aslında fiyat oluşumunda en akılcı fiyat beklentisi zahireciler birliğinden gelmişti geçen gün, en az 7 lira olması gerekir demişlerdi, tabi azami fiyatları açıklamak isteyeceklerinden buğday7 lira açıklanırsa yeteri miktar alım yapabilirler, daha düşük fiyat açıklanırsa kimse malını vermemeli, çok borçluların satmak zorunda olanların Allah yardımcısı olsun, güç kullanılarak iç piyasada düşük fiyat oluşmasını sağlayanlar vebal altına giriyor, borçlu üreticier haklarını helal etmesinler hiçbir zaman, ben hiç etmiyorum.
bu iş harmanda alım fiyatının açıklanmasıylada bitmez, ülkede harmanında başladığı yerler oldu bile fiyat açıklama hala yok, dünyada artan gübre fiyatları petrol fiyatları direk tarımsal üretimin ana girdileri ve tüm girdilerinin artışında yüksek oranda etkili, ürün fiyatlarının böyle bir zamanda baskılanmaya çalışılması bilime aykırı, hakkaniyetli icraat değil, sonucuda zaten sermaye yetersiz üreticinin üretimden düşmesini beraberinde getiriyor, bu çok açık.
Görünüşe göre bu yılda kazanmayan üretici seneyede masraf etmeden tarladan bişeyler almaya çalışacak , ama tabiki bu imkansız, haa çözüm olarak fiyat baskılamayı kaldırmaları şart, kredi vericez üreticinin borçlanmasını artıracağız düşüncesi yanlıştır, bunu en baştan söylemek lazım, borçla tarımsal üretim olmaz, gelişmiş ülkelerde fiyat düşük ama çok yüksek destekleme yapılıyor, demekki çare ya fiyatı yüksek tutacaksınız, yada yüksek miktar destekleme yapacaksınız, öyle seçim kazandım hoop ülke yönetiyorum ayakları bitti, gerçeklerle yüzleşme zamanı, bunları yapmadan yönetemezsiniz, yönetmeye kalkarsanız diyar diyar tarımsal ürün ithalatı için dünyayı dolaşır satın alacak mal ararsınız.