Yem rasyonu hakkinda ne düşünüyorsunuz?
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim ismail bey.Kuru donemdeki sagilmayan hayvanlar kuru dönem beslemesi yapılacak sagilanlar gibi beslenirse olmaz
Hasta hayvanlarda ona göre farkli beslenecek
Yem işinde maliyet ve bölgesel imkanlar onemli zaten bu karlılığında onemli nedeni
15 inekten 12 dana alsan 6 erkek 6 dişi danalar simental olursa 1 yaşında satsan 6erkek 36 6disi 30 toplam 66 süt parası ineklerin gideri danaların gideri sana da biraz harçlık bırakır danaların parası sana komple kalır ..Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim ismail bey.
Hayvanın durumuna göre değişik yemleme oldugunu biliyorum ama nasıl olduğunu şimdilik daha öğrenmedim.
Maddi olarak hesap yapıyorum en azından yapmaya çalışıyorum.
Önceki arkadaşın da dediği gibi bu işler sadece kağıt üzerinde olmaz farkındayım. Sahaya inmeden analizin ve araştırmanin önemide ayrı.
10 sagilan inekten başlangıç olarak 40- 60 litresini kendim 2.5tl den pazarlamayi başarırım ve giderek arttirma potansiyeli zaten var.
Eleştirilere açığım , sizlerin tecrübelerinizden faydalanmak isterim hatta diger aday adaylari da ister.
Mali durumunuzu ve bölgenizi bilmiyorum ama tarım ve hayvancılık için ciddi yatırım yapman gerekli.yatırımdan sonrada iklim şartları önemli.bana göre tarım ve hayvancılık ikisi birlikte yapılmalı.eğer tarım ve hayvancılığı kalben seviyorsanız ve yatırım yapacak paranız da varsa sizin dediğiniz rakamları aylık olarak çok rahat kazanırsınız.Değerli arkadaşlar abiler, ben almanya'da yaşıyorum ve temelli dönmeyi düşünüyorum, istiyorum.
Soruyu dolandırmadan uzatmadan sorim.
Ayda 3000-4000₺ gelir elde etmek için en azından ne kadar yatırım yapmam gerekir? Hatta neye yatırım yapabilirim?
Hayvanciligi düşünüyorum.
50 inek kapasiteli bir ahir
Bir senelik yem stok yapsam
Malzeme ve aletlerde tamam olsa
Süt işine 10 15 tane damızlık düve simental ile başlamayı tavsiye edermisiniz?
Süt ile uğraşma, sade besi mi tavsiye edersiniz?
Yoksa hayvanciligi hiç düşünme şu işi yap diyebileceğiniz bişey varmı?
Soruyu karışık sordum belki, umarım ifade edebilmisimdir.
Tecrübelerinizden edindiğiniz değerli tavsiyelerinizi merak ve heycanla bekliyorum.
Saygılar
Fermantasyon süreci ortalama 30 gün ısıya bağlı olarak değişiyor.Cevaplarınız için teşekkür ederim. 15 20 ineğin gübresi için nasıl bir sistem önerirsiniz?
Patpat ın önüne bir kürek yaptırıp sıyırıcı olarak kullanmayı düşünüyorum başta.
Ama malesef o gübre yi nerde nasil depolamak/ sermek en mantıklısı olur sizce? Ne önerebilirsiniz?
Fermantasyon sürecinden sonra fındık tarlamiz var orda kullanabiliriz.
Çözemediğim o fermantasyon süreci.