3600serisi hakkında bilgisi olan varmı

Ynt: 3600serisi hakkında bilgisi olan varmı

merhaba bizde 5455 var alalı 1 ay oldu 100 saat gibi kullanıldı ve yakıtından çok memnunuz bahsettiğin diğer marka ile kıyas dahi götürmez diye düşünüyorum sonuçta bayi ağı ve kaliteside ortada mf lerin.

mali78 link=topic=31186.msg270267#msg270267 date=1271965162' Alıntı:
acaba deneyen arkadaş varmı yakıt falan ve birde elektronik aksamı varmı

ben hafta sonu petrol de bitane gördüm bizde mazot almaya gitmiştik.. sahibi yakıtı fazla dedi bilmiyorum çokta sormadım nekadar yaktıgını.

sisu motorlar valtralardada var valtralardada yakıt problemi var iyi cekiyor ama iyide içiyor.. bunlardada bu problem olabilir denemek lazım acıkcası gözünle görmelisin..

arkadaşlar hala 3600 serisi alan veya deneme motoruyla sürüş yapan yokmu yakıt falan nasıl

mali78 link=topic=31186.msg275505#msg275505 date=1273946733' Alıntı:
arkadaşlar hala 3600 serisi alan veya deneme motoruyla sürüş yapan yokmu yakıt falan nasıl
mali 3625 aldık 90 bin lira 5 sene ödemeli bu sene 15 verdik peşinat ve yıl bitiminde bi 15 daha verecez bunun yanında bu aletyani bizimki 3625 90 hp lık 70 kw lık 3 piston dört çeker...
işlediği yer 1200 dekar civarı sürüm ve ekim hazırlıkları
yazın yaklaşık olarak 20 000 balye bastık sap yoncafiğ
çekişi güzel sallı tırmıklar vardır bilirsin bizde açılınca 3 kol uzunluğu 4400 cm olanından var ve dişler oynar (ister tam dik yaparsın o zaman çekecek motor yakıtı adeta içer istersen yatırırsın sürgü çekmiş gibi olur)
dağ bayır işi kaçırır mazot sarfiyatı olarak bizdehem 85 lik hem eski 165 lik hemde bu 3625 ten var yakıtı 165 likle aynı çifte bu motorda 4 lü 12 ayna pulluk vardı 165 liklerde 11 ayna turan 3 lü vardı akşama kadar 3625 165 liklerden 9 litre fazla yaktı oda normaldir yani yolda seridir 55 km sürati var sessiz kabin içinde klima radyo cdçalar mevcut yalnız kabineiki kişi binmeyin aksama zarar verebilirsiniz gerçibizler yani motora binerken 130 ar kiloluk 1 90 lık adamlarız sizler nasılsınız bilemem bunun yanında sor söyleyelim arkadaş aklıma gelmi yav ha alet o sendeki motorlardan yaklaşık olarak bi 60 cm daha uzun aldığında koyacak kapalı yeri şimdiden ayarla yoksamotora yazık olur ha bi de zırp pırt kaporta kapağını kaldırma pistonlar biraz nazik indirirken dikkatli indirmezsen patlıyorgerçi garantiden değiştirdi burdaki servis

ceya023 link=topic=31186.msg271406#msg271406 date=1272367842' Alıntı:
ben hafta sonu petrol de bitane gördüm bizde mazot almaya gitmiştik.. sahibi yakıtı fazla dedi bilmiyorum çokta sormadım nekadar yaktıgını.

sisu motorlar valtralardada var valtralardada yakıt problemi var iyi cekiyor ama iyide içiyor.. bunlardada bu problem olabilir denemek lazım acıkcası gözünle görmelisin..
yok içmiyor adeta kokluyor 165lik var onda3 lü 11 ayna pulluk bunda 3625 de 4 lü 12 kulak turan pulluk zati ikiside bizim akşama kadar peş peşe çift sürüldü 165 liklerden 9 lt fazla yedi

mali78 link=topic=31186.msg270267#msg270267 date=1271965162' Alıntı:
acaba deneyen arkadaş varmı yakıt falan ve birde elektronik aksamı varmı
fazla bi elektronik kafa karıştırıcı aksam yok basit bir bilgisayar yazılımı ile teker çaplarının dönüşlerini motor kendini yormasın veyıpratmasın diye otomatik şanzımana aktaran birverici sayesinde sadece manuelden otomatik vitese almanla beraber bayır yukarı çıkarken falan baya bi iyi zorlamıyo kendini haliyle yakıtı da içmiyo zaten bayır yukarı giderkeden timsal 85 lik deki gibi seri iki ile gitmeye kalkarsan ben sana akıllı adam demem neden dersen arkadaş sonuçta aldığın aletin fiyatı 60 ila 90 arasında eğer bayur yukaru koşturacaksan acele işin de varsa git 7400 serisi ni al 99 euro o zaman deli gibi çıkarsın bayırı petrolcünün kızını da almayı unutma yosam petrolcü seni alur

selam arkadaşım ben 3635 serisi aldım kullanıyorum 80 saate yakıt konusunda çok cimri bölgesel olarak farklılık gösterebilir sadece tarla hazırlamada yaptıgım hesapta 4*12 pullukla 1000 mterekare alanda 2,1 lt yakıt tüketiyor bu arada 3635 kulllanan diger arkadaslar var ise onlardanda yardım isticegim motorda sürekli siyah duman atıyor 80 saatte motor diger arkadaslarda bu sorun varmı acabaa....

fatihh70 link=topic=31186.msg397311#msg397311 date=1304973282' Alıntı:
selam arkadaşım ben 3635 serisi aldım kullanıyorum 80 saate yakıt konusunda çok cimri bölgesel olarak farklılık gösterebilir sadece tarla hazırlamada yaptıgım hesapta 4*12 pullukla 1000 mterekare alanda 2,1 lt yakıt tüketiyor bu arada 3635 kulllanan diger arkadaslar var ise onlardanda yardım isticegim motorda sürekli siyah duman atıyor 80 saatte motor diger arkadaslarda bu sorun varmı acabaa....

hayırlı olsun güle güle kullan yorumlarını ve paylaşımlarını bekliyoruz.. yanlız siyah duman atması normal degil ilk çalıştırgında ve ani gaz vermende atabilir bunun dışında biraz gaz verince kesmiyorsa bi sorunvar demek tir.. servisinle görüş..

ceya023 link=topic=31186.msg265555#msg265555 date=1270139964' Alıntı:
valla arkadaşım şimdi traktörün dezavantajı ital olması bunun dışında benim fikrimce td80d den daha güzel ve özellikli bi traktör..
ve alırsan 4wd ,24+24 vites secenekli olanını al.. powershutle li olan modelini almanı tavsiye ederim.. fiyat farklarına bak bi..
yakıtı konusunda hiç bi fikim yok onu al dene önce bence bi.. ama max tork degeri çok düşük devirlerde alıyor dolayısıyla tarlada pek yakmaz artı 3silindir.. intercooller le..
karar senin dene öyle al derim.. traktör guzel.. fiyatıda uygun geldi bana 266g+30bin :)
td80 ile kartşılaştırısak şanzumanıyla td80 e far atar gibi duruyor.. ve 3 tip sanzuman opsiyonel olarak alına biliyor bu konuda dikkat et pazarlıgınızda özellikle povershutle ve confort-controllü olanını iste olmassada pazarlık için elinde kozun olur..
yedek parca ve servisi içinde iyice garanti al bence..
ya güldürmeyin adamı yaaa yedek parça sıkkıntısı olurmuş iice sor falan bunu söyleyen japon traktörü olan .kubotanın kac servisi var acaba turkiyede cok merak ettim.zaten japon depreminden sonra amerika ve avrupa bircok japon ürünlerinide yasakladı toyota ki en buyuk japon firmalarından üretimlerini durdurdu parça sıkıntısından dolayı ve işci cıkarımına gitti.sen mf yi servisle suclarsan önce kendi servisine bakacaksın 40yıllık mf kullanıcıs olarakki zaten mf nin reklama kndini tekrardan kanıtlamasına gerek yok bence ,turkiyede servis ve parca diyeceksen 2traktör var biri mf biride nh gerisi yalandır.hem arkadasın dedigine göre 266gold 40vermisler burdan suda cıkıyor sonuc olarak mf degerini yitirmiyor.al adı sanı servisi parcası belli olmayan traktörü sonra elinde patlasın .

umutmalkoc link=topic=31186.msg397373#msg397373 date=1304978310' Alıntı:
ya güldürmeyin adamı yaaa yedek parça sıkkıntısı olurmuş iice sor falan bunu söyleyen japon traktörü olan .kubotanın kac servisi var acaba turkiyede cok merak ettim.zaten japon depreminden sonra amerika ve avrupa bircok japon ürünlerinide yasakladı toyota ki en buyuk japon firmalarından üretimlerini durdurdu parça sıkıntısından dolayı ve işci cıkarımına gitti.sen mf yi servisle suclarsan önce kendi servisine bakacaksın 40yıllık mf kullanıcıs olarakki zaten mf nin reklama kndini tekrardan kanıtlamasına gerek yok bence ,turkiyede servis ve parca diyeceksen 2traktör var biri mf biride nh gerisi yalandır.hem arkadasın dedigine göre 266gold 40vermisler burdan suda cıkıyor sonuc olarak mf degerini yitirmiyor.al adı sanı servisi parcası belli olmayan traktörü sonra elinde patlasın .

Siz gerçekten beni güldürüyorsunuz.. acaba yazdıklarım yeterince acık degil mi ?? ben yeterince objectif yorumlar yapmaya çalışırım bu yorumumu da NİSAN 2010 da yapmıştım !(bir yıl önce).. şimdi mf ve nh demişsin en yaygın servis agına sahip v.s. peki şuan ki mf lerle eski mf ler arasındaki farkı biliyormusun..??
size bi kaç sorum olacak mf nin parcası heryerde bulunur diyorsun.. peki 285mf ile 3625 mf nin aynı olan tek bi parçasını biliyormusun uzaktan yakından herhangi bi benzerligini ??? 3600 serisinin parcaları senin bulundugun yerdeki serviste hepsi mevcut mu yoksa iki gün bekliyormusun minimum parçanın eline geçmesini her ital markada oldugu gibi.. şimdi diger sorum ise mf 265 in tamircisi 3625 i de hemen söküp takabilir mi gözü kapalı.. aralarında hiç bi benzerlik göremiyorum ben.. biri perkins motorlu biri sisu motorlu ... senin türkiyenin heryerinde bulunana servislerinin hepsi ital mf ler konusunda uzman olmalı söküp takıyorlar yeni nesil motorlardan çok anlıyorlar degil mi ?? sadece belirli bölgelerde bayilerin çabasıyla bi kaç usta yetiştiriliyor bunun dışında çogu mf serisi 265mf tamircisidir.. 5400 veya 6400 mf yi tarlada kullanan bile çok az servis var daha düşünün... Evet bende ital traktör kullanıyorum hem same hemde kubota bu iki markanın da şuan ki massey fergusonlar dan hiç bi farkı yok yedek parca ve servis olarak.. hepsi ital çünkü hepsinin parcası hemen serviste bulunmaz büyük şehirler dışında.. 2 gün beklersin hepsi için parçayı.. benim yazımda DİKKATle okuduysan aynen söyle yazmışım 'yedek parca ve servis için garanti al demişim.' ben alırken bunu yaptım garantiyi aldım.. ve ben kubota alır almaz Elazıg da servisini de açtılar ilk alan benim yahya beyle beraber elazıgda.. bende aynı şekilde mf alanlarından bayilerinden bu garantiyi almasını önerdim bunda ne var ?? Elazıg malatya mf bayisi mesela işini çok önemsiyor iyi esnaflar yedek parca servis konusunda hassaslar ama.. türkiye genelinde böle mi ??

şunu herkes çok iyi biliyor ki şuan kullandıgımız mf ler fransız üretimi ve eski mf 165 -135 -265-285-398 gibi traktörler hiç bi alakaları uzaktan yakından yok.. yep yeni seriler bunlar motorları şanzımanları herseyi yeni.. yani türkiyeye 2-3 yıldır giren bi markadan farkları yok.. eski uzel-mf bayilerinin hazır olmasına ragmen yinede türkiyede nekadar yavas yayıldıgını görebilirsiniz.. Nh ye piyasayı kaptırdılar satış rakamları geride kalan 3 yılda ortada.. umarım yazımı bu defa anlayabilmişsinizdir..

ayrıca konu ile alakası yok ama sen sormuşsun diye bilgilendireyim kubota ve japon depremi konusunda bilgi verilmişti sitede ama pek haberdar degilsin. kubota nın fabrikası OSAKA şehrinde dir ve japon yanın güney iç batı kısmında yer alıyor japonyada depremi ve tusunaminin nereleri vurdugunu biliyorsundur ! yani kubota fabrikası en ufak bi hasar görmeden üretimine devam ediyor tusunami ve depremden etkilenmeden haritada osaka şehrine ve tusunaminin vurdugu şehirlere bakarsan bunu görebilirsin.. Allah hiç bi toplumun başına böle felaketler vermesin...