260 GOLD BALYADA

zac link=topic=76474.msg905313#msg905313 date=1405192970' Alıntı:
bazen cok abartıyorsunuz abartmaktakı amacınızı anlamıs deılım trakyada edırnede askerlık yaptım dumduz yerler yaaa yok daha neler 4 wd 3050 nın bos cıkamadıgı yerler demıssın kahkaha attım valla ;D zuha-*-s ;D zuha-*-s

Adres kısmımda Edirne mi yazıyor?

Şarköy - Edirne arası 210 km.

Sen google 'uçmakdere' (Şarköy ' ün köyüdür) yazıp aratırsan bizim coğrafya hakkında bilgi sahibi olursun.

avuahmet link=topic=76474.msg905335#msg905335 date=1405197098' Alıntı:
bizim buralarda rampa ama en fazla 400 yada 600 balya cıkar en büyük tarlada o da sıkıntı yapmıyor elindeki birşey arkadaş bir vites küçük git o kadar hararet yapıyorsa motoru sıkıştırmadıgın zaman birşey olmaz

Bu zaten hep söylediğim şey. Sıkıştırmadan, kollayarak iş yaparsan çok güzel iş görür.

Ama aşağıdaki gibi 300 dönüm seni bekliyorsa, üstüne daha yetiştirmen gereken bir o kadar daha iş varsa, sıkıştırmak zorundasın.

ejejymyz.jpg

O an yerde 1000 balya vardı. 5 saat önce bağlamaya başlamıştım. Saatte 200 balya. Hadi 3050 ile yap bakalım.
Sırf bu hız farkı yüzünden 3050 varken kubota ME9000 aldık. 60 lira batmadı yani :D

Kısaca:
Sezon 1 ay. Geri kalan 11 ay istesen de sıkıştıramıyorsan o 1 ay sıkıştıracaksın.

Balya bağlama hızını belirleyen 2 limit vardır.

1-) traktörün limiti.
2-) balya makinasının limiti.

Makinanın piston vuruşları, traktörün devir göstergesinden izlenebiliyorsa, her vuruşta traktör canını teslim ediyormuş gibi iniyorsa, traktörün limitine ulaşmışsın demektir. Her vuruşta traktörün ıkındığını hissedersin.

Bu 50 hp ' lik traktörde 20 kg ' lık balya basarken olur, 70 hp ' lik traktörde 27-28 kg, 90-95 hp traktörde 30-35 kg ' lık balya basarken.

Doğal olarak ot yaş olmadığı sürece, 50 hp traktör hiçbir zaman 90 hp ' lik bir traktörün sıkıştırdığı kadar sıkıştırmaz otu. Böylece istenilen oranda sıkıştırma sağlanamadığı için kg artırmak zorunda kaldığında boyutu büyütmek zorunda kalırsın.

50 hp bir traktör 25kg ' lık balyayı en kısa 120 cm yapabiliyorsa, 100 hp traktör otu daha iyi sıkıştırabildiği için 100 cm ' de yapar.

Bu da hem ipten tasarruf, hem de daha az düğüm problemi demektir.

Bilmeyenler için:
Not 1: balya kısaldıkça düğüm problemleri azalır.
Not 2: Arılı ' nın kilosu 6.50 olmuş.

Makinanın limitine bu nedenle 90-95 hp traktörle ancak ulaşabilirsin. Bu beygir gücünden daha da güçlü bir traktöre balya makinası taktığınızda ise bu sefer de balya makinasının limitleri seni sınırlar.

Örneğin:
Balya makinası ve bağlama ayarları aynı kabul edelim. Ot da ideal durumda olsun.

- 50 hp traktör saatte maksimum 80 balya basabilir
- 60 hp traktör saatte maksimum 100 balya basabilir
- 70 hp traktör saatte maksimum 150 balya basabilir
- 90 hp traktör saatte maksimum 200 balya basabilir (makinanın limitlerine geldik)
- 110 hp traktör saatte maksimum 200 balya basabilir
- 150 hp traktör saatte maksimum 200 balya basabilir
- 500 hp traktör saatte maksimum 200 balya basabilir.

Rakamlar örnek olarak verilmiştir. Gerçekte otun cinsine göre yükselip düşebilir ama 'ORANTI DEĞIŞMEZ'

Yukardaki rakamlara göre 90-95 hp ' den sonra basılan balya sayısı artmaz ama yakıt artar.

İşte tüm olay budur ve 'zac' arkadaşım bunu anlamak bu kadar zor olmamalı.

Bu durumu, makinayı 50 hp traktöre bağlayıp 100 balya bağladıktan sonra, bir de 100 hp traktöre bağlayıp 100 balya Bağlayarak anlarsın. Benim daha önce onlarca kez yaptiğim gibi (3050 - ME9000 arasında)

Sonuç:

kendine yapacaksan, zamanla, acele ile işin yoksa 25 hp bile bağlar.
Piyasaya çalışıcam, para kazanıcaz diyorsan en az 90 hp.

Ynt: 260 GOLD BALYADA

Eline sağlık yılmaz yorumlar böyle olmalı ben seni okuduğumda bilgi ediniyorum ya da Yusuf abiyi okuduğumda deutz Umut abiyi okuduğumda zetor Hüseyini okuduğumda New holland erkan ı okuduğumda claas nail abi ve Gökhan ı okuduğumda massey ferguson hakkında bilgi ediniyorum bu örnekler çoğaltılabilir ez cümle bunları yazmamın sebebi at gözlüğü takıp markacılık yapan adamlar siteye hiçbir şey katmıyor

historyman link=topic=76474.msg905336#msg905336 date=1405199386' Alıntı:
Fikri olmadan zikri olmamalı insanın diğer konuda fiyatın motoru 260gold u ...
yapar yazıp buraya gelip katalog sayfasından alıntı yapıp ahkam kesmeyin arkadaşlar siz kimsenin adamı değilsiniz koç grubu sattığı traktorden size pay vermiyor ya da aynı şekilde massey ferguson. Şu sitedeki konuların istatistiğini çıkarın fiyatın motorlarının kendi üst segmentine karşılık gelen fergusonlarla karşılaştırıldığı yüzlerce konu bulursunuz ya da 4/12 yi 285 bile çekemezken fiyatın emvayi modelinin çektiği konusu gırla gider yılmaz deneyimini yazmış zira,adam 3050 ile,bu işi yapıyor zaten karşılığında siz farazi konuşuyorsunuz yapmayın ya bilginiz ve kullanımınız doğrultusunda yazın deneyimlerinizi millet Avrupa da Amerika da bunu yapmıyor bırakın takım tutar gibi marka tutmayı birbirinizi geliştirecek şeyler tartışın
BURDA KIMSE FİATTLA FERGUSONU karsılastırmıyor dıger bır konudada dıkkat edersen benım bır yorumum yok sadece gulucuk attım .. Dostum her seyı farklı yere cekerek forumda tartısma ortamı yaratmayın...
sebazios link=topic=76474.msg905338#msg905338 date=1405202380' Alıntı:
Adres kısmımda Edirne mi yazıyor?

Şarköy - Edirne arası 210 km.

Sen google 'uçmakdere' (Şarköy ' ün köyüdür) yazıp aratırsan bizim coğrafya hakkında bilgi sahibi olursun.

Bu zaten hep söylediğim şey. Sıkıştırmadan, kollayarak iş yaparsan çok güzel iş görür.

Ama aşağıdaki gibi 300 dönüm seni bekliyorsa, üstüne daha yetiştirmen gereken bir o kadar daha iş varsa, sıkıştırmak zorundasın.

ejejymyz.jpg

O an yerde 1000 balya vardı. 5 saat önce bağlamaya başlamıştım. Saatte 200 balya. Hadi 3050 ile yap bakalım.
Sırf bu hız farkı yüzünden 3050 varken kubota ME9000 aldık. 60 lira batmadı yani :D

Kısaca:
Sezon 1 ay. Geri kalan 11 ay istesen de sıkıştıramıyorsan o 1 ay sıkıştıracaksın.

Balya bağlama hızını belirleyen 2 limit vardır.

1-) traktörün limiti.
2-) balya makinasının limiti.

Makinanın piston vuruşları, traktörün devir göstergesinden izlenebiliyorsa, her vuruşta traktör canını teslim ediyormuş gibi iniyorsa, traktörün limitine ulaşmışsın demektir. Her vuruşta traktörün ıkındığını hissedersin.

Bu 50 hp ' lik traktörde 20 kg ' lık balya basarken olur, 70 hp ' lik traktörde 27-28 kg, 90-95 hp traktörde 30-35 kg ' lık balya basarken.

Doğal olarak ot yaş olmadığı sürece, 50 hp traktör hiçbir zaman 90 hp ' lik bir traktörün sıkıştırdığı kadar sıkıştırmaz otu. Böylece istenilen oranda sıkıştırma sağlanamadığı için kg artırmak zorunda kaldığında boyutu büyütmek zorunda kalırsın.

50 hp bir traktör 25kg ' lık balyayı en kısa 120 cm yapabiliyorsa, 100 hp traktör otu daha iyi sıkıştırabildiği için 100 cm ' de yapar.

Bu da hem ipten tasarruf, hem de daha az düğüm problemi demektir.

Bilmeyenler için:
Not 1: balya kısaldıkça düğüm problemleri azalır.
Not 2: Arılı ' nın kilosu 6.50 olmuş.

Makinanın limitine bu nedenle 90-95 hp traktörle ancak ulaşabilirsin. Bu beygir gücünden daha da güçlü bir traktöre balya makinası taktığınızda ise bu sefer de balya makinasının limitleri seni sınırlar.

Örneğin:
Balya makinası ve bağlama ayarları aynı kabul edelim. Ot da ideal durumda olsun.

- 50 hp traktör saatte maksimum 80 balya basabilir
- 60 hp traktör saatte maksimum 100 balya basabilir
- 70 hp traktör saatte maksimum 150 balya basabilir
- 90 hp traktör saatte maksimum 200 balya basabilir (makinanın limitlerine geldik)
- 110 hp traktör saatte maksimum 200 balya basabilir
- 150 hp traktör saatte maksimum 200 balya basabilir
- 500 hp traktör saatte maksimum 200 balya basabilir.

Rakamlar örnek olarak verilmiştir. Gerçekte otun cinsine göre yükselip düşebilir ama 'ORANTI DEĞIŞMEZ'

Yukardaki rakamlara göre 90-95 hp ' den sonra basılan balya sayısı artmaz ama yakıt artar.

İşte tüm olay budur ve 'zac' arkadaşım bunu anlamak bu kadar zor olmamalı.

Bu durumu, makinayı 50 hp traktöre bağlayıp 100 balya bağladıktan sonra, bir de 100 hp traktöre bağlayıp 100 balya Bağlayarak anlarsın. Benim daha önce onlarca kez yaptiğim gibi (3050 - ME9000 arasında)

Sonuç:

kendine yapacaksan, zamanla, acele ile işin yoksa 25 hp bile bağlar.
Piyasaya çalışıcam, para kazanıcaz diyorsan en az 90 hp.
trakyayı bılırım arkadas fazla bayır yerler yok dumduz arazıler var ıstısna olarak bır kac bayır tarla vardır...kaç kişiye sorsan trakyada bayır tarla oldugunu bılmez cunku genel olarak cografya genelı olarak duzdur vede öle gordugum yerlerde öleydi
balya işine gelıncede ben yıne sana solıyecegım şudur kı balya makınesı maksımum 540 devırle calısır arkadas bu 540 devrı yakalayan her motor balya yapar bayırda bu 540 devır, beygır gucu dusuk traktorler tarafından duser hızı azalır yuksek beygırlı motorlarda dusme yasanmaz ama solıyecegım sudur kı 45 beygırde 540 devrı buluyor 70 beygırde 90 beygirde şimdi soyle bir sey var burada onemlı olan traktorun cevırdıgı kuyruk mılının kuvvetidir buda beygır gucuyle alakalı bır durum 90 beygırle sureklı bayırlı bır arazıde balya yaparsan [buda cok zor bır ihtimal cunku her tarla bayır değil] bu senın ıcın karlı olur ama 90 beygırle duzde balya yaparsan buda senın için yakıt sarfıyatından baska hıc bır sey olmaz onun ıcın muhendısler bellı bır beygır gucunu hesaplamıslar ve katologa bunu calıstıracak nominal beygır gucunu yazmıslar oraya, sımdı arkadasım sen ıstersen gunde 1 mılyon balya bas bu boyledir , senın ıcın HAŞBAYLI NEW HOLLAND MARKA BALYA MAKINESININ DE TEKNIK VERILERINI SUNACAGIM.

öncelikle kolay gelsin atom karınca iyi iş çıkarmış mf 260 ı yeniden üretse ilk alacak benim
balya basmaya gelince 35x işbora 4000sd bu tip gücü zayıf olan traktörler de balya basıyor
2-3 ipli orasını bilemem ama haşbaylı olanlar motoru baya zorlar...

260 gold balya makinası çok rahat çekermiş!!!!!!!!!!!!!kayınçomda 60-66 dt vardı haşbay sız ot bağladı tamam iyi kötü salladı ama haşbayı takınca. galyanni öttürüyor 60-66 dt yi resmen ağlıyor traktör.hemen 1050 lombarghını ye taktılar iyi ama oda yakıtta çok fazla yaptığı işe göre.sezon sonu 60-66 dt.gitti yerine 80-66 dt gri gövde geldi.kayınçom ile konuştuğumuzda bu işin traktörü en az 80 hp olmalı diyor.hadi bende balya makinası yok adam yalanmı konuşacak.bizim burda 260 gold ile üzüm ve meyve bahçelerinde kullanırlar:))))))))))

valla doğma büyüme trakyalıyım düz arazi nadirdir belirli mevkilerdir geri kalanı hep engebeli bayır balya konusu da yukarda arkadaşın dediği gibi 260 gold bahçede kullanılır burda daha 1 kişide ben görmedim balya makinası takılı arkasında benim bacanakta balyacı 70-56 çift çekeri beğenmiyordu balyada sonra td100 aldı acayip derecede piyasaya iş yapıyor senede sadece 3500 dekar benim makinanın biçtiği yerleri bağlıyor kendi piyasası ot balyası derken en sonunda o bile anladı işler büyüyünce 90-100 hp aşağısının yapacağı iş değil diye