3105 D tanıtım

Eski 3085 kullanıcısı olarak bu seri traktör gerçekten çok sağlam çıktı. 13 yıl kullandım 1 kere traktörden dolayı arıza yaptı. Jantlari son zamanda potinger gibi ağır ekipman da sorun olmaya baslamisti sattım. Satış sebebim 1. Si model yükseltmek 2. Si arıza yapınca parçayı bulmakta zorlandık ileriki yıllarda parça sorunu yaşayacağımızi düşünmek. Parça sorunu olmayacağını bilsem mf yi önerirdim. Ayrıca mf traktörler artık çok yaşlandı arıza çıkarmalarıda gayet doğal. Yedek Parça, model ve saat, ayrıca fiyat olarak nh daha avantajlı duruyor
Hangi parçayı bulmakta zorlandiniz acaba?
Bizdede phantom var , ona göre önlem almaya çalışalım

SAHİBİNDEN ÇOK TEMİZ 3.105 İlan No: 765252690 https://www.sahibinden.com/ilan/is-...or-sahibinden-cok-temiz-3.105-765252690/detay

Bu ilandaki phantom bizden geçme. Td110 alırken satmak zorunda kalmıştık, biz sattık ertesi gün Massey Ferguson bölge servisi gitti aldı galeriden. Traktörün bakımlarını 1 saatten itibaren kendileri yaptı biliyolardı çünkü içini dışını kaçırmadılar. Kendileri sanayide usta, köylerinde 150 dönüm yerleri var onu işledi yattı bu traktör 4 yıldır. Gerçekten şuan nakitimizi hayvancılığa bağlamış olmasam bunu kaçırmazdım. Forumdan almak isteyen arkadaşlar varsa düşünsün bu makineyi.

MF bir adım önde belki ama model yılı, kullanım saati ve durumu, yedek parça durumu, piyasada daha az bulunması nedeniyle NH daha mantıklı bir seçenek bu durumda.
Motorun mekanik akşamına ve şanzıman aksamına ait parçayı bulmak kolay. Bulunması zor olan parçaları elektrik aksamına ait parçalar.
Bu deutz motoru aksa jeneratör bazı modellerinde kullandı. Hala kullanıyormu bilmiyorum. O yüzden pek sıkıntı yaşanacağını zannetmiyorum. Bozulursa bir hidrolik pompası bozulur o da hema dan tedarik edilir.

Hangi parçayı bulmakta zorlandiniz acaba?
Bizdede phantom var , ona göre önlem almaya çalışalım
Zaten traktör kaynaklı 1 arıza oldu. Bu parcada motor mazot soğutma parçası dediler. Kesin parçanın ismini öğrenip tekrar buraya yazacağım. Mf servisi parçayı Ankarada bir parçacida bulup getirmişti. Tabi tamir süreci 10 güne kadar uzadı. Fakat yürüyen aksamsaki parçalarda bir sorun olacağını düşünmüyorum. Bu arıza dışında 13 yıl boyunca her hangi bir arıza yaşamadık. Ornegin 6090 saatte baskı balata da hala hiç bir sorun yoktu.

Zaten traktör kaynaklı 1 arıza oldu. Bu parcada motor mazot soğutma parçası dediler. Kesin parçanın ismini öğrenip tekrar buraya yazacağım. Mf servisi parçayı Ankarada bir parçacida bulup getirmişti. Tabi tamir süreci 10 güne kadar uzadı. Fakat yürüyen aksamsaki parçalarda bir sorun olacağını düşünmüyorum. Bu arıza dışında 13 yıl boyunca her hangi bir arıza yaşamadık. Ornegin 6090 saatte baskı balata da hala hiç bir sorun yoktu.
Teşekkür

Bende de 2007 model 3075 var 6000 saati geçti. 3. kez debriyaj balatası değişecek. Pancar yükleme işinde de kullandığımız için balata çok uzun süre gitmiyor. Ankarada motor mekaniğine ait parça kolay bulunuyor. Bende bir kere hidrolik pompasıno bozdu 1 kerede arka çekerler boşa çıktı içerden mafsal pimini kesti. Çok şükür başkada bir sıkıntımız olmadı.