Ynt: 50 Başlık Koyun Çiftliği
Burdan çıkan anlam:
'hayvancılık yapan biri için, 3 liralık magnum dondurma lükstür.'
Karşılık olarak soracağım soru şu:
'Hayvanlara aldigimiz, 8 liralık yalama taşının kenarından fazla da abartmadan yalasak, izin var mı?, lükse girer mi?'
mydonose2 link=topic=76839.msg908574#msg908574 date=1406890980' Alıntı:abi olay şu adam vardır 10bin kazanır adam vardır bin kazanır 10bin kazanan yarını düşünmez bin kazanan 500nü kenara koyar sonra kim işini büyütür az kazanan tabi bide bi olay var içkin sigaran ve kumarın yoksa kazanırsın bir çiftlik sahibi bana içkin kumarın sigaran karı kız ayağın yoksa bir inek kendisine yavrusuna bakar cebine de açlık koyar demişti çok fazla lükste gözünüz yoksa yani siz bir litre sütü 80 kuruşa mal edip 1.20 satıyorsanız akşamıda eve magnum dondurmayla gidiyorsanız kazanamazsınız adamlar 20 ml sütle yaptığı dondurmayı 3liraya satıyorlar
ayrıca herkes hayvanının yediği yemi hesaplıyor siz günde bir paket sigara içiyorsanız
7*30=210 lirayı çöpe atıyorsunuz ve bir bira içiyorsanız
5*30=150 toplamda 360 tl ettiki bu köyde yaşayan bir ailenin kendini doyurma parasıdır ki bizim köyde herkes 5 biradan aşağı içmez sigara hesaplarımı bilmiyorum ama alkolik oldukları için kabaca 5 diyorum biraz iş içinde tüm hayatın hesabını sorgularsak kazamayacağımız iş yok tabi şu durum var ben 5 inekle 1000tl kazanıyorken elin avrupalı 4000euro kazanıyorsa ve bunun 1000eurosuyla geçiniyorsa hesap yapmayı bırakıp devletinizi sorgulamaya başlayabilirsiniz kayınçom almanyada çalışıyor 3000euro et sucuğun kilosu 6 euro burada misal 20tl deyin almayadaki adam 500kg sucuk alabiliyorken 1000tl maaş alan adam türkiyede 50 kilo ki 3000tl bile alsa 150kilo sucuk alabilir şu durumda bizim minumum harcama yapmamız gerek ve devletimizin acilen yenilenmesi gerek bence saygılar...
Burdan çıkan anlam:
'hayvancılık yapan biri için, 3 liralık magnum dondurma lükstür.'
Karşılık olarak soracağım soru şu:
'Hayvanlara aldigimiz, 8 liralık yalama taşının kenarından fazla da abartmadan yalasak, izin var mı?, lükse girer mi?'