Maşallah, Allah afetinden korusun. Bir başakta kaç tane var, saydınız mı?[/QUO
Tam olarak saymadımda 1 sırayı saydım sadece 12 filan vardı bazılarında 10.6 sırada 65-70 yapıyor galiba..2 sıralı arpaların tanesiden bile iri 2 sıralıda ekmiştim..2sıralıda en baba başakta 36 tane tane var.6sıralıda 70..Allahın izniyle birde hasat edebilirsek ozaman verim belli olacak.
Maşallah Arpalar güzel görünüyor. Allah biçmeyide nasip etsin. Bu arpaya kaçar kilo gübre atıldı ve tarlanın toprağı nasıl.
Anladım. Bizimde yeni arpa çeşidi arayışımız var. Sizin gibi buğday arpa ekilebilen yerlere ekilecek. Ramatayı övüyorlar çok. Yatma direnci falan nasıl, başak kırma huyu var mı. İdeal bir çeşitmidir.
maaşallah çok güzel özgür bereketi bol olsun her türlü afattan korusun bu arpa kumlu topraktada oluyormu selam
Hay maşallah nazar değmesin. Başak kırma olayına çok kafanızı takmayın bencede onu en çok epona yapıyor ben bütün tarlaları 6 sıralı ekiyorum hiç bir sorunum olmuyor öyle.
Ramata ektitinmi daha önce ektiysen ne kadar biçtin.Çok memnunum bu arpadan şuan için ama tek çekincem fazla gübrede sanki çok aşırı boy yapıyor yatacak diye korkuyorum.Taban arazide belleri geçen yer var.