat 750 nin resimlerini burada sizlerle de paylaşmak istedim ama beceremedim.Daha sonra tekrar deneyecegim.Saglıcakla kalın,sizinde ürününüz bol olsun

http://img113.imageshack.us/img113/1442/3496ga920.jpg

Evet arkadaşlar benim almayı düşündüğüm fıat 750 nin resmidir.

Oh be ne zormuş resim yüklemek hele şükür başardık.Bu vesile ile bu işide ögrendik.
Okkangal arkadaşım; resim yüklemeyi başaramadıgımı anlayarak msn yolu ile  yardımcı olmaya çalışdıgın için ayrıca çok teşekkür ederim.

monblan link=topic=17946.msg163395#msg163395 date=1236721653' Alıntı:
http://img113.imageshack.us/img113/1442/3496ga920.jpg

Evet arkadaşlar benim almayı düşündüğüm fıat 750 nin resmidir.

Oh be ne zormuş resim yüklemek hele şükür başardık.Bu vesile ile bu işide ögrendik.
Okkangal arkadaşım; resim yüklemeyi başaramadıgımı anlayarak msn yolu ile yardımcı olmaya çalışdıgın için ayrıca çok teşekkür ederim.

rica ederim kardeş ...

birader ben sana bişi söleyim bu motorun göründüğüne bakma bu motorla oynamışlar biraz her zaman orginal derim ben ::::

delidolu11 link=topic=17946.msg163463#msg163463 date=1236771472' Alıntı:
birader ben sana bişi söleyim bu motorun göründüğüne bakma bu motorla oynamışlar biraz her zaman orginal derim ben ::::
Evet bu yaştaki (1974) bir traktör için oldukça abartılı temiz bir görünümü var diyorsun herhalde.Öyle demi. ' ' Her zaman orjinal derim ben ' ' sözünü pek anlıyamadım.Yani bu traktör orjinal fıat 750 degil demek istedin galiba,dogrumu?
Aslına bakarsanız bu temiz görünümden bende kuşkulanmadım dersem yalan olur.Görünüşe göre yıkanmış temizlenmiş kaportası boyanmış oldugu her halinden belli.Tabi iç durumu motorun durmunu bilmiyoruz.Patlak çatlak veya daha degişik masraflı bir arızası varmı yokmu tabii bende bimiyorum.Teşekkürler