5065e yakit tuketimi

Arkadaslar gectigimiz hafta balikesir tarim fuarinda 55 - 65 hp kabinli traktorleri gezdim inceledim en cok john deere 5055e 5065e modellerini begendim ama kiminle konustuysam cok fazla yakiti var uzak dur dediler birde hindistan uretimi oldugu icin cok sorunlu olduklarini soylediler ama konustugum kisiler john dere sahibi degiller onlarda baskalarindan duymuslar onun icin bu konu hakkinda forumda john deere sahibi ve kullanicilarinin goruslerini merak ediyorum cevaplarinizi bekliyorum.

Arkadaslar gectigimiz hafta balikesir tarim fuarinda 55 - 65 hp kabinli traktorleri gezdim inceledim en cok john deere 5055e 5065e modellerini begendim ama kiminle konustuysam cok fazla yakiti var uzak dur dediler birde hindistan uretimi oldugu icin cok sorunlu olduklarini soylediler ama konustugum kisiler john dere sahibi degiller onlarda baskalarindan duymuslar onun icin bu konu hakkinda forumda john deere sahibi ve kullanicilarinin goruslerini merak ediyorum cevaplarinizi bekliyorum.
Bende 1 yıl önce 5065e sıfır aldım en full özellikli olanını.genel olarak güzel motor konfor olarak.çekişide iyi ancak uygun vites seçmek lazım vites olayı çok yanıltıyo seri geliyo oda sanki çekmiyomuş gibi geliyo insana.yakıt konusunda nadasta 3 lü pulluk ağır toprakta derin sürümde dekarda 2.5 ile 3 litre yakıyor. Düz yolda 50 km de 10 ton yüklü iken 20 litre. Mazot yakıyo yakıtta bu şekilde.sorun çıkarmada öle ciddi bi sorun çıkarmadı ama ufak defak sorunları oldu.

Ben kullanıcısıyım ilk 300 saat çok yakti ve ondan sonra düşmeye başladı şu an 650 saatte yakıtından ve çekişinden memnunum. 2000 saatte sanziman yağı 600 liraya değişir 300 saate motor yağı 200 liraya değişir az masraflı bir seri.
Burda aynı ekipmanla sürüm yapıyoruz td75 jd65 kadar yapisamiyor. Basık ve geniş olması engebeli arazilerde kullanımı güvenli hale getiriyor.
Şimdi gelelim traktörün olumsuz yanlarına
Arazi sürümlerinde 1600 devirin altına düşmemesi gerekir. Hararet göstergesine dikkat edilmesi gerekir. Ağır ve engebeli arazi şartlarında işlem yaparken ekipman toprağa salınmadan önce ya da debriyaj bırakılmadañ önce boğulmayı engellemek için bir miktar gaz vermek gerekir. 5065 yolda biraz yakar 50-55 getir götür işlerinde kullanmak için daha ideal olur.
Bir kullanıcı olarak adil ve dürüstçe herşeyi anlattım.

Bende kullanıcısıyım ve memnunum. Pullukta 1.5- 2 lt arası bizim en ağır toprağımızda yaktı. Dedikleri gibi biraz devirli kullanmak gerekiyor. Kabin on numara rahat ve sessiz. Yakıt Pompası biraz hassas. Fren balatası kırdı bi defa. Silaj biçtim pullukla sürüm yaptım hararetin hiç yükseldiğini görmedim. Silajda diğer traktörlerden iyiydi yakıt olarak. Ben memnunum değiştirecek olsam yine john deere alırım pr olandan

• Beğen
Tepkiler: Emirdag
İsmim Üsame Avcı JD 5085M kullanıcısıyım ve yakıtından çooook memnunum..
Köyümüzde de bana heveslenip JD 5065E alan bi komşumuz oldu yakıtını sorduğumda hiç şikayeti ile karşılaşmadım..
Karar Elbette Sizin..

İncelemelerin sonucu en cok hangi özellikleri john deere i begenmene sebep oldu?

Aslinda ciftcilikle ugrasmiyorum kucuklugumden beri traktorlere meragim var babamin 50-60 donum tarlasina arpa bugday ekmek icin keyfi traktor almayi dusunuyorum onun icin dis gorunus ve kabin ici ozellikler onemli john deere 5055e ve 5065e nin dis gorunusunu kabin kaporta uyumunu begendim kabin icinde koltugu direksiyonun ayarlanmasi gosterge panelini levyenin direksiyonun altinda sinyal kolu gibi olmasi kabin ic dosemesi arti klima guzel ozellikler bu yuzden 55-65 hp araliginda en cok john deere yi begendim

Bende 1 yıl önce 5065e sıfır aldım en full özellikli olanını.genel olarak güzel motor konfor olarak.çekişide iyi ancak uygun vites seçmek lazım vites olayı çok yanıltıyo seri geliyo oda sanki çekmiyomuş gibi geliyo insana.yakıt konusunda nadasta 3 lü pulluk ağır toprakta derin sürümde dekarda 2.5 ile 3 litre yakıyor. Düz yolda 50 km de 10 ton yüklü iken 20 litre. Mazot yakıyo yakıtta bu şekilde.sorun çıkarmada öle ciddi bi sorun çıkarmadı ama ufak defak sorunları oldu.

Gecen yil jd 5065e ne kadara aldiniz fuarda bana 85 bin enson 80 olur dedi fuar dan sonra bu paraya alamazsin dedi.

MOTORU BAYIDE GÖRMEDEN AMAN ALMA BIZ EYLÜL DE AL DIK MART OLDU DAHA TESLİM ETMEDILER DAHA DA NE ZAMAN GETIRECEKLER BILEMIYORIM KAPORA YI BILE VERDIK CAYAMIYORUZ DA NE YAPACAZ BILMIYORUM.
Öyle şey olur mu tüketici hakları mahkemesine başvurun bence. Burdaki bayii sürekli yeni traktör getiriyo sorun sizin bayiinizde bence..
https://www.facebook.com/mustafa.aygen.73
Yanlış bilmiyorsam bu profildeki şahıs john deere türkiye de satış pazarlama müdürü bi şekilde iletişime geçin

Frende ve yakıtta sdf. Johndeere in 5E serisinde 4x4 lerde şafttan 4 tekeri frenleme var mı? Erkunt hattat new holland gibi frene basınca otomatik 4 çekere alıyor mu?
Yakıtta SDF demişsiniz, katılmıyorum.Argon 3^75 kullandık.Tork:265 n.m Yedek:%20 Güç:72 hp Tork yedeğiyle 317 n.m torku(çekişi) 1600-2200 devir aralığında verebiliyor.4 12 pullukta 6 km/h hızla anca gidebiliyor.Motor stabil (durağan) çekiş özelliğine sahiptir.65C motoru Tork:260 n.m Yedek:%35 Güç:65 hp Tork yedeğiyle 370 n.m den 260 n.m 'ye torku 1500-2300 devir aralığında verebiliyor.4 12 pullukta 8 km/h hızla gidebilir.
Motor karakterleri ve çekiş durumları farklı.65c motoru daha fazla çekiş patlaması yapar,argon daha stabil çalışır.Tarla motorlarının tork yedekleri %30 civarlarında, bazı modeller %20 çoğunluk %30 C serisi %35
JD 5065E Tork:247 n.m Yedek:%23 Güç:70 hp Tork yedeğiyle 300 n.m torku 1400-1900 devir arası vermesi lazım, genel karakter böyleydi, emin değilim, 2400 devirde de 70 hp güç verir, fakat bu devirde torku azalıyor.1900 devirde tam çekişli çalışıyor.Motor SDF gibi stabil(durağan) çalışmalıdır.
1900 devir uygun ekipman 6-7 km/h hızla gider, sanırım.
4 piston motor kararlı çalışmada farkı var.Özellikle rampa arazide belli ediyor.
Gezmeli işlerde uygun devir kullanılırsa yakıtlar birbirine yakındır.Ağır işlerde ve şoför farkıyla yakıtlar değişir.Kanaatindeyim.Arz ederim.

Birkaç marka incelerseniz, görürsünüz.Tork artış yüzdesi,Tork yedeği olarak geçiyor.Motorun tork artış yüzdesi arttıkça motor daha patlar çalışır, azalırsa yavaş hızlanır,stabil(durgun) çalışır.
Vites değiştirmeye fazla ihtiyaç duymaz, çabuk toplar.

• Beğen
Tepkiler: awcu