7 Nisan Trakya

Erken gelişen ve çok fazla azot atılan yerler de hep yatmalar oldu üstüne don oldu kötü vurdu ben yerlere girdiğimiz gibi hemen Kalsiyum Nitrat uygulaması yapıcam bunu belki de 2 defa yaparım onun dışında fotosentez için 1 uygulama düşünüyorum combi de ekleyip..
Bence kalsiyumun yattıktan sonra bir faydası olmuyor önceden atılmalıydıki kök ve gövdeye faydası olsun yatmaya karşı dirençli yatarsada kalkmaya gayretli olsundu. Geçmiş olsun şimdiden umarım toparlar mahsüller

Bence kalsiyumun yattıktan sonra bir faydası olmuyor önceden atılmalıydıki kök ve gövdeye faydası olsun yatmaya karşı dirençli yatarsada kalkmaya gayretli olsundu. Geçmiş olsun şimdiden umarım toparlar mahsüller
Ben geçen sene erkenden atmıştım baya yapraklar pırasa gibi genişlemişti ancak bu sezon yağışlı süreç buna engel oldu artık girdiğimiz zaman atarız ne kadar faydası olursa bugün 5 dekar bir yeri dolaştım kökü sapa sağlam ancak yaprak uçlarında yanma kuruma gibi olmuş soğuk ve dondan dolayı kar yağışının zarar verme sebebi ıslak yağması eğer daha düşük sıcaklıklar yağsa bu kadar zarar vermezdi...Bu sezon sadece buğdayda değil tüm mahsüller öyle kayısından tut cevizine kadar..

Merhaba geçmiş olsun. Herseyin fazlası zarar azotunda. Ben 25 kg 20.20.0. Zn ektim. 28 subat 10 kg ure 27 mart 10 kg ure attım. Syle hesap yaptım toprakta 3 kg saf azot, ekimde 5 kg azot, üst gubrede 4.6 + 4.6 saf azot. 100 kg buğday 3 kg desek 17 kg saf azot yapar 2 kg kayıp 15 kg azot kalır buda 15÷3 = 500kg buğday yapar yeterli benim için. Yer Kırklareli şuan sıkıntı yok.

Ben geçen sene erkenden atmıştım baya yapraklar pırasa gibi genişlemişti ancak bu sezon yağışlı süreç buna engel oldu artık girdiğimiz zaman atarız ne kadar faydası olursa bugün 5 dekar bir yeri dolaştım kökü sapa sağlam ancak yaprak uçlarında yanma kuruma gibi olmuş soğuk ve dondan dolayı kar yağışının zarar verme sebebi ıslak yağması eğer daha düşük sıcaklıklar yağsa bu kadar zarar vermezdi...Bu sezon sadece buğdayda değil tüm mahsüller öyle kayısından tut cevizine kadar..
Bende aldım kalsiyum arpalara atmak için aldığım için geç kalındığını başka bir kalsiyum almam gerektiği söylendi bu hafta değiştirip atıcam inşallah. Sizde ona dikkat edin olurmu olmazmı diye 2-3 kişiye sorun derim. Evet dediğiniz gibi bizim mahsüllerde bir sorun yok ama ağaçlar bu sene elveda dedi kısmet işte Allahın takdiri