2022 YAĞLIK AYÇİÇEĞİ FİYAT

Ogrenmek icin soracagim.
Kuspesini birakip yag cektirip ham yagi alan satabiliyor mu ? Bu yag saklanabilir ve para eder mi ?
Dedelerimizin gençlik yıllarında ilçe veya bucaklarda yağhaneler vardı. Ayçiçeğini götürdüğünde yağını ve küspeni alarak köye dönüyor ve o kışlık yağ ve hayvanlarına verecek olduğun küspeni temin etmiş oluyordun. Çocukluk yıllarımda ben de biraz hatırlıyorum. Yağhaneden çıkan küspeler mis gibi kokardı, birazcık yerdik, çarık küspe denirdi. Sıkılma işlemi pres ile olmasından dolayı kuspedeki yağ oranı yüksek oluyordu. Günümüz teknolojileri buharlı sistem olduğundan dolayı küspelerde artık yağ falan kalmıyor. Ham yağ satılabiliyor diye biliyorum. Hatta bazı dönemlerde yurtdışından ham yağ ithal edilerek ülkemizdeki fabrikalarda rafine edilerek piyasaya sürülmekte. O dönemlerde piyasada yağ bol olsa da yem fabrikaları için küspe sıkıntısı olabiliyor.

• Beğen
Tepkiler: Mustafaşahin
FB_IMG_1661542638004.jpg

• Beğen
Tepkiler: Mustafaşahin
En az 18 lira olmalıydı 50 yağ 20 lira yi geçmeliydi.
Mazot geçen yıl 6.5 .liraydı şuan 26 lira
Yani 4 kati oldu o yüzden ayçiçeği en az ama en az 18 lira olmalıydı bi şartlarda üretmek zor olmanın da ötesine geçiyor. fiyatları almış başını gidiyor .
Icar
Gübre
Mazot
Ilac
Biçim
Ekipman
Yedek parça.
Bu şartlarda sürdürülebilirlik nasil söz k0nusu olabilir arkadaşlar.?

Konuyu güncel tutabilirmiyiz
Fiyat olarak henüz Trakya Birlik ten ses yok abi, bekle gör stratejisi gibi. Bizim taraflarda tüccarlar ayçiçeğini 11.5 ila 12.5 arasında alıyorlar. Şu durumda 15 bile hayal gibi, kışa ne olur durum tahmin etmek zor..

Trakya da belli bir kısım çiftçi emanete ayçiçek teslim ediyor
Ayrıca tırtıl zararı da bir miktar olumsuz etkiledi
Bu tabiki piyasalarda bir etki yaratacak
Yaratmalı da geçen yıl 5 liraya çiçek topla
Kışın çiçek 17 lira olsun
Ortaklara 1 lira kar payı dağıt
Sonra trakya birliğe ayçiçek teslim et
🤣🤣🤣

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: OnurTDD
Yaglı tohumlar 12tl demis avans fiyat olarak acabamal toplayabiliyormu ortak olarak götürüp döken varsa yag nasıl acaba pioneer cesitleri mi iyi yoksa Lg marka tohum mu iyi ogrensek seneye iyi olanı eksek, bu iste yag oranina göre fiyat veriyor artık tüccar bile

Yaglı tohumlar 12tl demis avans fiyat olarak acabamal toplayabiliyormu ortak olarak götürüp döken varsa yag nasıl acaba pioneer cesitleri mi iyi yoksa Lg marka tohum mu iyi ogrensek seneye iyi olanı eksek, bu iste yag oranina göre fiyat veriyor artık tüccar bile
Ne varsa Trakya birliğe döktük ayçiçeğinin depolama fire ve farklı durumlarından basit örnek olursa tarlada tamamen ayçiçeğinin tam olarak kuru olması parça parça yeşil olması olaki depoda kızışma yapabilecek korkusu yada depoda ani baskın sert bir yağmurda çatı yada duvardan su emme olasılığı olup bir kaç ton çöpe atmaktansa göze alamayıp buğdayı lisanslı da tutup ayçiçeğini sattık iyide mal verdik yağ oranı Pioneer 113 ve 130 verim Allah bol verdi kuru tarımda çok iyiydi yağ oranı 46 ve 50 arası olarak teslim ettik hayalim 14 lira olarakdı ama Bulgaristan üzeri çok tır ayçiçek taşıdığından ve gemiler yüzünden 9500-10500 bandına düşen fiyatlara göre bir nebze 12000 fiyat idare eder tabi canımız ister 18000-20000 olsun ama forumda daha önce de paylaştım bu meslek meslek değil ticaret yaparsınız mali 10 a alır % 20 kar koyarsınız işletme gideri kar falan satarsınız ama çiftçilik önce Allah ile başlar siz görevi yapar tohumu toprak ile buluşturur besler büyütürsünüz çocuğunuz gibi bakarsınız sonra yıl tutar tutmaz Allah bilir hasat eder birilerini beklersiniz tüccar TMO Trakya birlik ne biliyor fiskobirlik Çukurova birlik falan sizin malınıza bir fiyat biçer diyemezsiniz ben bu kadar masraf ettim emeğim ve karım bu olsun bu fiyat olsun diye sonra mecbur olarak çiftçilik 1 yıllık bir hayat olmadığından satarsınız mecbur gelecek yıl için hammaddenizi alır kısmet buymuş deyip psikoloji de öğrenilmiş çaresizlik olarak devam edersiniz özür dilerim hepimizin durumu böyle boşuna mı demişler çiftçinin karnını yarmışlar 40 tane seneye harmana çıkmış :)

Ne varsa Trakya birliğe döktük ayçiçeğinin depolama fire ve farklı durumlarından basit örnek olursa tarlada tamamen ayçiçeğinin tam olarak kuru olması parça parça yeşil olması olaki depoda kızışma yapabilecek korkusu yada depoda ani baskın sert bir yağmurda çatı yada duvardan su emme olasılığı olup bir kaç ton çöpe atmaktansa göze alamayıp buğdayı lisanslı da tutup ayçiçeğini sattık iyide mal verdik yağ oranı Pioneer 113 ve 130 verim Allah bol verdi kuru tarımda çok iyiydi yağ oranı 46 ve 50 arası olarak teslim ettik hayalim 14 lira olarakdı ama Bulgaristan üzeri çok tır ayçiçek taşıdığından ve gemiler yüzünden 9500-10500 bandına düşen fiyatlara göre bir nebze 12000 fiyat idare eder tabi canımız ister 18000-20000 olsun ama forumda daha önce de paylaştım bu meslek meslek değil ticaret yaparsınız mali 10 a alır % 20 kar koyarsınız işletme gideri kar falan satarsınız ama çiftçilik önce Allah ile başlar siz görevi yapar tohumu toprak ile buluşturur besler büyütürsünüz çocuğunuz gibi bakarsınız sonra yıl tutar tutmaz Allah bilir hasat eder birilerini beklersiniz tüccar TMO Trakya birlik ne biliyor fiskobirlik Çukurova birlik falan sizin malınıza bir fiyat biçer diyemezsiniz ben bu kadar masraf ettim emeğim ve karım bu olsun bu fiyat olsun diye sonra mecbur olarak çiftçilik 1 yıllık bir hayat olmadığından satarsınız mecbur gelecek yıl için hammaddenizi alır kısmet buymuş deyip psikoloji de öğrenilmiş çaresizlik olarak devam edersiniz özür dilerim hepimizin durumu böyle boşuna mı demişler çiftçinin karnını yarmışlar 40 tane seneye harmana çıkmış :)
Sagol aslında pioneer 140 ve 146 ekenlerin yorumları nı bekliyordum ama kimse yorum yapmamıs
Bereketli olsun yag oranlarıda iyi cıkmış güle güle harca daha fiyat artar diye düşünüyorum avans fiyat çünkü bu açıklanan +yılbaşında kar payı dağıtacak yaglı tohumlar ezdirmez yine ortaklarını piyasa tüccarlarına