Teşekkür ediyorum.27 cm ara ile 70 cm sıra açıklığı olarak ekiyoruz. Dekara ortalama 6000 adet yapar.10 kg torbada 150000 tohum var. 1 torba ile 25 dekar ekersin. Kısaca dekara 400 gr.
Diğer sorularım için birşey diyebilir misin?
Teşekkür ediyorum.27 cm ara ile 70 cm sıra açıklığı olarak ekiyoruz. Dekara ortalama 6000 adet yapar.10 kg torbada 150000 tohum var. 1 torba ile 25 dekar ekersin. Kısaca dekara 400 gr.
Ayçiçeğini , mısır ekim tablası ile ekmek için tohum iriliğine göre seyrekleme 2. veya 3. deliğe ayarlanır, arada çift tohum alma olsa da önemsemeyiniz , 2. delik ayarında boş geçme olursa kesinlikle 3. delik tercih edilmelidir.Hocam malınıza Rabbim bereket versin. Hayırlı bayramlar diyerek birkaç soru sormak istiyorum.
Ben silaj yapmak için ayçiçeği ekeceğim. 20 cm ekmeyi düşünüyorum. Sizin öneriniz nedir?
Daha önce çiçek ekmedim mısır Ekim mibzerinin disklerini değiştirmeden Ekim yapabilir miyiz?
Mısır mibzerinin 2 korsuna mısır 2 korsuna çiçek koyup öyle ekmeyi düşünüyorum, mısıra 50 kilo 15-15-15 atarız biz buralarda çiçeğe kaç kilo toprak altı atmalıyım?
Birinde pıoneer 130 buldum açık olarak satıyor dönüme kaç kilo tohum atılıyor ona göre tohum alacağım.
Cevap verebilecek arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.
"Ayçiçeğini , mısır ekim tablası ile ekmek için tohum iriliğine göre seyrekleme 2. veya 3. deliğe ayarlanır, arada çift tohum alma olsa da önemsemeyiniz , 2. delik ayarında boş geçme olursa kesinlikle 3. delik tercih edilmelidir." Hocam burayı tam olarak anlamadım. Biraz daha açabilir misiniz?MaaşAllah, bereketli olsun.
Ayçiçeğini , mısır ekim tablası ile ekmek için tohum iriliğine göre seyrekleme 2. veya 3. deliğe ayarlanır, arada çift tohum alma olsa da önemsemeyiniz , 2. delik ayarında boş geçme olursa kesinlikle 3. delik tercih edilmelidir.
Gübre, tarlanın durumuna bakar , kuvvetli arazide 20 kg, zayıf arazide 25 kg 20.20.0 veya 15.15.15 tercih edilebilir.
En iyisi tabi ki analiz değerlerine bakılarak yapılacak gübreleme olur.
Kayran tarlada sık ekim daha avantajlı olabiliyor , kafalar küçük olsa da tane dolduruyor.
Taban arazide 22 cm ekim sıklığı tercih edilebilir.
Yağlık ayçiçekte, 10 kg torba ile 20 dekar ekeriz, mühendis tavsiyesidir.
Mısır için 4 mm genişlikte 26 delikli, ayçiçek için 2 mm genişlikte 20 delikli disk kullanıyoruz.
4,5 mm delikli diskle ayçiçek tohumunda çift kapma olayı fazla olacaktır , 4 mm ancak idare ediyor.
Silivri kavaklıİstanbuldamı? istanbuldaysa neresi ustam?
Maşallah hayırlısıyla biçmek nasip olur inşallahEkli dosyayı görüntüle 49145Ekli dosyayı görüntüle 49146Ekli dosyayı görüntüle 49147Ekli dosyayı görüntüle 49148Ekli dosyayı görüntüle 49149Ekli dosyayı görüntüle 49150Ekli dosyayı görüntüle 49151Ekli dosyayı görüntüle 49152Ekli dosyayı görüntüle 49153Ekli dosyayı görüntüle 49154
10 MARTTA EKTİGİM ÇİÇEKLER
Kolay gelsin bende seymendeyimSilivri kavaklı