25 BAŞLIK SÜT SIĞIRCILIĞI

Ynt: 25 BAŞLIK SÜT SIĞIRCILIĞI

eeemreee link=topic=82663.msg985315#msg985315 date=1427113462' Alıntı:
Hocam şu aralar tam is bırakıp dami bosaltmalik zamanlar gibi geliyor bütün fiyatlar üstte süt fiyati da düşük de
Aynen bende katılıyorum şimdi çıkacan , ortalık illaki sakinleşir fiyatlar biraz geri çekilir o zmn girersin tekrar 10 bine inek mi olur :)) . 2011 de koyunlar 1000 tlyi gördüğünde çıkmayanlar şimdi çok pişman o zmnda hayvan düşmez koyun yok piyasada . Yok şu yok bu yok dediler şimdi 300-400 lşraya koyunu alan yok.bence bu fiyatlar bi süre nefes almak isteyenler için değerlendirilebilir.

Ali SARAÇ link=topic=82663.msg985449#msg985449 date=1427132297' Alıntı:
Aynen bende katılıyorum şimdi çıkacan , ortalık illaki sakinleşir fiyatlar biraz geri çekilir o zmn girersin tekrar 10 bine inek mi olur :)) . 2011 de koyunlar 1000 tlyi gördüğünde çıkmayanlar şimdi çok pişman o zmnda hayvan düşmez koyun yok piyasada . Yok şu yok bu yok dediler şimdi 300-400 lşraya koyunu alan yok.bence bu fiyatlar bi süre nefes almak isteyenler için değerlendirilebilir.
Hocam şimdi süt fiyati da artsa amenna açın kapıları saha gidelim ithalat izni alalım derim. Artan fiyatın sebebi bıçakliklar. 10000 baglayip sütünü 1.180 taban fiyattan satmak hiç makul değil. Hele ki ithalat başlı başına sorgulanır bu durumda. Sanal bi büyüme gidiyor alıp başını . Koyun gibi olucak diye düşünüyorum.

Hatirlarsaniz bi dönem daha arttı böyle inek fiyatları sonra Cümbür geri düştü .

arkadaşlar bizim iş nasreddin hocanın fırası gibi

birinin anası ağlayacak:

Hoca ' nın oğullarından biri yakın köylerin birinde çömlekçilik yapıyormuş. Bir gün Hoca yanına gidince :
- ' Baba, bütün paramı şu çömleklere yatırdım' demiş. ' Hava güneşli olurda zamanında hepsi kurursa zengin olacağım. Ama yağışlı olursa anam ağlayacak!'
Hoca oradan ayrılıp başka bir köyde oturan büyük oğluna uğramış.
Oğlu :
- ' Baba, varım yoğum şu tarlada, zamanında rahmet yağarsa zengin oldum gitti. Kuraklık olursa anam ağlayacak' demiş.
Hoca eve canı sıkkın dönmüş.
Karısı :
- 'Hayrola efendi, yüzün neden asık' demiş.
- 'Benimki bir şey değil' demiş Hoca; 'Asıl Sen kendi halini düşün. Yağmur yağsa da yağmasa da bizim oğlanlardan birinin anası ağlayacak'.

<alıntıdır>

eeemreee link=topic=82663.msg985491#msg985491 date=1427135833' Alıntı:
Hocam şimdi süt fiyati da artsa amenna açın kapıları saha gidelim ithalat izni alalım derim. Artan fiyatın sebebi bıçakliklar. 10000 baglayip sütünü 1.180 taban fiyattan satmak hiç makul değil. Hele ki ithalat başlı başına sorgulanır bu durumda. Sanal bi büyüme gidiyor alıp başını . Koyun gibi olucak diye düşünüyorum.

Hatirlarsaniz bi dönem daha arttı böyle inek fiyatları sonra Cümbür geri düştü .
Aynen kardeşim olay ona doğru gidiyor biz pek objektif bakamıyoruz olaya dolaylı olarak ben içindeyim fiyatlar böyle gitsinde iyi paraya rahatça slaj saman satayum diye hesap yapıyom , sen fiyatlar böyle gitsede diye hesap yapıyon ama azcık objektif bakınca bu fiyatların sürdürülebilmesi imkansız.arkadaş aldı 32 montebeliarde 7.500 liraya 1 nisanda seçmeye gidiyo şimdi içerde ne idüü belirsiz holsteine 7.500 fiyat çekiyolar böyle olursa iç piyasa malları elde çakar itlahat sz daha hız kazanırsa vay haline ortalığın.

Ali SARAÇ link=topic=82663.msg985503#msg985503 date=1427136626' Alıntı:
Aynen kardeşim olay ona doğru gidiyor biz pek objektif bakamıyoruz olaya dolaylı olarak ben içindeyim fiyatlar böyle gitsinde iyi paraya rahatça slaj saman satayum diye hesap yapıyom , sen fiyatlar böyle gitsede diye hesap yapıyon ama azcık objektif bakınca bu fiyatların sürdürülebilmesi imkansız.arkadaş aldı 32 montebeliarde 7.500 liraya 1 nisanda seçmeye gidiyo şimdi içerde ne idüü belirsiz holsteine 7.500 fiyat çekiyolar böyle olursa iç piyasa malları elde çakar itlahat sz daha hız kazanırsa vay haline ortalığın.
Zaten girdilerden hiç bahsetmedim bizim 150 dk yakın mısır ekimimiz var . Üstüne 300 ton dışarıdan alım yaptık . Silo nun yarısı ni geceli ay oldu. Samanın bi kismini biz karsiladik. Daha da alım yapıcaz. Eğer bu işten verim almak istemiyorsa yonca posalar mayalar başka otların saplari giriyor işin içine . Hepsi ayrı kalem hepsi ayrı masraf ayrı yoğunluk demek. Saman haricinde geriye oynayan bi fiyat duymadım daha . Bu süt fiyati böyle giderse damizliklara bıçak vurmak yakındır

Ali SARAÇ link=topic=82663.msg985503#msg985503 date=1427136626' Alıntı:
ali bey biz ne içerden ne dışardan hayvan almaya cesaret edemiyoruz
dışarı niyet lendim onlarda yüsetmiş fiyatları 2400 olmuş 2600 euro
dımdızlak kaldık ortada
haziran 2014 te tazminatlı kesim yaptı devlet parayı ödemesi karantina uygulaması derken
kasımı buldu ben soğuklardan dolayı baharın alayım dedim fiyatlar aldı başını gitti

buğun yozgat merkezdeki kasapların ifadesine göre kayseri fiyatları 50 kuruş aşağı çekmş
önümüzdeki ayda 1 lira dah düşücekmiş
sebebi ise et balk kurumunun 500 ton olan aylık italatı 1500 tona çıkarması imiş

banada biraz daha bekle hayvan alma diyorlar
bimiyorum ne etsek:)

çifçilik zor iş link=topic=82663.msg985515#msg985515 date=1427137655' Alıntı:
ali bey biz ne içerden ne dışardan hayvan almaya cesaret edemiyoruz
dışarı niyet lendim onlarda yüsetmiş fiyatları 2400 olmuş 2600 euro
dımdızlak kaldık ortada
haziran 2014 te tazminatlı kesim yaptı devlet parayı ödemesi karantina uygulaması derken
kasımı buldu ben soğuklardan dolayı baharın alayım dedim fiyatlar aldı başını gitti

buğun yozgat merkezdeki kasapların ifadesine göre kayseri fiyatları 50 kuruş aşağı çekmş
önümüzdeki ayda 1 lira dah düşücekmiş
sebebi ise et balk kurumunun 500 ton olan aylık italatı 1500 tona çıkarması imiş

banada biraz daha bekle hayvan alma diyorlar
bimiyorum ne etsek:)
valla kamil abi bende bekle hayvan alma diyorum .. zaten iç piyasadan şu anda bu fiyatlarda iyi hayvanı ucuza almak imkansız çıkıntı dandik hayvan bulunuyor 5-6 bin liralara .. iyi bi hayvan alayım dedin mi minimum 8-8,5 gözden çıkaracaksın . .ha benim anacım dandik olsun dersen o zmn 5-6 bine bulunur çıkma hayvan .. şimdi durum böyleyken ithalat cazip neden kaliteli saf bi ırk cinsine göre türkiye şartlarından daha uygun ithal edilebilyor .. bugün türkiyede kimse saf bi montebeliarde ' ı 7.500 tlye vermez ki bulmak da bi o kadar zor .. gelelim simentale .. simentalci barış abimiz var gebe bi düveyi 7 binliraya verir mi kendisi giriyor foruma sormak serbest .. hadi bunlar uç örnekler emre kardeşim sanırım holstein yapıyor .. eminim gelen celepler cambazlar vardır çiftliklerine ilkine gebe güzel bi holstein 7-8 binlira bugun .. sahibinden.com fiyatları değil bunlar gerçek piyasa fiyatları .. durum böyleyken ya az cesaretleniceksin avrupaya gidiceksin .. yada az daha bekliceksin abi .. he o zmnda fiyatlar düşükken girmeye canın istermi bilmem :)

Ali SARAÇ link=topic=82663.msg985521#msg985521 date=1427138244' Alıntı:
valla kamil abi bende bekle hayvan alma diyorum .. zaten iç piyasadan şu anda bu fiyatlarda iyi hayvanı ucuza almak imkansız çıkıntı dandik hayvan bulunuyor 5-6 bin liralara .. iyi bi hayvan alayım dedin mi minimum 8-8,5 gözden çıkaracaksın . .ha benim anacım dandik olsun dersen o zmn 5-6 bine bulunur çıkma hayvan .. şimdi durum böyleyken ithalat cazip neden kaliteli saf bi ırk cinsine göre türkiye şartlarından daha uygun ithal edilebilyor .. bugün türkiyede kimse saf bi montebeliarde ' ı 7.500 tlye vermez ki bulmak da bi o kadar zor .. gelelim simentale .. simentalci barış abimiz var gebe bi düveyi 7 binliraya verir mi kendisi giriyor foruma sormak serbest .. hadi bunlar uç örnekler emre kardeşim sanırım holstein yapıyor .. eminim gelen celepler cambazlar vardır çiftliklerine ilkine gebe güzel bi holstein 7-8 binlira bugun .. sahibinden.com fiyatları değil bunlar gerçek piyasa fiyatları .. durum böyleyken ya az cesaretleniceksin avrupaya gidiceksin .. yada az daha bekliceksin abi .. he o zmnda fiyatlar düşükken girmeye canın istermi bilmem :)
haklısın ali bey birazdaha beklemek lazım

40KG* Süt veren holstein şuan 10-11 bin bu kadarda olmaz süt 1,300 sogugu hadi destekle kdv si ile 1650 olsun bu fiyata inek alıp
1 inek ' i 10 bin ' e alıp 2 yıl o inek kendi parasını yenice kurtarmış oluyor fiyatlar düşssede.Başlasak artık

İpard ' dan modern bir tesis yapmak istiyoruz.tesisin parası neyse karşılayacağız ama içine yeni hayvanlar koymak lazım.Bu yüksek fiyatlarla hayvan almaya cesaret edemiyoruz.
Elimizde toplamda 50 baş hayvan var irili ufaklı.Fiyatların yüksek seyretmesi çok iyi fakat her an patlayacak diye de korkuyoruz.Zaten bıçak sırtında yürüyen bir süt piyasası var.

celal deniz link=topic=82663.msg985737#msg985737 date=1427189703' Alıntı:
İpard ' dan modern bir tesis yapmak istiyoruz.tesisin parası neyse karşılayacağız ama içine yeni hayvanlar koymak lazım.Bu yüksek fiyatlarla hayvan almaya cesaret edemiyoruz.
Elimizde toplamda 50 baş hayvan var irili ufaklı.Fiyatların yüksek seyretmesi çok iyi fakat her an patlayacak diye de korkuyoruz.Zaten bıçak sırtında yürüyen bir süt piyasası var.
aman ha ipart a fazla bulaşmayın başka teşvikler var ziraatın sağladıgı çogu arkadasım yararladnı tkdk dan ipartdan yani 50 BAŞLIK hayvan başvurusu yapıyorlar ve geliyor.hayvanları gebe niyetine 7binden geliyor kimisi boş kimisi çok yasli bu yüzdende çok kişi batıyor yni sen hayvan seçemiyorsun aldıklarını satsan bile ucuza ziraatın 7 sene vadeli hayvan kredilerine bak daha uygun olur ama teşviklerinide araştır

iparttan adamlar ahırı makina vs alımını yapıyor yaşadığın ilde varsa kaçmayacak fırsat açıkcası yüzdelerini de arttırmışlar %75 lere çıkmış ödenek
hayvanlarını kendin alıyorsun asıl ziraat bankasından hayvan kredisi çekersen heryıl sigortası kendine sigorta malı satamama olaylarıyla karşılaşırsın

celal deniz link=topic=82663.msg985737#msg985737 date=1427189703]
[/QUOTE]celal dikkat edin arkadaşım ipard destekleri biraz makul gibi
yada şöyle anlatayım 1 milyon tlik bir işletme için senin harcaman gereken 500 binile hem hayvan alırsın hem işletmeyi kurarsın modern şekilde
sahibinden komda geçen ay görmüştüm çankırının köyünde full otamatik 24 baş kapasiteli sağım ünitesi 25 bindi yine orduda 24 başlık yarı otamatik ve
suslaştırma separator, kaşınma fırçası dorak demirleri felan komle çiflik 35 bindi
omlardan alabilrsin

Ali SARAÇ link=topic=82663.msg985861#msg985861 date=1427217848' Alıntı:
İpard canlı hayvana para vermez . Sadece çiftlik ve ekipmana hibe veriyor.
bizim manisa için de var sanırım TKDK var tarımsal kırsal kalkanmı destekleme kuruumu.Başvuurları geçen şubat10da bitmişyti 2 ay a kadar tkrar açılır ama durumu olmayan içiinde çok iyi biişiy