3000tl aylık

Kuru donemdeki sagilmayan hayvanlar kuru dönem beslemesi yapılacak sagilanlar gibi beslenirse olmaz
Hasta hayvanlarda ona göre farkli beslenecek
Yem işinde maliyet ve bölgesel imkanlar onemli zaten bu karlılığında onemli nedeni

Kuru donemdeki sagilmayan hayvanlar kuru dönem beslemesi yapılacak sagilanlar gibi beslenirse olmaz
Hasta hayvanlarda ona göre farkli beslenecek
Yem işinde maliyet ve bölgesel imkanlar onemli zaten bu karlılığında onemli nedeni
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim ismail bey.
Hayvanın durumuna göre değişik yemleme oldugunu biliyorum ama nasıl olduğunu şimdilik daha öğrenmedim.
Maddi olarak hesap yapıyorum en azından yapmaya çalışıyorum.

Önceki arkadaşın da dediği gibi bu işler sadece kağıt üzerinde olmaz farkındayım. Sahaya inmeden analizin ve araştırmanin önemide ayrı.

10 sagilan inekten başlangıç olarak 40- 60 litresini kendim 2.5tl den pazarlamayi başarırım ve giderek arttirma potansiyeli zaten var.

Eleştirilere açığım , sizlerin tecrübelerinizden faydalanmak isterim hatta diger aday adaylari da ister.

Bilgiye ulaşmak kolay günümüzde
Gerçekten merak ve heves olanlar için
Bizde bilmediklerimizi buralarda öğrenmeye bildiklerimizii aktarmaya çalışıyoruz
Daha öncede dediğim gibi bu is sadece bedenen degil maddi yondende pahali yanlış olursa yara açar

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim ismail bey.
Hayvanın durumuna göre değişik yemleme oldugunu biliyorum ama nasıl olduğunu şimdilik daha öğrenmedim.
Maddi olarak hesap yapıyorum en azından yapmaya çalışıyorum.

Önceki arkadaşın da dediği gibi bu işler sadece kağıt üzerinde olmaz farkındayım. Sahaya inmeden analizin ve araştırmanin önemide ayrı.

10 sagilan inekten başlangıç olarak 40- 60 litresini kendim 2.5tl den pazarlamayi başarırım ve giderek arttirma potansiyeli zaten var.

Eleştirilere açığım , sizlerin tecrübelerinizden faydalanmak isterim hatta diger aday adaylari da ister.
15 inekten 12 dana alsan 6 erkek 6 dişi danalar simental olursa 1 yaşında satsan 6erkek 36 6disi 30 toplam 66 süt parası ineklerin gideri danaların gideri sana da biraz harçlık bırakır danaların parası sana komple kalır ..

D

Devrim Ozturk

Arkadaşım.. Bu işi başara bilmek için 3 önemli konu yu aydınlatman gerekir.

A-) İşi severek ve bilerek yapman gerekir. (çok bilgin yok ise, danışa bileceğin çok iyi bir danışmana ihtiyaç var)

B-) Zarar etmemek için kendi yemini kendin üretmelisin, Bunun içinde, " 1 BÜYÜKBAŞ İÇİN";
2 dönüm yonca ve paketlik yem bitkisi için,
1 dönüm slajlık mısır 5-7 ton için,
3 dönüm arpa 1500-1750 kg - 30-50 saman balyası için
TOPLAM 6 DEKAR ALANA İHTİYAÇ VAR.
Dolayısıyla ahır ve diğer binalar hariç 10 hayvan için 60 dekar, 15 hayvan için 90 dekar tarlaya ihtiyaç var. Bu yoksa para kazanmak çok zor.

C-) Elde ettiğin süt den gerektiğinde değişik ürünler (peynir, yogurt, tereyağ) elde edebilmelisin. (bunun içinde en az 6 ay satış yapmadan dayanma gücün olması gerekir)

Değerli arkadaşlar abiler, ben almanya'da yaşıyorum ve temelli dönmeyi düşünüyorum, istiyorum.
Soruyu dolandırmadan uzatmadan sorim.
Ayda 3000-4000₺ gelir elde etmek için en azından ne kadar yatırım yapmam gerekir? Hatta neye yatırım yapabilirim?

Hayvanciligi düşünüyorum.
50 inek kapasiteli bir ahir
Bir senelik yem stok yapsam
Malzeme ve aletlerde tamam olsa
Süt işine 10 15 tane damızlık düve simental ile başlamayı tavsiye edermisiniz?

Süt ile uğraşma, sade besi mi tavsiye edersiniz?

Yoksa hayvanciligi hiç düşünme şu işi yap diyebileceğiniz bişey varmı?

Soruyu karışık sordum belki, umarım ifade edebilmisimdir.

Tecrübelerinizden edindiğiniz değerli tavsiyelerinizi merak ve heycanla bekliyorum.
Saygılar
Mali durumunuzu ve bölgenizi bilmiyorum ama tarım ve hayvancılık için ciddi yatırım yapman gerekli.yatırımdan sonrada iklim şartları önemli.bana göre tarım ve hayvancılık ikisi birlikte yapılmalı.eğer tarım ve hayvancılığı kalben seviyorsanız ve yatırım yapacak paranız da varsa sizin dediğiniz rakamları aylık olarak çok rahat kazanırsınız.

Yonca ve saman maliyeti sezonda çok daha düşük olur. Ayrıca süt yemi için belirttiğiniz fiyat bana düşük gibi geldi. İyi bir süt yemi için 1 kg 1.1 TL civarından hesaplamak daha doğru olur diye düşünüyorum.

Rasyon ile alakalı olarak ustaların anlattığına göre; gebe hayvana günlük 15 kg slaj vermek yavru atmaya sebep olabilir.

5 kg süt yemide bana az geldi hesapta yanlış yok aslında da nasıl oluyorsa sahaya inerken ve inince cartayı çekiyoruz sorun orada bu üretim işi para bırakırda nasıl yapılacak nerde olacak ahır yapılacak yer alınacak mal alınacak danalarda yem saman yıyecek onlar havadan mı beslenecek insan bı kaç sene bakınca sevmıyor

Cevaplarınız için teşekkür ederim. 15 20 ineğin gübresi için nasıl bir sistem önerirsiniz?
Patpat ın önüne bir kürek yaptırıp sıyırıcı olarak kullanmayı düşünüyorum başta.
Ama malesef o gübre yi nerde nasil depolamak/ sermek en mantıklısı olur sizce? Ne önerebilirsiniz?

Fermantasyon sürecinden sonra fındık tarlamiz var orda kullanabiliriz.
Çözemediğim o fermantasyon süreci.
Fermantasyon süreci ortalama 30 gün ısıya bağlı olarak değişiyor.

1 kg dışkı için 1 kg su ile karışması gerekir.