Bu hafta Ankara da tarım fuarı vardı. Erkunt standına uğradım. Orda fabrika yetkilileri de vardı. Aynı soruyu onlara da sordum. Yanıt şu oldu. Biz traktörleri Türkiye nin her bölgesi ve her kullanıcı türü için ürettiğimizden tam ağırlıklarıyla kullanıcıya sunuyoruz, yani eğer sizin bölgenizin toprak yapısı yumuşaksa çok aşırı eğimli değilse yani traktörün tutunma problemi yoksa, eğer traktöre önyükleyici taktırmamışsanız traktörün ağırlıklarını kendiniz ayarlamalısınız. Biz bu traktör ağırlıklarını olabilecek tüm olumsuzluklar varmış düşüncesiyle sizlere sunuyoruz. Söküp bi kenara koymak kolay ama ağırlık yetersizse bunları bulup takmak zor dediler. Ben de bunun üzerine hafta sonu köye gidince arka tekerlerden 100 er kg söktüm kenara koydum. Traktörün çok rahatladığını söylemeliyim. Yolda seriileşti. Tarlada da denedim. Herhangi bir zıplama ve olumsuz durumla karşılaşmadım. Ayrıca Şunu da sordum onlara, Peki bu ağırlıkları sökünce traktörde teknik olarak bir sıkıntı oluşur mu ağırlık merkezi vs. Hayır olmaz cevabını aldım. Sonuç: eğer ihitiyaç yoksa traktörünüzün ek ağırlıklarını sökmelisiniz. İhtiyaca göre takmalısınız.
Çok güzel bir cevap olmuş Selçuk hocam iyi ki gitmişiniz.
Dediğim gibi duruma göre sökmek lazım örnek sizin orda toprak yumuşak eğim yok kullanıcı usta adam ve haliyle memnun kalacaktıyor, ama aksi durumda olduğunu düşünürsek eğer traktör çok ağır bayılıyor vs memnuniyetsizlik sıkıntı da beraberinde geliyor. Duruma göre ağırlık ayarı iyi olur.
Erkunt zıplamaz zaten
Yine bir konu olursa yardımcı oluruz saygılarımızla.