Malumunuz 65 yaş üstü yasak var çiftçi için uygulama hakkında bilgisi olan varmı? İzin alınabiliyormu ? Babam 66 yaşında ve kendisi birşeyler yapıyor haliyle. Ufak çaplı bahçe filan. Çks yi yanında bulundurarak cıkabilirmi ki ? Bahçeye.
Bide babama anlatmak lazım bunu. Gönlü olsun diye e devlettende başvuru yaptık. Evde fide yetiştiriyo bakalım...65+ kesin yasak ..aman yakalanmayın sıkıntı olmasın
Tarım İl veya ilçe müdürlüklerinden çks vb varsa çiftçilik yaptığına dair belge veriyorlar bu belgeyle her yere gidebilirMalumunuz 65 yaş üstü yasak var çiftçi için uygulama hakkında bilgisi olan varmı? İzin alınabiliyormu ? Babam 66 yaşında ve kendisi birşeyler yapıyor haliyle. Ufak çaplı bahçe filan. Çks yi yanında bulundurarak cıkabilirmi ki ? Bahçeye.
Tarım İl veya ilçe müdürlüklerinden çks vb varsa çiftçilik yaptığına dair belge veriyorlar bu belgeyle her yere gidebilir
Bn bugun görüştüm. İlçe tarım 65 yaş üstüde olsa izin belgesi duzenleyebileceklerini belirttiler. Sağlık ocağından Ayakta covid 19 raporu almamı istedi. Onunla birlikte ilçe tarıma başvurmamı istedi. Sanırım o rapora istinaden belge düzenleyecek. Sokağa cıkma yasağıda olsa gecerlidir dedi. Yarın sabah gidip halledeceğim. Detayı paylasırım.Çks belgesi mi yoksa ayrı şekilde düzenlenmiş izin belgesi mi? Alınmış bir örneği varsa yükleyebilir misin? Örnek sayesinde derdimizi rahatça ilçe tarıma anlatalım.
Demin tarım ilcedeydim.Benim annemin üzerine dedim haftasonu için bir belge istiyorum.Dediler olmaz.Böyle saçmalık görmedim.Annem Bursa da kaldı ben Tekirdağ dayım.Nasil olacak dersen yanıma alıp cks yi gideceğim tarlaya.ikamet şehirde benim.Çks belgesi olmayıp da bu izin belgesi alınabilir mi tarımsal faaliyet için. Ailemizin yanına yardıma gidiyoruz çks ler büyüklerin üstüne. Sonuç da her iş de tek başına yapılamıyor.
Demin tarım ilcedeydim.Benim annemin üzerine dedim haftasonu için bir belge istiyorum.Dediler olmaz.Böyle saçmalık görmedim.Annem Bursa da kaldı ben Tekirdağ dayım.Nasil olacak dersen yanıma alıp cks yi gideceğim tarlaya.ikamet şehirde benim.
Sizde kendi tarım İl yada ilçeden deneyin bakalım size ne diyecekler.
En alta cks kaydı olan dedeniz babanız anneniz başta olmak üzere yanına 2 kişi daha yazabiliyorsunuz. Toplamda 3 kisiye izin veriyorlar rapor olması kaydı ile. Hafta sonu için net bir bilgisi yok ilçe tarımın 3 gibi gideceğim verilen izni alıp emniyete soracagım. Ayırıca 1 adet araç plakasıda istiyorlar. Bilgi veririm emniyetle görüstukten sonra.Çks belgesi olmayıp da bu izin belgesi alınabilir mi tarımsal faaliyet için. Ailemizin yanına yardıma gidiyoruz çks ler büyüklerin üstüne. Sonuç da her iş de tek başına yapılamıyor.
Hafta içi calışıyorum. Babam 65 yaş üstü köye gidemiyor (göndermiyoruz) hafta sonu bi sekilde yapmaya calisacagım isleri. Bakalım bir cözüm bulacağız. Cks yı onumuzdeki yıl kendi adıma yapmayı dusunuyorum.Ben de Ergene Kaymakamlığı gittim. Kaymakam özel kalem müdürü önümüzdeki hafta sonunun sokağa çıkış yasağı genelgesi gelmediğini belirtti. Cuma günü öğleden sonra gel dedi. Yanında çks ve ikametgah getir dedi.
İlçe tarımdaki memurlar çks ve ikametgah yanında olsun çıkabilirsin dedi
İlçe emniyetteki memur da çks olsun çıkabilirsin dedi
Ama geçen hafta için konuşursak ilçe tarım müdürü gübreleme, ilaçlama acil değil çıkmayın dedi.
Kapaklı/ Uzunhacı köyünde anons geçmişler çıkmayın diye ve traktör ile çıkan kişileri de durdurup eve gitmeleri yönünde uyarmışlar.
Şehirde ikamet edip özel aracıyla çiftliğe/ tarlaya özel araç ile geçmek riskli. Cezalar ağır. İnsan haliyle ceza yememek için kendisine resmî dayanak arıyor.
Hafta içi calışıyorum. Babam 65 yaş üstü köye gidemiyor (göndermiyoruz) hafta sonu bi sekilde yapmaya calisacagım isleri. Bakalım bir cözüm bulacağız. Cks yı onumuzdeki yıl kendi adıma yapmayı dusunuyorum.