Bizim orada bu sene larendeler tarim92 lerden iyi görünüyor. Kesin sonuc harmandan sonra belli olur tabi...
özgür ALLAH
Balyalarıda dün yaptırdım 130 dekar araziden 1200 balya aldım.Balyalar 23-25 arası.Arpa üzrine arpa ekilen yerlerde saman biraz az çıktı.130 dekar taraladan toplamda 65 ton arpa alldım .Arpa üzerine arpa ekilen yerlerde hasat 10 gün gecikti dekara 400-450 arası verdi.Sebebi direk başağı yere atmış.Diğer taban arazilerden 700 kilo veren yerler oldu 600 kg altına hiç düşmedi.Ekimi kasım 15 de yapmıştım verim kaybı yaşamamk için kasım sonu yada aralığın ilk haftası gibi ekecem hava şarları uygun olursa.Bu tohum güzel verim veriyor arkadalar hasat gecikmesse.Ekecek olanlara tavsiyem 22 kg altına düşmesin...
Bu sene Kıraç susuz alana Altı sıra ve Altıkat cinsi arpa ektim. Tohumu alırken kuraklığa dayanıklı olduğu söylendi, Başaklarda 11 X 6 = 66 ve 14 X 6 = 84 adet tane vardı. ancak biçilirken biçer çok döktü, bir kısmı da başaklardan kendiliğinden tane attı, sayısal olarak iki sıralıdan çok gözüksede taneleri iki sıralıya göre zayıf ve kilosu hafif kalıyordu. Satarken Kğ hesabı değilde ölçek hesabı (Çinik vb) gibi hayvan sahiplerine verirsen normal ama ofis vb yerlere Kğ hesabı verirsen insanı yanıltıyor.
Rakımı yüksek bir yer (1800) olduğu için güz ekimi yaptım, Dm2'ye 22/25 Kğ Arpa 17/20 Kğ Dap 13 Kğ Å®re Mart ve Nisan Sonu 13 Kğ Üre attım. Aslında Nitrat atacaktım ama bulamadım elimde de üre vardı onu attım. Şanstan hemen Yağmur yağdı ve aralıklı 15 gün kadar sürdü. Normalde Yüksek olduğu için Ağustos ortalarında olgunlaşırdı ancak bu sene yaz erken geldi, bicercilerde geç gelince malesef dediğiniz gibi oldu. Çok kardeşleme yaptı. Genelde bu tarla yüksek bir yer olmasına rağmen hangi cins ekersen ek kendiliğinden kardeşleme yapar o yüzden yaramı yaptı cinsi Altıkat olduğu için mi yaptı bilemedim.Dm2'ye 40 çinik gibi çıktı normalde bir çinik 7/7,5 Kg olması gerekirken bu Arpa 5.8 Kğ gibi geldi.