omaraga42 link=topic=46678.msg448125#msg448125 date=1317057510' Alıntı:
Teşekkür ederim. söz çokta anlayabilene. Örneğin bi tane daha ' Düşünmeden öğrenmek faydasız öğrenmeden düşünmek tehlikelidir.'
Eski ile günümüzü kıyaslamak olmaz.Eskiden pullukla sür tarlayı serp tohumu karıştır iş tamam.Bizim buralarda eskiden 100 teneke buğdayı olan köyün zengini oluyormuş.Eskiden rotatiller varmıydı yada diskaro.Derin kuyu varmıydı.havuç pancar varmıydı.Zaman içinde herşey gelişti artık.Bi kabinsiz traktörle sıcağın güneşin altında çalışmayı bide kabinli klimalı traktörde çalışmayı düşünün.Teknolojiyi takip etmeyen hangi iş alanı olursa olsun geri kalmaya, yenilmeye, zarar etmeye, iflası çekmeye mahkumdur.
Burda oturup yok şu efsaneydi yok bu kraldı yok o vezirdi muhabbeti yapmak kimseye fayda sağlamaz.Herkesin gönlünde farklı farklı efsaneler vardır.Herkes fikrini açıkça söyleyebilir ama kimse kabul etmek zorunda değil.
Bi 640 la bi hanomagla şimdiki zamanda gelin havuç sökün, hadi 25 ton pancar taşıyın, 6 lı makina ile mısır ekin 5+2 li ile mısır çapası yapın.Körü körüne tartışmayla bişey öğrenilmez.önemli olan işlediğin arazinin büyüklüğü değil birim alandan en az masrafla en çok verim almayı başarabilmek ve bunu her sezon yapabilmek.
Biraz ağır olacak ama affınıza sığınarak söylüyorum hanım atışması yapmak bişey kazandırmaz.Şimdi benim bu görüşlerime sırf muhalefet olsun diye ' ben 640 la hanomagla havuçta söktüm pancarda çektim' diyen çıkacaktır.Çekersin sökersinde güzel kardeşim.Sen o dar açınla yoluna devam et...