65 yaş üstü çiftçi izin alabilirmi?

Malumunuz 65 yaş üstü yasak var çiftçi için uygulama hakkında bilgisi olan varmı? İzin alınabiliyormu ? Babam 66 yaşında ve kendisi birşeyler yapıyor haliyle. Ufak çaplı bahçe filan. Çks yi yanında bulundurarak cıkabilirmi ki ? Bahçeye.

Malumunuz 65 yaş üstü yasak var çiftçi için uygulama hakkında bilgisi olan varmı? İzin alınabiliyormu ? Babam 66 yaşında ve kendisi birşeyler yapıyor haliyle. Ufak çaplı bahçe filan. Çks yi yanında bulundurarak cıkabilirmi ki ? Bahçeye.
Tarım İl veya ilçe müdürlüklerinden çks vb varsa çiftçilik yaptığına dair belge veriyorlar bu belgeyle her yere gidebilir

Çks belgesi mi yoksa ayrı şekilde düzenlenmiş izin belgesi mi? Alınmış bir örneği varsa yükleyebilir misin? Örnek sayesinde derdimizi rahatça ilçe tarıma anlatalım.
Bn bugun görüştüm. İlçe tarım 65 yaş üstüde olsa izin belgesi duzenleyebileceklerini belirttiler. Sağlık ocağından Ayakta covid 19 raporu almamı istedi. Onunla birlikte ilçe tarıma başvurmamı istedi. Sanırım o rapora istinaden belge düzenleyecek. Sokağa cıkma yasağıda olsa gecerlidir dedi. Yarın sabah gidip halledeceğim. Detayı paylasırım.

Bağlı olduğunuz sağlık ocagına gidip suan itibari ile covid 19 belirtileri yoktur seklinde belge alıyorsunuz asagıdaki formu dolduruyorsunuz. İlce tarıma teslim ediyorsunuz. Ögleden sonra gidip alacağım izni sokağa cıkma yasagı oldugunda gecerlimi bilmiyolar verilen belge ile emniyete gidip soracagım.

Resimler ve ekler

• IMG_20200415_102639.jpg
    IMG_20200415_102639.jpg
    2.6 MB · Görüntüleme: 87
  • IMG_20200415_102630.jpg
    IMG_20200415_102630.jpg
    2.7 MB · Görüntüleme: 87

Çks belgesi olmayıp da bu izin belgesi alınabilir mi tarımsal faaliyet için. Ailemizin yanına yardıma gidiyoruz çks ler büyüklerin üstüne. Sonuç da her iş de tek başına yapılamıyor.

Çks belgesi olmayıp da bu izin belgesi alınabilir mi tarımsal faaliyet için. Ailemizin yanına yardıma gidiyoruz çks ler büyüklerin üstüne. Sonuç da her iş de tek başına yapılamıyor.
Demin tarım ilcedeydim.Benim annemin üzerine dedim haftasonu için bir belge istiyorum.Dediler olmaz.Böyle saçmalık görmedim.Annem Bursa da kaldı ben Tekirdağ dayım.Nasil olacak dersen yanıma alıp cks yi gideceğim tarlaya.ikamet şehirde benim.
Sizde kendi tarım İl yada ilçeden deneyin bakalım size ne diyecekler.

Demin tarım ilcedeydim.Benim annemin üzerine dedim haftasonu için bir belge istiyorum.Dediler olmaz.Böyle saçmalık görmedim.Annem Bursa da kaldı ben Tekirdağ dayım.Nasil olacak dersen yanıma alıp cks yi gideceğim tarlaya.ikamet şehirde benim.
Sizde kendi tarım İl yada ilçeden deneyin bakalım size ne diyecekler.

Benimde annemin üzerine çks. Süleymanpaşa ilçe tarıma mı sordunuz? Ben kendi ayçiçeklerimi ektim bitirdim ama dedemin yerleri var. Onu yanımıza alırız eğer çks si olan bir kişi gerekiyorsa. İş yaparken tarlada durdurup herkese çks sormak ne kadar mantıklı. Adam ordaysa işi vardır zaten. Bu virüs de çks olan olmayan ayırt etmiyor o da ayrı mesele.

En alta cks kaydı olan dedeniz babanız anneniz başta olmak üzere yanına 2 kişi daha yazabiliyorsunuz. Toplamda 3 kisiye izin veriyorlar rapor olması kaydı ile. Hafta sonu için net bir bilgisi yok ilçe tarımın 3 gibi gideceğim verilen izni alıp emniyete soracagım. Ayırıca 1 adet araç plakasıda istiyorlar. Bilgi veririm emniyetle görüstukten sonra.

Ben de Ergene Kaymakamlığı gittim. Kaymakam özel kalem müdürü önümüzdeki hafta sonunun sokağa çıkış yasağı genelgesi gelmediğini belirtti. Cuma günü öğleden sonra gel dedi. Yanında çks ve ikametgah getir dedi.

İlçe tarımdaki memurlar çks ve ikametgah yanında olsun çıkabilirsin dedi

İlçe emniyetteki memur da çks olsun çıkabilirsin dedi

Ama geçen hafta için konuşursak ilçe tarım müdürü gübreleme, ilaçlama acil değil çıkmayın dedi.

Kapaklı/ Uzunhacı köyünde anons geçmişler çıkmayın diye ve traktör ile çıkan kişileri de durdurup eve gitmeleri yönünde uyarmışlar.

Şehirde ikamet edip özel aracıyla çiftliğe/ tarlaya özel araç ile geçmek riskli. Cezalar ağır. İnsan haliyle ceza yememek için kendisine resmî dayanak arıyor.

Ben de Ergene Kaymakamlığı gittim. Kaymakam özel kalem müdürü önümüzdeki hafta sonunun sokağa çıkış yasağı genelgesi gelmediğini belirtti. Cuma günü öğleden sonra gel dedi. Yanında çks ve ikametgah getir dedi.

İlçe tarımdaki memurlar çks ve ikametgah yanında olsun çıkabilirsin dedi

İlçe emniyetteki memur da çks olsun çıkabilirsin dedi

Ama geçen hafta için konuşursak ilçe tarım müdürü gübreleme, ilaçlama acil değil çıkmayın dedi.

Kapaklı/ Uzunhacı köyünde anons geçmişler çıkmayın diye ve traktör ile çıkan kişileri de durdurup eve gitmeleri yönünde uyarmışlar.

Şehirde ikamet edip özel aracıyla çiftliğe/ tarlaya özel araç ile geçmek riskli. Cezalar ağır. İnsan haliyle ceza yememek için kendisine resmî dayanak arıyor.
Hafta içi calışıyorum. Babam 65 yaş üstü köye gidemiyor (göndermiyoruz) hafta sonu bi sekilde yapmaya calisacagım isleri. Bakalım bir cözüm bulacağız. Cks yı onumuzdeki yıl kendi adıma yapmayı dusunuyorum.

Hafta içi calışıyorum. Babam 65 yaş üstü köye gidemiyor (göndermiyoruz) hafta sonu bi sekilde yapmaya calisacagım isleri. Bakalım bir cözüm bulacağız. Cks yı onumuzdeki yıl kendi adıma yapmayı dusunuyorum.

Ben de hafta içi çalışıyorum. pazartesi izin alıp tarla işlerimi hallettim.mecbur cumadan gidiceğiz artık. Köyde olduktan sonra tarlaya gitmemiz kolay olur heralde.