aynen hocam ama olmadıHocam senin bu bakımla nisan yağmuru da almış olsaydı 600 kg üstü rahat görürdün ama yağmadı işte sual olunmaz.Yok biz saricam dayız,eski Buruk köyü...
aynen hocam ama olmadıHocam senin bu bakımla nisan yağmuru da almış olsaydı 600 kg üstü rahat görürdün ama yağmadı işte sual olunmaz.Yok biz saricam dayız,eski Buruk köyü...
Allah izin verir ise bu gün ekilecek ve sulamaya yarın başlayacagız. Tohum olarak Corteva 64 LL 134 çeşidini aldık. Geçen sene 9-10 Mayıs da ekmiştik. İyiydi ancak bu sene nasıl olacak bilmiyorum.Yerine pioneer 134 erkenci aycicegi ekilir su varsa buralarda ilk ekim yapilmayan tarlalar var daha
Su olduktan sonra aycicegi olur bereketli olsunAllah izin verir ise bu gün ekilecek ve sulamaya yarın başlayacagız. Tohum olarak Corteva 64 LL 134 çeşidini aldık. Geçen sene 9-10 Mayıs da ekmiştik. İyiydi ancak bu sene nasıl olacak bilmiyorum.
herkes haram peşinde hocam Sulama bizde basınçlı olarak gelir Kapalı sistemden su geliyorSu olduktan sonra aycicegi olur bereketli olsun
Selam dostlar ,bende burdan yazayım dedim mevzu Adana madem.okumusmuhendis hocamin izniyle...Adana çiftçiler birliği başkanına göre ortalama verim 400 kg .. adanalı arkadaş 300 kg aldım diyor taban arazide .. adanalı birlik başkanı adanadaki buğday veriminden bile bi haber ..
Geçmiş olsun abi zarar yazmış .Selam dostlar ,bende burdan yazayım dedim mevzu Adana madem.okumusmuhendis hocamin izniyle...
.. dün itibarıyla buğdayımı bictirdim.25 dekar yerin 15 dekarı toprak kalitesi zayıf,10 dekarı güzel sayılır.20 kg taban gübresiyle ektigim çeşit ceyhan 99 ,üstüne iki seferde 10 +10 şeklinde ure kullandım Malûm sebeblerden.Marta kadar yağışlar çok güzeldi martta iki sefer -3 derece şok gördü buğdaylarımız ve ondan sonra hic yağmur almadı.Ramazan icinde kısmi sulama yaptım iyiki yapmışım sonuç emin değilim ama 6 ton civarı verim,dekara 250 kg kabul ediyorum.Buna da şükür,bu sene böyle olacakmış...
Selam dostlar ,bende burdan yazayım dedim mevzu Adana madem.okumusmuhendis hocamin izniyle...
.. dün itibarıyla buğdayımı bictirdim.25 dekar yerin 15 dekarı toprak kalitesi zayıf,10 dekarı güzel sayılır.20 kg taban gübresiyle ektigim çeşit ceyhan 99 ,üstüne iki seferde 10 +10 şeklinde ure kullandım Malûm sebeblerden.Marta kadar yağışlar çok güzeldi martta iki sefer -3 derece şok gördü buğdaylarımız ve ondan sonra hic yağmur almadı.Ramazan icinde kısmi sulama yaptım iyiki yapmışım sonuç emin değilim ama 6 ton civarı verim,dekara 250 kg kabul ediyorum.Buna da şükür,bu sene böyle olacakmış...
Eyvallah kardeşim, gecen yil 400 +mahsulum vardi.Bu yil neler gördü ciftci milleti,Bunada şükür.Iki ton gubre,iki fici mazot alaydim şimdi onun kaygisındayım,yol uzun...Geçmiş olsun abi zarar yazmış .
Eyvallah hocam..Geçmiş olsun abi.
hayırlısı olsun hocamSelam dostlar ,bende burdan yazayım dedim mevzu Adana madem.okumusmuhendis hocamin izniyle...