Ynt: 265 S ve pişmanlık
arkadaşım kararından bir once ne kadar kısa zamanda dönersen en az zararla dönersen senin için o kadar avantajdır ,başımızdan geçenleri biraz anlatayım ona gore yorum yaparsınız . yıllarca ( mf 135 ten başlayarak 1969 yılı ) kullandık . 135 lik bir vesile satıldı , sıfır 1972 yılı fıat 450 aldık farkı bariz gördük . 1996 ylına kadar tabiri caizse kopek gibi koşturduk . tahnini ( 700 veya 800 ) dönüm tek başına çalıştık . falası var eksiği yok .
1996 yılında fıat 80-66 almaya karar verdik . 450 yı 375 bin tly sattık . ziraat bankasına fıat 80-66 yazıldık . finansman hemen kredi çıktı .750 bin tl , fakat aradığımız 80*66 yok . tamamı 1075 tl hatırlıyorum kalanını 750 bin tl üstünü bankaya koyduk traktör arıyoruz , fakat o yıl 80-66 bir çoğunu GAP bölgesine yollamışlar bize 2 ay traktör veremediler .
bir tarftan banka sıkıştırıyor plasman yanacak 15 gününüz var dedi . babamda tohum ekimi yaklaştığı için panik yapmaya başladı massey bayi dostumuz traktörü al ne zaman istersen muameleyi yaparsınız dediler . isminide veryorum bayini varan traktör ( tekirdağ saray bayi ). peder beklemedi biz bir şekilde ful krdei aldık fıat bulamadık . bu arada yeğenlerime soruyorum yakıt durumu diye kimse doğruyu söylemiyormuş , 265 s alınca ne kadar yaktığını anladım . sonar sorduğumdada kim traktörün fazla yaktığını söyler dediler . 80 litre mazot TRAKYA toprağında 3 LÜ 10 NUMARA pulluk .25 bilemedin 30 dekar yer sürebildik . traktöründe dibine kadar her şeyini bilirim .48 yıldır kullanırım , gerekirse şaha kaldırırım ama 200 serisi malesf kalıbının traktörü değildir . mecazi anlamda herkez bir çoğumuz ben halepte 40 arşın atladım der ama gel atla deyince bacaklarım ağardığından atlayamam der ve atlamaya yanaştım . 200 serisini yılması hiç yoktur . araba tutmaz ,sürekli pati ne yaparsan yap . yalnız kalıplı motordur . güzel alet taşır . kırmızıdır güzel fotoğrafı çıkar . mam üzerinde oturanı kahır eder .
belki uzun oldu ama tüm gerçekleri yazdım yaşım 56 ekranda gördüğün gibidir .69 yılından beri dreksiyon sallarım . tavsiyem 200 serisne sokulma mazot düşmanı ve yaktığını vermeyen, sahibini tarlada çok yoran makinadır .
iyi akşamlar . yinede hayırlı olsun , güle güle kullan .