2023 model traktorler neden hâla piyasada yok
Fabrikaların önleri banttan çıkmış parçası eksik traktörlerle dolu örneğin Adapazarı türk traktör fabrikası günde toplam 180 adet traktör üretiyor bunun sadece 60 tanesi sevkiyat oluyor,geri kalanı örneğin kabinin bir düğmesi eksik yada traktörün herhangi bir parçası,bu sebepten traktör sıkıntısı 1 yıl daha böyle sürecek, bayilerin bu ay içinde teslim ederim demelerine sakın inanmayin yoksa her şekilde gelen zam size yansır2023 model traktorler neden hâla piyasada yok
Var bir dümen yine, gerçi ayni traktöre ayna ve yeni teyip takıp satıyolar 2023 de çoğu traktörde 12+12 vites koymak da kullanicıyla alay etmek gibi artıkFabrikaların önleri banttan çıkmış parçası eksik traktörlerle dolu örneğin Adapazarı türk traktör fabrikası günde toplam 180 adet traktör üretiyor bunun sadece 60 tanesi sevkiyat oluyor,geri kalanı örneğin kabinin bir düğmesi eksik yada traktörün herhangi bir parçası,bu sebepten traktör sıkıntısı 1 yıl daha böyle sürecek, bayilerin bu ay içinde teslim ederim demelerine sakın inanmayin yoksa her şekilde gelen zam size yansır
Hangi firma fiyatı sabitleriz dedi bize öyle bişey denmedi 28 aralıkta hattat yazıldık sözde şubatta gelecekti bu deprem olayından marta kaldı inşallah martta gelir03.02.2023 tarihinde Başak 2090S teslim aldım 2023 model ama yeni gelmeden önce uğraşım vardı ve anca geldi oda nasıl oldu ahmet mehmet almıyacakmışta onu verelim dediler de oldu , 1 ay içerisinde farklı firmalar ile görüştüm onlarda fiyat sabitleriz minimum martta gelir dediler banada pek inandırıcı gelmiyor
Mesajı okuyunca yanlış anlaşılma olabilceğini anlamıştım şöyle anlatayım İlyas bey ;Hangi firma fiyatı sabitleriz dedi bize öyle bişey denmedi 28 aralıkta hattat yazıldık sözde şubatta gelecekti bu deprem olayından marta kaldı inşallah martta gelir
hangi marka modelde bu 800 bin fark?Mesajı okuyunca yanlış anlaşılma olabilceğini anlamıştım şöyle anlatayım İlyas bey ;
İki firma ile fiyat sabitleme konuşuldu onlarda şöyle gerçekleşti yoksa kimse sabitlemiyor
1- Başak traktör ile görüştüm ilk zamandan alana kadar 300 bin fiyat farkı dahi oluştu sabitleme olmadığı için , kredi kullanılıcaktı şase geldiği zaman fabrikadan ozaman sabitleme yapabiliriz zaten şaseyi veriyorsunuz kredi onun üzerine çıkıyor öyle sabitleme oldu
2- Case jx90 için görüşmüştüm arkadaşımın dediği istediğin gibi 38 jant michelin lastikli getiririm fiyatı sabitlerim mart gibide gelir dedi şubatta görüştüğümü yada ocak sonu kabul edelim
3-Diğer firmalarla görüştüğümde yada sorduğumda herkesin dediği fiyatı bu ama şuan için bu şeklinde oldu
Traktör alıcak arkadaşlar içinde tavsiyem bence ikinci el ilanlarına bakın aradığınız traktörün sıfırı olabiliyor ve arada ciddi rakam farkı oluyor kimisi krediyede uygun oluyor bayideki gibi , ilinizdeki bayiyede takılmayın bunu neden diyorum ama söylüyelim normalde tabikide kendi olduğunuza gitmek daha doğru ama bir firmanın beklediğim bir modeli vardı gelmiş traktör aradılar beni gittim , iyi hoş herşey çok güzel fiyatı sordum ve şok oldum neden biliyormusunuz aynısı ilanlarda başka bir bayiden sıfır olarak vardı ve arada 800 bin tl fark vardı ikiside aynı traktör herşeyi ile biri x bayide diğeri y bayide ama arada 800 bin tl fark vardı , o ilden burdan şurdan alamazsın diyede birşey yok sen almak istedikden sonra var onunda yolu yordamı , 800 bin lira demek bir traktör daha demek 80 ( SEKSEN BİN ) değil evet 800 ( SEKİZ YÜZ BİN ) idi fark
5 sınıf bir makina Mehmet bey meşhurlardan birihangi marka modelde bu 800 bin fark?
Traktor Alma Arefesindeyiz Ama Nedense Bi Türlü Nasip OlmuyorMesajı okuyunca yanlış anlaşılma olabilceğini anlamıştım şöyle anlatayım İlyas bey ;
İki firma ile fiyat sabitleme konuşuldu onlarda şöyle gerçekleşti yoksa kimse sabitlemiyor
1- Başak traktör ile görüştüm ilk zamandan alana kadar 300 bin fiyat farkı dahi oluştu sabitleme olmadığı için , kredi kullanılıcaktı şase geldiği zaman fabrikadan ozaman sabitleme yapabiliriz zaten şaseyi veriyorsunuz kredi onun üzerine çıkıyor öyle sabitleme oldu
2- Case jx90 için görüşmüştüm arkadaşımın dediği istediğin gibi 38 jant michelin lastikli getiririm fiyatı sabitlerim mart gibide gelir dedi şubatta görüştüğümü yada ocak sonu kabul edelim
3-Diğer firmalarla görüştüğümde yada sorduğumda herkesin dediği fiyatı bu ama şuan için bu şeklinde oldu
Traktör alıcak arkadaşlar içinde tavsiyem bence ikinci el ilanlarına bakın aradığınız traktörün sıfırı olabiliyor ve arada ciddi rakam farkı oluyor kimisi krediyede uygun oluyor bayideki gibi , ilinizdeki bayiyede takılmayın bunu neden diyorum ama söylüyelim normalde tabikide kendi olduğunuza gitmek daha doğru ama bir firmanın beklediğim bir modeli vardı gelmiş traktör aradılar beni gittim , iyi hoş herşey çok güzel fiyatı sordum ve şok oldum neden biliyormusunuz aynısı ilanlarda başka bir bayiden sıfır olarak vardı ve arada 800 bin tl fark vardı ikiside aynı traktör herşeyi ile biri x bayide diğeri y bayide ama arada 800 bin tl fark vardı , o ilden burdan şurdan alamazsın diyede birşey yok sen almak istedikden sonra var onunda yolu yordamı , 800 bin lira demek bir traktör daha demek 80 ( SEKSEN BİN ) değil evet 800 ( SEKİZ YÜZ BİN ) idi fark
2018 de ithal case almadım Ankara Kazımkarabekir de 115 bin TL idi traktör birden 300 bin TL oldu 2021 de 500-600 bin TL olan Farmall şuan uçtu diyeceğim pahalı ucuz demeyin gücünüz yetiyorsa alın alan her zaman kazanıyor bugün 900 bin TL olan traktör seneye en az 1,5 milyon.2023 model traktorler neden hâla piyasada yok
Bu iş biyerde patliycak ama kimin elinde patlar tartışılir cevremde acayip traktor ve ekipman alan var son 20 yılda alınan traktor ekipman 4 5 ayda alindı halende devam ediyor2018 de ithal case almadım Ankara Kazımkarabekir de 115 bin TL idi traktör birden 300 bin TL oldu 2021 de 500-600 bin TL olan Farmall şuan uçtu diyeceğim pahalı ucuz demeyin gücünüz yetiyorsa alın alan her zaman kazanıyor bugün 900 bin TL olan traktör seneye en az 1,5 milyon.
2020 temmuz ayinda 18 bin TL olan römork şuan 140 bin tl. İlk kredinin taksidi gelmeden her türlü kâr.
Forumda çok eski üyeyim 2009 girip yazmıyordum ama insanları bilirim her gece okumadan formu uyumam Cemal bey ;Traktor Alma Arefesindeyiz Ama Nedense Bi Türlü Nasip Olmuyor
Galerilerdeki 0 Diye satılan 2.El traktorlara 2 yılı Doldurmadan kredi cıkmıyor
Kredi cıkanlarda 0 dan 200 300k daha pahalı
1 hafta önce TD5.80 blm full 1.100k ya alındi
Td75dblm 2022 model 0 1.300k
Yine 2 3 yıl kredi cikan 75 hp traktorlar 900 1m arasında 2. Elinde yanına varilmıyor
Sağolasın arkadaşımForumda çok eski üyeyim 2009 girip yazmıyordum ama insanları bilirim her gece okumadan formu uyumam Cemal bey ;
Yazıklarınızı okudum çok düzgün bir esnafla td75 vakası vardı, hatırladığım kadarı ilede td65 kullanıcısınız ve memnunsunuz mavi yi sevdiğinizide biliyorum ama artık günümüzde malesef işler değişti bazen fırsat oluyor düşünmediğiniz markaya yönelme olabiliyor hatta benim aldığım motorda bile extrem bir durum oldu yoksa ben zaten tercih etmezdim hatta 1.200.000 tl jx90 maxpro kabin klima full 38 jant michelin lastikli sabitlemeli fiyat aldım bence bu motor fırsattı fiyatıda uygundu ( malesef uygun değil ama günümüze göre uygun ) yatırım için alınırdı ben yine tercih etmem ama arasında kaldığımız model için örnek verdim neden derseniz 2 yaşında 0 mccormicik x4.70 var arada 200 bin tl vardı ben onu alalım farkı ben vereyim dedim abim istemedi ,
Şimdi şöyle bahsedeyim herkesin kendi mantığı ve bütçesi tabikide ilk olması gereken bu ;
Yakın zamanda kubota gördüm bayiden duyduğum fiyata göre 200 bin tl gibi bir fark vardı M5-112 idi traktör
mesela 90 hp civarı bişey alıcaksam bu makinayada bakardım neden derseniz tork değerleri olarak düşük kaldığı için benim gözümde mesela 75 hp ihtiyacım varsa 10-15 üstü bir kubotada tercih olabilir , şimdi şöyle bişeyde var motor şanzıman uyumu vs bir sürü olay var çok torkda çekicek anlamına gelmiyor servis vs de sorun yoksa benim tercih edeceğim ve denk geldiği için örnek verdim birde test şansı olan bir makina idi sonuçta tek fabrikadan çıkıyor birde japon jx90 benim için sahip olduğum 97 60-66 ne ise oda öyle
Aslında çok detaylı yazarım uzun olur ama varmak istediğim şey ne olursa olsun hemen almak zaten yeride duran birşey yok bende aldığım traktörde 900den başladım 1.200 ile sonuçlandı ama dahada beklesem zaten azalmyacaktı
Birde nedense hep bilecik diyesim geliyor bu çevrede biyerdeydiniz sanki o yüzden etrafınızdaki illerde güzel seçenekler olabilir
Valla helal olsun kendime iyi hatırlamışımSağolasın arkadaşım
Bende 2009 nisandan beri üyeyim
2005den beri TD65 kullaniyorum
Evet bilecikliyim osmaneli ilcesinde oturuyorum
Traktorumdan cok cok memmunum
Ama artık hem yaş olarak hemde biraz daha konfor olsun istiyorum %80 traktor balya ve ekim işinde kullaniyorum
Evet düşündügümuz traktor TD75D ama bi cılgınlik yapıp 90 100 de olabilir başka planlarim var ileriye dogruValla helal olsun kendime iyi hatırlamışım
Kafada TD75 var sanırsam balya işi bizde yapıyoruz bahsettiğim JX90 ı düşünebilirsin aslında tabi şimdi ne olmuştur fiyatlar bilemiyorum güzelce ayarıda yapıldımı 18 yıllık bir NH kullanıcısı için bence biçilmiş kaftan birde s8000 motor olduğu için saygı değer bir abimiz kulakları çınlasın onun favorilerden güzel bir tercih olabilir , piyasayada ekim bende yapıyorum o yüzden dediğim şekilde tercih yapıcaktım aslında birindede niyetlenmiştik ama nasip olmadı , egzantiriği pompası güzelce yapılmış ayarlanmış bir jx90 tercih edilebilir tabi orjinal memnunsan oda kalabilir ben bu işleri sevdiğim aynı zamanda ihtiyaç gördüğüm için tercihim öyle oluyor ki arablardada öyle tercih ediyorum bence lazım ki traktörde de görüş ve tecrübelerine değer verdiğimiz biride böyle tercih ediyor
Case tercihimin sebebi 90 dediğim için mesela hala JX75 Max Pro olsa TD derdim nedense 75 oldumu hep mavi çok değerli
Burdanda 80-66 yapan mühendislere selam gönderelim hayrat yaptırsalar bu kadar sevap kazanamazlardı![]()
Sezonda geliyor martta geldik minimum 90 tercihimi şahsi düşüncemdir case düşünürseniz elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım , sakarya bayisimi uygun oluyor eskişehir miEvet düşündügümuz traktor TD75D ama bi cılgınlik yapıp 90 100 de olabilir başka planlarim var ileriye dogru
Buraya sakaryamı yoksa eskişhirmi bakiyor hic bilgim yok bölgecilik varmı onuda bilmiyorumSezonda geliyor martta geldik minimum 90 tercihimi şahsi düşüncemdir case düşünürseniz elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım , sakarya bayisimi uygun oluyor eskişehir mi
Bir tane T4030 vardı temiz ve uygun kalkmış bulamadım bulsam değerlendirebilirsin diyecektimBuraya sakaryamı yoksa eskişhirmi bakiyor hic bilgim yok bölgecilik varmı onuda bilmiyorum
Busene 2 jd alındı 0 biri eskisehir duran otodan
Digeri sakarya soyverdi traktordan