50 baslik yeni agilim

Ynt: 50 baslik yeni agilim

nailyetek link=topic=86801.msg1041427#msg1041427 date=1449097725' Alıntı:
Hayırlı olsun, eğer buluşmaya gelirsen hatırlat bana, bu yerde otomatik yemlemenin 2-3 bin tl ye çözümü var, devlet çiftliğinde görene kadar hiç hayal bile edememiştim o derece basit bir sistem
böyle bi sistem mi
https://www.youtube.com/watch?v=C1V83TrEgBY&list=WL&index=15

ibo71 link=topic=86801.msg1041444#msg1041444 date=1449119069' Alıntı:
Nail bey buluşmaya gelemeyenlere bilgi yokmu:) bizede lazım öyle bir sistem.
Var olmazmı :) anlatması zor burdan sistemi bi kaç resim çekebildim onlarda ayrıntılı olmamış. Yemlik tabanını konveyör bant yapıyorsun her iki tarafı beton olsada oluyor. En başa veya bantı uzun yapıp ahırın dışında bir adet yem silosu var.
Bant her iki yöne hareketli, siloyu açıyorsun ve bantı çalıştıryosun üzerine dökülen yem ve saman ile başa kadar gidiyor, durduruyorsun.
2. yemlemede bantı geri alıyorsun üzerindeki artıklar başa geliyor temizleyip tekrar yükleme yapıyorsun.

nailyetek link=topic=86801.msg1041427#msg1041427 date=1449097725' Alıntı:
Hayırlı olsun, eğer buluşmaya gelirsen hatırlat bana, bu yerde otomatik yemlemenin 2-3 bin tl ye çözümü var, devlet çiftliğinde görene kadar hiç hayal bile edememiştim o derece basit bir sistem

Konuyu açalım, bilgiyi saklamayıp paylaşalım.

gaggoş link=topic=86801.msg1041534#msg1041534 date=1449145309' Alıntı:
aynen dediğin sistem çok güzel...isveçten bir örnek video 23.43 te başlıyo
Anlatmak istediğim bu işte, benim gördüğümde koyunculuk işletmesindeydi, yem silosu koyun barınağının içindeydi. Devlet çiftliği olduğu için yer sıkıntısı yok zaten :D
Fakat bizim gibi küçük işletmeleri yıkıp yeniden yapmak yerine bu şekilde modernize edebiliriz,

Bu agili yapmaktaki amacim kendi buzaglarimi besiye cekecek yer temin edebilmek.gecen sene yer darligindan 35 buzag satmak zorunda kalmistim.ortalama 2250 tl vermistim halbuki kisi cikartabilseydim onlarla ustuste 4000-5000 ederdi ve bana hayvan basi maliyetide 750 tl yi asmazdi.oyuzden alanin dar olmasina ragmen yapabilecegimin en fazlasi buydu sanirim.Nail be kismetse gelecem Aksaraydaki bulusmaya.dedigimiz sisteme benzer burada bi dostum yapmis fakat o gubre icin yapmis.bantla direk remorka atiyo.iyi dilekleriniz icin tesekkurler tecrube oldu bura ilerde daha iyisini yapcam yer darligini cozduk biraz sermaye gerekiyor :) onuda umarim kendi buzaglarimi buraya alcam.suan 21 buzag&dana var.17 tanede dogumum var 2-4 aya kadar.

ismail_17 link=topic=86801.msg1041443#msg1041443 date=1449116015' Alıntı:
Hayirli olsun yem yolunun ortasindaki iki beton duvar olmasa daha guzel olurdu yem dagilir ama boylede dagilor boyle toplamak daha zor
hem o zaman traktorde girebilir belki

Hatil derinlikleri 40×50 cm.10 gram balya bile ziyan olmuyor verimli oluyor

Bir şey aklıma geldi; bant sistemi ile yapılan yemlemede bantın üzerinde yenmeden kalanlar bant geri sardığında temizlenecek ama bantın kenarlarından yere dökülen yemler nasıl temizlenecek. yoksa bir süre sonra bantın altında yemlerden dolayı cürüme, küflenme başlıyacak buda hayvan sağlığını bozmayacakmı

Abi yeni fark ettim, telefondan bakınca fark edememişim. Ağılın kenarlarını çadır brandası ile kapatmışsın. Ben sürgülü sac ile yanları kapatmayı düşünüyordum ama senin yaptığın şekilde branda ile kapatılsa daha az maliyetli olur. Ahırın olumlu ve olumsuz yönlerini tecrübe ettikçe paylaşırsan sevinirim. Benim için örnek niteliğinde :D.