Satmama gibi bir şansınız varsa kesinlikle bu fiyattan satmayın. Yazık günah. Çukurovada tüccar olmak varmışÇUKUROVADA AYÇİÇEĞİ HASADI BAŞLADI. FİYAT 9500 TL..
Satmama şansımız yok,gecen yil 4.6 ile başlayan fiyat iç anadolu ve trakya hasadında 7 -8 liraları bulmuştu. Kışın oluşan satışlarda 15 tl rakama ulaşıldı. Geçen yıldan bu yıla buğdaydaki fiyat güncellemesi ayçiçeği ne yapılmadı.Hic bari 12 tl olsayďi diyoruz,artık bize geçmiş olsun...Satmama gibi bir şansınız varsa kesinlikle bu fiyattan satmayın. Yazık günah. Çukurovada tüccar olmak varmış
ÇUKUROVANIN SAHİBİ YOK..OLSAYDI ADANA 4. BÜYÜK İLDEN 14. YE DÜŞMEZDİ..HER YIL ADANADAKİ VE HATAYDAKİ YAĞ FABRİKALARI, TÜCCARLAR İLE İŞBİRLİĞİ YAPIP AYÇİÇEĞİNİ ÖLDÜRÜYOLAR..HİÇ BİR YETKİLİ VE SİYASETÇİNİN DE UMRUNDA DEĞİL..Satmama şansımız yok,gecen yil 4.6 ile başlayan fiyat iç anadolu ve trakya hasadında 7 -8 liraları bulmuştu. Kışın oluşan satışlarda 15 tl rakama ulaşıldı. Geçen yıldan bu yıla buğdaydaki fiyat güncellemesi ayçiçeği ne yapılmadı.Hic bari 12 tl olsayďi diyoruz,artık bize geçmiş olsun...
Ya kardeşim 50 bilemedin 60 dönümde birşeyler yapabilmeye çalışan binlerce Adana-osmaniye-tarsus ciftcilerinden biriyim.60 lı yıllardan beri bereketli çukurova toprağı diye birşey çıkartmışlar. İllaki var verimli ve sulak alanlar ama bizimkilere yedirmemisler işte.Dedimya binlerce diye ,bizim köylerimiz kıraç,kireç taşı alanlarda.Yok benim cevremde 300-heleki 400 kg mahsul...Donumden 300-400 kg ayçiçek bicmek her bolgeye nasip olmaz imkanı olan satmayıp bekleyebilir.trakyada 150 kg ayçiçek biçiyoruz.
Toprağim çok haklısın.Biz düşük fiyatları gündeme getirdikce arkadaş bizim verimlere kafayı takmış durumda. Yani diğer tüm mahsuller üç aşağı beş yukarı tüm bölgelerde birbirine çok yakınken neden ayçiçeği Çukurova da her yıl düşük gider biz bunun derdindeyiz fakat destek vermek yerine arkadaş illaki verim ile arayı kapattığımizi düşünüyor.Her bölgenin kendine göre avantaj ve dezavantajları var.En basiti yazın Çukurova sıcağında çalışmak her babayiğitin harcı değil desem bir sürü tartışma konusu açılmış olur bunlara hiç gerek yok.diğer bölgelerin de kendine göre zorluklari vardır bizim derdimiz tüm çiftçiler emeğinin karşılığını adaletli şekilde hakettiğini alsın ama Naparsin Allah herkesin gönlüne göre versin..Ya kardeşim 50 bilemedin 60 dönümde birşeyler yapabilmeye çalışan binlerce Adana-osmaniye-tarsus ciftcilerinden biriyim.60 lı yıllardan beri bereketli çukurova toprağı diye birşey çıkartmışlar. İllaki var verimli ve sulak alanlar ama bizimkilere yedirmemisler işte.Dedimya binlerce diye ,bizim köylerimiz kıraç,kireç taşı alanlarda.Yok benim cevremde 300-heleki 400 kg mahsul...
Senelerdir birde kuraklık etkili 200 kg arar olduk.Bizim buralarda yakında çiftçi parmakla gösterilir.Mazottu,gubreydi,tohumdu derken buralarda esen rantiye rüzgarıyla elden cikan toprak gelecekte ilk teslim edilen sari öküz ornegi olur.
Valla diyecek o kadar çok şey var ama siz arkadaşlar in yeşilçam kliginden çıkmasi gerek.Arti bugün Ülkemin ic anadolusunda ,trakyasinda bir çok yerde verimler öz çukurova toprağını sollamış durumda.Allah daha çok versin inşallah, keşke olsada burada imkansizliklari ,zorlukları konuşmasak.
Her yıl demiyorum, tamam mı devammı?düşünmediğim gün yok.Vesselam...
Kesinlikle haklısın, zamanın ve coğrafyanın beraberinde getirdigi avantaj ve dezavantajlar var.Grcen yil temmuzda yozgat sorguna gidip geldim,tabi bizim gözler tarlada,ekipmanda traktörde.Dedimki burası bize dört tur fark bindirir.Gozum eski kerpiç yapılara ilişti ama kışı yamanmış da dedim.Aldigimiz hava bile yaşamamızı sağlarken bizi eskitip curutmez mi?Kaldı ki yan yana iki insan ,bunların her şeyi aynı diyebilir miyiz?Ayni vatan toprağında ve ay-yıldız altında çiftçi milletinin sorunları yok mu ya,ortak problemlerimiz de bile malesef görüş birliğine varamıyoruz.Ormancı baltasıyla ormana girmiş, demişki genç agac lar tepeleyelim,üstüne devrilelim.yasli ve bilge olan ulu ağaç demişki "karışmayın, elindeki baltaya bakın. Sapı bizden"valla söz yetmiyor gari...Toprağim çok haklısın.Biz düşük fiyatları gündeme getirdikce arkadaş bizim verimlere kafayı takmış durumda. Yani diğer tüm mahsuller üç aşağı beş yukarı tüm bölgelerde birbirine çok yakınken neden ayçiçeği Çukurova da her yıl düşük gider biz bunun derdindeyiz fakat destek vermek yerine arkadaş illaki verim ile arayı kapattığımizi düşünüyor.Her bölgenin kendine göre avantaj ve dezavantajları var.En basiti yazın Çukurova sıcağında çalışmak her babayiğitin harcı değil desem bir sürü tartışma konusu açılmış olur bunlara hiç gerek yok.diğer bölgelerin de kendine göre zorluklari vardır bizim derdimiz tüm çiftçiler emeğinin karşılığını adaletli şekilde hakettiğini alsın ama Naparsin Allah herkesin gönlüne göre versin..