6LI DİSK Lİ PULLUK

Ynt: 6LI DİSK Lİ PULLUK

Benim bildiğim, soklu pulluk kadar güç gerektirmez, ayrıca soklu pulluk kadar kesek çıkarmaz iş verimliliği o kadar değildir.

Diskli pulluklar taşlı araziler içindir. Diskler dönerek sürüm yaptığı için yerli taş v.s. gibi cisimlere takıldığında üzerinden atlar. Traktörü nispeten tutar, ekim için sürüm derinliği fazla olur, onun yerine tek sıralı vanvey tarzı bişey düşünseniz daha iyi olacaktır.

arkadaslar benım gordugum bu dısklı pullukla soklu pulluk arasında yarı yarıya yakıt sarfıyatı vardısklı pulluk hem kesek cıkarmıyo hemde traktor hıc zorlanmıyo.ben gecen sene 4 lü 12 inç ünlunun soklu pullugunu aldım pısman oldum.keske dısklıden alsaymısım.malum mazot fıyatları.zaten nederece derın surum yapılıyokı.bence en makul olanı bu tur pulluk veya vanvaydır sızlerı bılmem.

Bizdede var 4 lü. Genelikle otlu yerlerde ve. Sap saman olan yerlerde yukardaki topraği otu sap samani alta koyar toprak sert olsa kesek buda atiyor

tuhum yeri hazırlamak için kullanışlı olabilir. millet goble ile yer hazırlıyor, onun yerine kullanılabilir goble daha ağır ve daha çok tutar, bu daha hızlı ve tasarruflu olur diye düşünüyorum. kurakta iş yapacağını sanmıyorum ama yerleriniz killi değil de kumluysa bilmem.

kobra47 link=topic=59621.msg644568#msg644568 date=1351881114' Alıntı:
Bizdede var 4 lü. Genelikle otlu yerlerde ve. Sap saman olan yerlerde yukardaki topraği otu sap samani alta koyar toprak sert olsa kesek buda atiyor
aynen bizde kavun karpuz yeri gibi otlu çöplü yerlerde kullanıyoruz,

arkadaşım bendede var kullanıyorum kuraktada gayet güzel iş yapıyor ben bu sene hep kuruya sürdüm sitede videoları var gayet memnunum ama tohum ekmede hiç kullanmadım diskler döndüğü için tohumu düzgün düşürmeye bilir ama anız sürümünde falan hep kullanıyorum videoları izle sürdüğüm topraklar sert toprak genellikle

biri diğerinin alternatifi değildir diye düşünüyorum ikisini de kullanacağınız yerler ayrıdır.
diskli pulluk normal pulluğa göre daha az yer götürür.
diskli pulluk diğer pulluk gibi kesek yapmaz
normal pulluk otlu çöplü yerlerde ot toplar diskli pulluk toplama toprağın altına aktarır.
toprak yapısına göre traktörü çok yormaz
yakıtta fark pek yoktur oda iş genişliklerinden dolayıdır.
saygılarımla

------yapmayın arkadaslar tartısmayın arkadasa dısk pulluk alın dıyın nasılsa aldıktan sonra normal pullugu kendısı mutlaka alacak:))))

çünku dısk pulluk normal surumlere uygun degıldır yumsak ve ıkıleme ıcın veya otlu hısırlı tarlalarda kullanmak ıcın uygundur...normal tarla surumunde toprak sert ıse zaten randuman vermeyecek hele bıde taşlı bi yer sürüyorsa tabak catlatcaktır nasıl olsa sonrasında ıse otamatıkmen kendısı normal pullugu alacal-k:)))) zaten bılınçlı arkadaşlar önerıler sunmus gerektıgınce...