50 Başlık Koyun Çiftliği

Ynt: 50 Başlık Koyun Çiftliği

mydonose2 link=topic=76839.msg908574#msg908574 date=1406890980' Alıntı:
abi olay şu adam vardır 10bin kazanır adam vardır bin kazanır 10bin kazanan yarını düşünmez bin kazanan 500nü kenara koyar sonra kim işini büyütür az kazanan tabi bide bi olay var içkin sigaran ve kumarın yoksa kazanırsın bir çiftlik sahibi bana içkin kumarın sigaran karı kız ayağın yoksa bir inek kendisine yavrusuna bakar cebine de açlık koyar demişti çok fazla lükste gözünüz yoksa yani siz bir litre sütü 80 kuruşa mal edip 1.20 satıyorsanız akşamıda eve magnum dondurmayla gidiyorsanız kazanamazsınız adamlar 20 ml sütle yaptığı dondurmayı 3liraya satıyorlar:)
ayrıca herkes hayvanının yediği yemi hesaplıyor siz günde bir paket sigara içiyorsanız
7*30=210 lirayı çöpe atıyorsunuz:) ve bir bira içiyorsanız
5*30=150 toplamda 360 tl ettiki bu köyde yaşayan bir ailenin kendini doyurma parasıdır ki bizim köyde herkes 5 biradan aşağı içmez sigara hesaplarımı bilmiyorum ama alkolik oldukları için kabaca 5 diyorum biraz iş içinde tüm hayatın hesabını sorgularsak kazamayacağımız iş yok tabi şu durum var ben 5 inekle 1000tl kazanıyorken elin avrupalı 4000euro kazanıyorsa ve bunun 1000eurosuyla geçiniyorsa hesap yapmayı bırakıp devletinizi sorgulamaya başlayabilirsiniz kayınçom almanyada çalışıyor 3000euro et sucuğun kilosu 6 euro burada misal 20tl deyin almayadaki adam 500kg sucuk alabiliyorken 1000tl maaş alan adam türkiyede 50 kilo ki 3000tl bile alsa 150kilo sucuk alabilir şu durumda bizim minumum harcama yapmamız gerek ve devletimizin acilen yenilenmesi gerek bence saygılar...

Burdan çıkan anlam:

'hayvancılık yapan biri için, 3 liralık magnum dondurma lükstür.'

Karşılık olarak soracağım soru şu:

'Hayvanlara aldigimiz, 8 liralık yalama taşının kenarından fazla da abartmadan yalasak, izin var mı?, lükse girer mi?'

DeHLiZ link=topic=76839.msg907822#msg907822 date=1406463250' Alıntı:
Hocam mazotta ötv ' yi kdv ' yi kaldırsalar yeter aslında. 2 liraya düşüyor. Sulamada elektriğin fiyatını düşürsünler. Bunlar yeter de artar bile. Ama yatı olana mazot vergisiz, çiftçiye vergiyle!

DeHLiZ link=topic=76839.msg907822#msg907822 date=1406463250' Alıntı:
Hocam mazotta ötv ' yi kdv ' yi kaldırsalar yeter aslında. 2 liraya düşüyor. Sulamada elektriğin fiyatını düşürsünler. Bunlar yeter de artar bile. Ama yatı olana mazot vergisiz, çiftçiye vergiyle!
usta ben mazottan ümidi kestim sizde umutlanmayın o iş yaş ülkemiz rüzgar güneş dalga termal su biodizel yakıt yönünden zengin yapsın Tübitak bi motor takalım traktörlere gitsin çok zor bişey değil ama o zamanda sevgili arap kardeşlerimiz aç kalır mazallah paraları azalırsa lamborghiden inip porsch e binerlerse bize küserler

sebazios link=topic=76839.msg908578#msg908578 date=1406893144' Alıntı:
Burdan çıkan anlam:

'hayvancılık yapan biri için, 3 liralık magnum dondurma lükstür.'

Karşılık olarak soracağım soru şu:

'Hayvanlara aldigimiz, 8 liralık yalama taşının kenarından fazla da abartmadan yalasak, izin var mı?, lükse girer mi?'
Abi magnum senin icin luks olmaya bilir ama benim icin luks sen hergun dondurma yiyorsan ve hepsi magnum olursa tabiki lukstur 1liralik normal dondurma varken misal oradaki bir ornekti yada evde yemek yiyebiliyorken sen ayin 15 gunu disarda hesap yapmadan lokantada yiyorsan buda bir lukstur elini yikarken fazladan actigin su bile lukse girer benim icin yani buradan anlayacagin su olmali luks yasayanda kazaniyorsa boyle hesap yapan daha cok kazanir olmali
Ayrica abi sen 1.20 sut satarken 3tlye aldigin magnum icini acitmiyorsa hesap yapmana gerek yok sen zaten kazaniyorsundur bu hesap yeni baslayip gerekirse yemem icmem surumu cogaltirim diyenler icin ciftlige 3000motor jeeple giden icin degil heleki hayvanın yeminden ve yalama tasından kısıpta hayvanı aç bırakıp ordan arttırılan parayla magnum alan içinse hiç değil saygilar

mydonose2 link=topic=76839.msg908608#msg908608 date=1406908076' Alıntı:
Abi magnum senin icin luks olmaya bilir ama benim icin luks sen hergun dondurma yiyorsan ve hepsi magnum olursa tabiki lukstur 1liralik normal dondurma varken misal oradaki bir ornekti yada evde yemek yiyebiliyorken sen ayin 15 gunu disarda hesap yapmadan lokantada yiyorsan buda bir lukstur elini yikarken fazladan actigin su bile lukse girer benim icin yani buradan anlayacagin su olmali luks yasayanda kazaniyorsa boyle hesap yapan daha cok kazanir olmali
Ayrica abi sen 1.20 sut satarken 3tlye aldigin magnum icini acitmiyorsa hesap yapmana gerek yok sen zaten kazaniyorsundur bu hesap yeni baslayip gerekirse yemem icmem surumu cogaltirim diyenler icin ciftlige 3000motor jeeple giden icin degil heleki hayvanın yeminden ve yalama tasından kısıpta hayvanı aç bırakıp ordan arttırılan parayla magnum alan içinse hiç değil saygilar
kardes tam olarak ne demeye calısıyon ben onu anlamadım ? bıraz acıklayıcı konusur musun sen suankı hayvancılık polıtıkasını begenıyor musun begenmıyor musun ne yazdıgın anlasılmıyor.

Hıdır, lüks ile israfı karıştırmışsın. Bunlar tamamen ayrı kavramlar.

Hayvancılık çok kazandıran bir meslek değildir. Bu bilinen bir gerçek.

Ama son dönem bu meslek ile öyle oyunlara sahne oldu ki..

Çoğunu geçtim, 'kazandıran' bir meslek dahi olmaktan çıktı.

Ben küçük bir kasabada yaşayan hayvancılık ile geçinen biriyim aynı mahallede yaşayan birkaç hayvancı komşum var..
Süt sığırcılığı ağırlıklı, ben borçluyum yakın zamanda da bitiremem borcumu .
A- Komşum cimri ayağında ayakkabısından tut da kullandığı traktöre kadar yolda görsen almazsın o kadar eski kullanır hayatı berbat herkes çekemez o şekilde yaşayamaz çocukları duramaz kaçarlar yanından .Ama malı kadar parası var bankada küflü para ben çok iyi biliyorum.
B- Komşum çok normal yaşar parasını çok iyi kullanır evi yaşantısı çok güzeldir borcuda yok yeteri kadar birikimide vardır iyi biliyorum.Oda süt sığırcılığı ağırlıklı çalışır.
Biz üç komşu en az 10 yıldır aynı şartlarda aynı sayılarda hayvan ile çalışıyoruz içki sigara kumar karı kız işi yok üçümüzdede mekanlarımız yakın .
Sizinde vardır çevrenizde böyle olanlar herkesin ekonomi yönetimi bir olmuyor.
Herkes bir olmuyor Bazıları başarıyor, bunu göz ardı etmeyelim isterseniz siteden de örnek verebilirim ekonomi yönetimi başarılı başarısız.

kazandırır kazandırmaz olayı birazcık kişinin bu işten ne kadar kazanç beklediğine bağlı die düşünüyorum. kimi için senede 20.000 tl cok para kimine göre az(yıllık ). ben buyukbaş calısıyordum artık kucukbas dusunuyorum (hem işte çalışıp) eğer işletmede hersey dısarıdan adam getirtip + herşeyi parayla satın almaya kalkarsan en ufak seyde veteriner cagırırsan ne kazanabilirsin ki noo*-*-
eğer ayagını yorganına göre uzatırsan işini sağlam yaparsan neden kazanmayasın die dsunuyorum. Ama sunu unutmayalım eski kazanclar artık yok oooooo buyuk kazanclar eskidendi eskiye göre kıyasladığımızda kazanc oranları cok dustu kazandırmıoyr olayı birazda bu sebepten ortaya cıktı.

zac link=topic=76839.msg908617#msg908617 date=1406913141' Alıntı:
kardes tam olarak ne demeye calısıyon ben onu anlamadım ? bıraz acıklayıcı konusur musun sen suankı hayvancılık polıtıkasını begenıyor musun begenmıyor musun ne yazdıgın anlasılmıyor.

Suanki hayvancilik politikasi tabiiki kotu fakat isin nekadar kazandirdigini bilip girmek en mantikli soyle soyleyeyim hayvancilik bugunun sartlarinda gencken baslayip emekliligi goreyim denirse zor ama emekli veya primleri odenmis emekli ayligim baglanana kadar bu isten karnimi doyurayim diyen icin emekli olanda kar beklemez surusuni cogaltir hayvancilik karin doyurmuyor demeyin gecen buyukbas bolumunde hacimettin abim yazmis gayette gizel kazaniyor mahsallah allah daha cok versin ama o bu kazanctan memnunken bazisi degil yada o bu parayla geciniyorken bazisi gecinemiyor olay bu

sebazios link=topic=76839.msg908618#msg908618 date=1406913821' Alıntı:
Hıdır, lüks ile israfı karıştırmışsın. Bunlar tamamen ayrı kavramlar.

Hayvancılık çok kazandıran bir meslek değildir. Bu bilinen bir gerçek.

Ama son dönem bu meslek ile öyle oyunlara sahne oldu ki..

Çoğunu geçtim, 'kazandıran' bir meslek dahi olmaktan çıktı.

Abi israf bir nevi lukstur zaten sen koyunde hayvanlarinla kalma imkanin varken ayrica deniz kenarinfaki bir evi kiralayabiliyorsan keyfin icin. Hemde kazancindan olan israftir bu tabiki tatil yapmaya ihtiyaci var adamin ama abimiz 50hayvanlik isletme icin konusuyor bende bi durumda herseyden kismasi gerektigini soyluyorum abimiz 5000 hayvan yapar suruyu tabiki sartlarini degistirir bu anlattiklarim onun icin gulunc gelir ozamanda deniz kenarindaki evde oturmazda ne bileyim daha ucuk bisey yapar ama dedigim su sermayene ve kazancina gore hesabi iyi yapip yasanmali yoksa kisa ve oz iflas bu tum isler icin gecerli israfa takildimda abi bir kova suyla yikaniyorken kuveti doldurup yikanmak hem israftir hemde lukstur be abi bence:) heleki sutle yapiyorsan parayi bulmussundur yada sut para etmiyordur:)

ismail_17 link=topic=76839.msg908639#msg908639 date=1406918934' Alıntı:
Ben küçük bir kasabada yaşayan hayvancılık ile geçinen biriyim aynı mahallede yaşayan birkaç hayvancı komşum var..
Süt sığırcılığı ağırlıklı, ben borçluyum yakın zamanda da bitiremem borcumu .
A- Komşum cimri ayağında ayakkabısından tut da kullandığı traktöre kadar yolda görsen almazsın o kadar eski kullanır hayatı berbat herkes çekemez o şekilde yaşayamaz çocukları duramaz kaçarlar yanından .Ama malı kadar parası var bankada küflü para ben çok iyi biliyorum.
B- Komşum çok normal yaşar parasını çok iyi kullanır evi yaşantısı çok güzeldir borcuda yok yeteri kadar birikimide vardır iyi biliyorum.Oda süt sığırcılığı ağırlıklı çalışır.
Biz üç komşu en az 10 yıldır aynı şartlarda aynı sayılarda hayvan ile çalışıyoruz içki sigara kumar karı kız işi yok üçümüzdede mekanlarımız yakın .
Sizinde vardır çevrenizde böyle olanlar herkesin ekonomi yönetimi bir olmuyor.
Herkes bir olmuyor Bazıları başarıyor, bunu göz ardı etmeyelim isterseniz siteden de örnek verebilirim ekonomi yönetimi başarılı başarısız.

Abi cok haklisin bu hesapta benim verdigim ornekler tum duzen kurulmusken olan ornekler sen bir bogaza bakiyosundurmisal adam on bogaza bakar o tabiki kazanamayabilir sn osene aslinda tarlana yeten traktorun varken yenileyim dersin krediye girersin adam bana yetiyor ayni isi yapmiyormu der tarim ekonomisine girdinmi o kapsamli olur abi en onemlisi krediye bulasilmamis olacak bankada saglam parayla yani sen 50binlik bir sermayen varsa kenarfa birikmis bi 150binin olacak olaylarin akisini degistirmek icin allah kimseyi borclandirmasin abi ama cocuk evlenir borca girilir hastalok olur borca girilir cocuguna destek olursa borca girilir onda haklisin biz ordaki cimriyi degil normali ve seni ornek aliyoruz sanirim kazaniyorsunki borcun var kazandigin surece odersin abi allah saglik versin saygilar

hayvancılık dahil tüm işlere bide EK iş yada TEK iş gözüyle bakmak lazım..

Mesela EK olarak traktör, hafriyat vs işi yapıyoz.. TEK olsa belki yapamayız.. Organik koyunculuk var yine EK iş..

Dönüp kendimize bakıyom.. Aslında 3-5 farklı işle uğraşıyoz.. hangisi EK hangisi TEK bazen karışıyo..

Üst üste koyunca ve genel toplama bakınca memnunuz yalan yok.. ama hiçbiri tek kurtarmaz gibi.. hayvancılığı da böyle görmek mümkün..

organik koyunculuk nasıl oluyor bizim burda kimse fabrika yemi yedirmiyor mera ve arpa ve samanla oluyor koyunculuk artısı var mı bir ara bi yerde saçma saman bişey okumuştum organik koyun kurban olunca daha fazla sevap oluyormuş o yüzden koyunlara pardon millete fahiş fiyatla koyun satanlar vardı

organik koyunculuk nasıl oluyor bizim burda kimse fabrika yemi yedirmiyor mera ve arpa ve samanla oluyor koyunculuk artısı var mı bir ara bi yerde saçma saman bişey okumuştum organik koyun kurban olunca daha fazla sevap oluyormuş o yüzden koyunlara pardon millete fahiş fiyatla koyun satanlar vardı

arkadaşlar geçenlerde süt ineği için tavsiyelerde bulundular aklım almıyor şimdi 300 gebe süt ineğimiz olsa bunların bir tanesi gunde 20 kg mısır sılajı yiyyorlar

bunu kaba hesaplamayla senede 8 ton yıyyor tek bir hayvan

1 ton =1000 kg eşittir

300 inek * 8000 kg mısır slajı =2.400.000

yani harfle yazıyorum iki milyon dört yüz bin kilo gram mısır slajı yer

peki internette sahıbınden sitesinde 1 ton mısır slajı nekadar minimum 250 tl maximum 300 tl dikkat edin 1 ton yani 1000 kilo gramı 250 tl .

2.400.000 * 250 tl=600.000.000 tl tutuyor

peki biz kendimiz eksek ne olur 1 dekardan 8 ton mısır sılajı çıkar

300 hayvanımız vardı tabı unutmayın bunlar gebe yani doğuracak buda başka bir bela ki hem yer olarak hem ahır aolarak hemde yem olarak bikat buyemeniz demek . ama sadece para olarak buyudukçe küçülüyoruz.battıkca dibe batıyoruz.tıpkı borçla dukkan açan bakkal hesabı kredi borcunu ödiyemeyınce tekrar kredi çekiyor sonra tekrar ve ıyıce batıyor onun gibi bu işde dibe sokuyor ınsanı

neyse 300 hayvan vardı bir dekardan 8 ton mısır sılajı çıkıyordu

yani bizim en kötünün kötüsü 300 dönüm araziye ihtiyacı var

e bunun seneye doğum sonrası var hayvan sayısı 600 olucak

yani seneye en kötünün kötüsü 600 dönüm ekim yapılıcak tarlaya ihtiyacın olucak peki sonraki sene ya sonraki sene . bu ülkede kimin bukadar tarlası varki yani babadan tarlası olanlar haricinde kim bukadar yarla alabiliyorki

arkadaşlar geçenlerde süt ineği için tavsiyelerde bulundular aklım almıyor şimdi 300 gebe süt ineğimiz olsa bunların bir tanesi gunde 20 kg mısır sılajı yiyyorlar

bunu kaba hesaplamayla senede 8 ton yıyyor tek bir hayvan

1 ton =1000 kg eşittir

300 inek * 8000 kg mısır slajı =2.400.000

http://veteriner.cc/sigir/sut_inek_besleme.asp
bu sayfadaki bilgiye göre yıllık 1 hayvanın yem tüketimi 8 değil 4 ton.