2021-2022 Yılı Buğday Ekim Dönemi Başlıyor Gübreler Pahalı Peki Gübrelemeler Nasıl Olacak

Tum zamlara ragmen taban gubresinde kismaya gitmedim dekara 27-28 kg civari organomineral kullandik. Arpalara 20 kg 20.20.0 kukurtlu kullandik. Ekimi gecen yil kasim basinda yapmistik. Bu yil yagisli olacagini dusundugumuz icin ekimin 2. haftasi yaptik sukur yagmurlari aldik suan arpalar cikmis durumda. Ust gubre olarak ilk olarak nitropower dusunduyoduk fakat fiyati ucmus. Ure de belirsiz malum. Ama tahmini 10kg 33sulfat 10kg ure kullaniriz gibi geliyor.

keşke ucuz iken şu gübre makinasından alsaydık diyecegim ama bakıyorsun etraf da gübre yok alsan ne yapacaksın ki
makınamız olsa bnde inek gübresini kamyon olarak getirip attarım da makina yok malesef

peki hocam keçi gübresini fırıldak ile atamazmıyız ?
Hocam bu ekipman destegi ile alinabilir. Bizim de aklimizda sivi gubre makinasi var

malesef bize çıkmaz hocam o yüzden hiç uğraşmaya gerek duymuyorum .
taban gübresi olarak dap mı kullandınız yoksa başka ürün mü ? tam anlayamadım.
Organomineral kullandik hocam 12.15.5 cinkolu seklinde bugdaylarda. Arplara 20.20 kullandik. Organominerali destegiyle beraber 20.20den ucuza gelecegi icin tercih ettik acikcasi, destek bi yil gec geliyor olsada

keşke ucuz iken şu gübre makinasından alsaydık diyecegim ama bakıyorsun etraf da gübre yok alsan ne yapacaksın ki
makınamız olsa bnde inek gübresini kamyon olarak getirip attarım da makina yok malesef

peki hocam keçi gübresini fırıldak ile atamazmıyız ?
Kuru veya hafif yaş her türlü gübreyi dağıtabilirsiniz.Sadece içinde büyük taş olmasın büyük taşlar zincirlere ve götürücülere zarar veriyor.

Bereketli olsun.Taban gubresi ,20kg da.-> 90 gün yeterli gübrelemeyi sağlar şubat 15 gibi 9-15 kg üre atilabilir.
Mart ayinin içinde de %26 can 16 kg atmaniz yeterli. Susuz tarimda.üst gübreyi erken atmaniz ,bitki tarafindan alınamayacağı için ziyan olacaktir.
Gübreleri kararinda ve zamaninda kullanmak kar etmemizi sağlayacaktır .
Susuz tarimda aşırı ve zamansız azot kullanımı kaynaklarimizi ve doğamızı etkileyecektir.
Ot ilaclari ile yaprak gübresi çinko atilabilir.Taban gübresini çinkolu ,kükürtlü;örneğin, süper ekin kullanilmali.13+25+5 Skükürt+znÇinko
Gübre pahalandi diye,hiç gübresiz atmak yerine geçen sene gübre için ne kadar harcama yaptıysak ,o rakama %20 daha ilave yaparak, oluşacak rakam kadar gübre alip atabiliriz,üst gübrede üre dekara 7-15 kg arasinda atmak yetecektir.son üst gübrede %26 can 14-20 kg atabiliriz,yeterlidir .Yilina göre 600 kg kadar verim alinabilir.
Tohum pas hastaliklarina dayanikli ise hastalik görülmeden atilmamali.Hassas ise uygun mantari ilâçlar atilir...

Bereketli bir sezon olmasi dileğiyle, kolay gelsin.

gübre makinası da pahalı ucuz olsa bnde alıp kullanmak ıstıyorum ama kabaca hesap yapalım
gübre makinası ikinci el 47.000 tl
Yanmış İnek Gübresi bir kamyonu 3.500 tl ve bence 15 ton anca gelir diye düşünüyorum
gübreyi makina dahil 50.500 tl mal ettik
15 ton gübre 15 dekar yere atsak
gene maliyetli oluyor
ben bu işi anlamadım gitti çevrede hayvancılık az oldugu için gübre uzaktan pahalıya geliyor
gübreyi yüklemesi de ayrı bir mesela gibi görünüyor gübre atma römörkuna
Bir kamyon inek gubresine 3500 tl verirseniz suni gubreden çok pahalıya gelir. Yanmış olması şart degil direk yammamış gubreyi ucuza bulabilirsen dekara 1_2 remork gubreyi remorksuz bıçakla yayılabilirsiniz. Benimde gübre remorkum yok.günlüğü 400 tl ye Kiralıyıp işimizi görüyoruz.

• Beğen
Tepkiler: Mustafaşahin
Bir kamyon inek gubresine 3500 tl verirseniz suni gubreden çok pahalıya gelir. Yanmış olması şart degil direk yammamış gubreyi ucuza bulabilirsen dekara 1_2 remork gubreyi remorksuz bıçakla yayılabilirsiniz. Benimde gübre remorkum yok.günlüğü 400 tl ye Kiralıyıp işimizi görüyoruz.
Yanmamış Gübre pek iş yapmaz hocam
Elementler çözünmez
Yabancı ot tohumları ölmez
Fayda oranı az olur yani
O yüzden yanmış daha iyidir
Günlüğü 400 e kiralıyorum demişsiniz tam anlamadım açıklar mısınız

• Beğen
Yanmamış Gübre pek iş yapmaz hocam
Elementler çözünmez
Yabancı ot tohumları ölmez
Fayda oranı az olur yani
O yüzden yanmış daha iyidir
Günlüğü 400 e kiralıyorum demişsiniz tam anlamadım açıklar mısınız
2 yıldır buğday tarlalarına yanmamış tavuk gübresi kullanıyorum. Verimden memnunum. Gözlemlediğim kadarı ile Yanmamış tavuk gübresini kıştan once verdigimde gubresiz tarlalarda gore daha erken çıkıyorlar. Ve kışa daha dayanıklı oluyorlar.
Yanmıs gübrelerdeki azot miktarının çogu uçdugu icin fayda oranı azdır. Ben sahsen butun hayvan gübrelerini hic yakmadan azotu hic ucmadan direk tarlaya cekip hemen toprağa karıştırılmadında (ölçülü oranda) max fayda saglayacağını kanaatindeyim.
Nitekim rusyadaki bir arastırmada direk toprağa atılan organik taze gübrenin kompostlaştırılmış gübreye göre 2 kat daha fazla fayda sağlağı tesbit edilmiştir.
Gubre tarlanin verimini artırsin...yuksek mahsül alalım eğer ot çıkarırsa kolay çaresi. Yaparsın bir ot ilacı ..
Katı Gübre dağıtma remorkunu günlüğü 400 tl ye kiralıyorum

Bereketli olsun.Taban gubresi ,20kg da.-> 90 gün yeterli gübrelemeyi sağlar şubat 15 gibi 9-15 kg üre atilabilir.
Mart ayinin içinde de %26 can 16 kg atmaniz yeterli. Susuz tarimda.üst gübreyi erken atmaniz ,bitki tarafindan alınamayacağı için ziyan olacaktir.
Gübreleri kararinda ve zamaninda kullanmak kar etmemizi sağlayacaktır .
Susuz tarimda aşırı ve zamansız azot kullanımı kaynaklarimizi ve doğamızı etkileyecektir.
Ot ilaclari ile yaprak gübresi çinko atilabilir.Taban gübresini çinkolu ,kükürtlü;örneğin, süper ekin kullanilmali.13+25+5 Skükürt+znÇinko
Gübre pahalandi diye,hiç gübresiz atmak yerine geçen sene gübre için ne kadar harcama yaptıysak ,o rakama %20 daha ilave yaparak, oluşacak rakam kadar gübre alip atabiliriz,üst gübrede üre dekara 7-15 kg arasinda atmak yetecektir.son üst gübrede %26 can 14-20 kg atabiliriz,yeterlidir .Yilina göre 600 kg kadar verim alinabilir.
Tohum pas hastaliklarina dayanikli ise hastalik görülmeden atilmamali.Hassas ise uygun mantari ilâçlar atilir...

Bereketli bir sezon olmasi dileğiyle, kolay gelsin.
Biz kuru tarımda üst gübre olarak nitrati tek seferde şubat sonu gibi atarız abi. Zamanlaması doğru mu sence?

2 yıldır buğday tarlalarına yanmamış tavuk gübresi kullanıyorum. Verimden memnunum. Gözlemlediğim kadarı ile Yanmamış tavuk gübresini kıştan once verdigimde gubresiz tarlalarda gore daha erken çıkıyorlar. Ve kışa daha dayanıklı oluyorlar.
Yanmıs gübrelerdeki azot miktarının çogu uçdugu icin fayda oranı azdır. Ben sahsen butun hayvan gübrelerini hic yakmadan azotu hic ucmadan direk tarlaya cekip hemen toprağa karıştırılmadında (ölçülü oranda) max fayda saglayacağını kanaatindeyim.
Nitekim rusyadaki bir arastırmada direk toprağa atılan organik taze gübrenin kompostlaştırılmış gübreye göre 2 kat daha fazla fayda sağlağı tesbit edilmiştir.
Gubre tarlanin verimini artırsin...yuksek mahsül alalım eğer ot çıkarırsa kolay çaresi. Yaparsın bir ot ilacı ..
Katı Gübre dağıtma remorkunu günlüğü 400 tl ye kiralıyorum
Tavuk gübresi zaten içerik olarak diğer gübrelere oranla yüksek
Bn büyükbaş hayvan gübresinden bahsediyordum
Peki tavuk Gübresini nasıl alıyorsunuz
Fiyat nedir

• Beğen