Ynt: 5460 YUVASINA İLK ADIMINI ATTI
hayırlı olsun hemşehrim.bol kaznçlar getire.
hayırlı olsun hemşehrim.bol kaznçlar getire.
kontağı aç. shuttle yi havaya kaldır yani boşa al. aynı anda debriyaja da basılı tut. ikisini de basılı dursun. sonra dit sesi gelince debriyajdan yavaş yavaş ayağını kaldır. shuttleyi bırakma oda havada dursun. sonra ikinci dit sesi gelince ikisini de birden bırak.enver999 link=topic=76836.msg907773#msg907773 date=1406417507' Alıntı:S. A Herkese tek tek ayrı ayrı teşekür ederim ALLAH hepinizede gönlünüzdeki hayırlısını versin inşallah ADMİN kardeş motor stop halindeyken debriyaja sonuna kadar bas. kontağı aç. diiit diye bi ses gekecek. sonra yavaaaas ça ayağını kaldırmaya başla. tam son larda bi diiit sesi daha gelicek. işlem tamam. insallah yanlis hatırlamıyorum diye yazmış tın bugün denedim öye bir şey olmuyor debraj kalibrasyon falan hiç bir dıııııt sesi gelmiyor ????
125+10 hp traktorle bos bos gezip az yakmasini mi bekliyorsunuz. ?enver999 link=topic=76836.msg907907#msg907907 date=1406495245' Alıntı:S. A Arkadaşlar 5460 aldık daha tarlaya gitmedik boş boş geziyoruz yani bana öyle geliyorki bayağı yakıyor sanki tarlada acaba ne kadar yakacak bu makine bilen varmı aranız,da tam hesap olmasada üç aşağı beş yukaru ne yakar bu makine şu anda 4 lü ünlü var değişecez ramazandan sonra sorum ise 145 litre ile 100 dekar sürer,mi bu makine ??? babama övdüm övdüm bu makineyi 100 dekar beklerim deyip duruyooo ?????
hocam senin söylediğin shuttle kalibrasyonu galiba. arkadaşların sorunu kannimca debriyajdan hareket edince ani kalkış oluyor. yani yarım debriyaj yapamıyorlar.GÜRKAN link=topic=76836.msg907912#msg907912 date=1406496497' Alıntı:125+10 hp traktorle bos bos gezip az yakmasini mi bekliyorsunuz. ?
O is icin mf 135 en mantiklisi olabilir.
Debriyaj yani shuttle kalibrasyonu icin sanziman sicakligi 35-40 derece olmali. Bu sicakligi olcmek icin diferansyel kilit dugmesi ve t vites koku dugmesine 4 sn sureyle basili tutun. Gostergede a b c d ışıkları size kav derece oldugunu gösterir. Farzedlim dogru sicaklik, kalibrasyonu baslatmak icin traktoru duz bir zemine cekiyorsun. Shutle hassasiyet dugmesini 0 konumuna getir. Calistirip ayagini debriyajdan cek, sonra el gazından 1500 devire ayarla, el freni asagida olmali, daha sonra dif, dugmesine basili tut ayni anda shutlle kolunu da yukari kaldir, ana vites ekraninda 1 4 isiklari yanmaya baslayinca shutlle kolunu ileri atip birak, kalibrasyon tamamlaninca 1 2 isiklari yanacak.