285 pulluk ta kaç litre

O zaman aslanın yediği eti çokda düşünmeyelim [emoji1][emoji1]
Kardeş aynı traktörü kullanıyoruz,Bu zamana kadar arkadaşın 4 10 lusunu kullanıyordum.Alet eski,birazda eğik falan idare ediyordum. Öyleki 1 ve 3 bacaklardan toprak akıp devrilirken 2 ve 4 .bacaklarda toprağı resmen itip,yığıyordu. Bizim tarlalarda adam terbiye eder,yokuş iniş bol,dere tarlalarda 2 dekar,3 dekar parçalı.Hal böyleyken hiç 3 lt nin altına düşmedi,bazan da 3.5 olmuştur. Başlarda düşünürdüm çok yakıyor nolacak bunun sonu falan, aldım bi hata ettim falan.Ucuz mazot arayışları öyle.Aldimda,bu sefer tarlada stop etmeler,havasını almalar,işin yetişmemesi, stres. O zaman anladım 1 lt fazla yakması aslında önemli değil, önemli olan işin bitmesi,önemli olan kapıdaki makinanın ihtiyaç anında işini görmesi...
Son olarak birşey dikkatimi çekti. Ikinci el alpler 3 12 kamali pulluk aldim 1200 tl ye ,hatta on bicak kamaya yakin yarilmis haldeydi.40 dk ayçiçek yerini bu pullukla surdum ,insanin yaptigi isi begenmesi harika birsey.Derinlik ve devirmesi çok güzeldi.Yakitin net olarak 2.5 altına düştüğünü gördüm.
Sonuç yakit azaldı ama önemli olan iş zamanı kapıdaki makina çalışıyor olsun...

285 pullukta ortalama 2 lt yakar zaten. Bunun +/- 0.5 değişim göstermesi tavla, tarla büyüklüğü ile, toprak yapısı ve şoförle ilişkili olabilir. Ama 285 yeterki sevdiği tav olsun gerçekten pulluk hızı açısından kıstastır mihenk taşıdır her traktör onla kıyaslanır.
Dengi olan 188'den sonra Mf en iyi traktörleri arasındadır ah bide 85/90 hp olaydı 🙂

Kardeş aynı traktörü kullanıyoruz,Bu zamana kadar arkadaşın 4 10 lusunu kullanıyordum.Alet eski,birazda eğik falan idare ediyordum. Öyleki 1 ve 3 bacaklardan toprak akıp devrilirken 2 ve 4 .bacaklarda toprağı resmen itip,yığıyordu. Bizim tarlalarda adam terbiye eder,yokuş iniş bol,dere tarlalarda 2 dekar,3 dekar parçalı.Hal böyleyken hiç 3 lt nin altına düşmedi,bazan da 3.5 olmuştur. Başlarda düşünürdüm çok yakıyor nolacak bunun sonu falan, aldım bi hata ettim falan.Ucuz mazot arayışları öyle.Aldimda,bu sefer tarlada stop etmeler,havasını almalar,işin yetişmemesi, stres. O zaman anladım 1 lt fazla yakması aslında önemli değil, önemli olan işin bitmesi,önemli olan kapıdaki makinanın ihtiyaç anında işini görmesi...
Son olarak birşey dikkatimi çekti. Ikinci el alpler 3 12 kamali pulluk aldim 1200 tl ye ,hatta on bicak kamaya yakin yarilmis haldeydi.40 dk ayçiçek yerini bu pullukla surdum ,insanin yaptigi isi begenmesi harika birsey.Derinlik ve devirmesi çok güzeldi.Yakitin net olarak 2.5 altına düştüğünü gördüm.
Sonuç yakit azaldı ama önemli olan iş zamanı kapıdaki makina çalışıyor olsun...
Biz 3 lü 14 numara alpler koşuyoruz kendimiz sıfır aldık memmunuz 285 liğin iyiliği sanayi görmüyorsun en azından bizimki oyle ama ufak ıhtıyaçları var bu ara

Ben
285 lere kolay kolay her traktör yetişemez pullukla. Hele 285S olursa tadından yenmez. Eğer yakıtı çok fazla geliyorsa temiz bir 277 gold denk gelirse değiştirin. 277 lerin yakıtı düşüktür.
Ben Hattat 285 tek ceker ile 4 lü 12 no ile sürdüm Mf 285 de 3 lü 14 numara ile sürüyodu ben 15 gazla giderken mf 18 gazla gidiyo du ama peş peşe gidiyoruz ben 18 gaz verince onu geçiyorum 1. Vitesle yani 285 den daha serileri de yok değil
Yakıtta da 3 lira fazla yakmış Hattat akşama kadar
Dönüme ile ölçmüş olsak mf fazla yakmıştır hemde

• Beğen
Tepkiler: murat1919
Merhabalar,
Ben forumu uzun süredir takip ediyorum, ilk defa yazıyorum bu vesile ile tekrar herkese selamlar. Konu hakkında da naçizane olarak 4 12 pulluk, kaplumbağa 1 vites, ekseri 15 gaz ile 1 depo mazot 40-50 dönüm arası yer sürüyor, bazen toprağın durumuna göre seri 1 ile de gittiğim oluyor, 80lt depo olduğunu varsayarak ortalama 2 lt civarı bir yakıt sarfiyatı oluyor.

Merhabalar,
Ben forumu uzun süredir takip ediyorum, ilk defa yazıyorum bu vesile ile tekrar herkese selamlar. Konu hakkında da naçizane olarak 4 12 pulluk, kaplumbağa 1 vites, ekseri 15 gaz ile 1 depo mazot 40-50 dönüm arası yer sürüyor, bazen toprağın durumuna göre seri 1 ile de gittiğim oluyor, 80lt depo olduğunu varsayarak ortalama 2 lt civarı bir yakıt sarfiyatı oluyor.
Foruma hoşgeldınız cevabınız için teşekkür ederim

• Beğen
Tepkiler: Ey0626