55 tatile çıktı yatışda

Ynt: 55 tatile çıktı yatışda

servis gelsin bi baksın. zaten pek bi zorluğu yok. pervanin üstündeki radyatörden gelen boru ve onun pervanin üstünde bağlı olan yer sökülecek ve termostat onun içinde. o değişecek. ondan sonra hallolur. kardeşim sana bi tavsiyem daha olacak, tam bilmiyorum ama hararet müşürü de bozulmuş olabilir, yani motor suyu sıcaklığını yanlış gösteriyor olabilir. çünkü bnm 97 54c ikinci hareret yükselmesinde müşür arızalanmıştı değiştirdim düzeldi..

muşur bi kere değişti kardeşim ikinci senesinde arıza yapmıştı ama farklı termostat arızası bu çünkü radyatoörün üstü ısnıyo altta tık yok aradım gel dedim akaşm üstü gelicek bakalım. he bide bu su kaynatması dedikleri şey naSI OLUYO su fokurduyomu yoksa ısınıyo mu

arkadaşlar bide bu poyraz arkaşımın dediği gibi radyatör kapanı açınca çalkantı oluyo çalışrken

Eren ASLAN link=topic=46543.msg442108#msg442108 date=1315571162' Alıntı:
muşur bi kere değişti kardeşim ikinci senesinde arıza yapmıştı ama farklı termostat arızası bu çünkü radyatoörün üstü ısnıyo altta tık yok aradım gel dedim akaşm üstü gelicek bakalım. he bide bu su kaynatması dedikleri şey naSI OLUYO su fokurduyomu yoksa ısınıyo mu
o zaman kardeşim senin termostat arızalı kesinlikle. pek zor olmaz olduğu yerde hallederler. şimdi kardeşim biliyosun ki motor suyu sucaklığı radyatör tarafından belli bir sıcaklıkta tutulur. yani aşağı yukarı 84-85 derece civarında. bunun üstüne çıkmaz. eğer motor çok zorlanırsa ve radyatör suyu soğutmada yetersiz kalırsa moyor suyu sıcaklığı olağandan fazla yükselir. eğer durum devam ederse radyatör kapağını fırlatır. çünkü radyatördeki su kaynama noktasına gelmiştir ve genleşmeden dolayı hava içinde sıkışır. işte su kaynaması denen şey bu..

termostat motor belli bi sıcaklığa gelene kadar suyu devirdaim etmez diğerleri nası bilmem ama fordda 88lik termostat var yani motor sıcaklığı 88 dereceye ulaşınca termostat açıp suyu devirdaim yapıyo devirdaimi söktürürsen soğuk havalarda biraz zor olur işin çünkü ilk marştan itibaren devirdaim yapıcak sürekli motor ısınmadanda randımanlı çekmez....

arkadaşlar önemli bişe yokmuş yaw muşurdanmış arızanın sebebi ))) boşuna celallenmişsiz 5 dakkada hallettik bi muşur deişti radyatör suyunada temizledik çalışmaya devam