Kanola hasadı buğday hasadından kaç gün önce oluyor?
Kanola Harmanı Yıla ve ekilen çeşitlere göre değişmekle beraber aşağı yukarı buğdayla aynı dönemde yapılıyor
Kanola hasadı buğday hasadından kaç gün önce oluyor?
Yağışlar fazla dön olmasını bekliyoruz tarlaya girildiği gibi 2. Gübreyi atacagiz bu gün birtane kopardim 30 cm kök olmuş gübreye ihtiyaç olduğu tarlanın belli yerlerinde belli olmaya başladı en kısa sürede gübre sartMaşallah çok güzel tam kanola yılı gübreyi bol atın
harmanda hatırlat ne kadar lazımsa vereyim ayıpsın
Yağışlar fazla dön olmasını bekliyoruz tarlaya girildiği gibi 2. Gübreyi atacagiz bu gün birtane kopardim 30 cm kök olmuş gübreye ihtiyaç olduğu tarlanın belli yerlerinde belli olmaya başladı en kısa sürede gübre sart
Geçen yıl biçilen kanoladan ektik 464 kg ortalama ürün aldik. Köyden bir abi 550 kg aldı. Açıkçası bu denendi sorun olmadı.kanola da hibrit tohum ekmek daha iyi degil mi bence bicilen kanoladan tohumluk yapilinca verim dusuk olur hibritlerde 2 ekim olmuyor sanirim
Tohumluk istersen bir tanıdık bu işi yapıyor temizleyip ilaclayip satıyor bende ondan aldım zaten dekar a 200 ile 400 Gr arası ekiliyor bicilenden ekildiği için tohum maliyeti cok azaldı.cok iyi verim su anki durumlari cok guzel gorunuyor ben hic ekmedim ekmeyi dusunuyorum ama cok bakim gerekiyor sanirim bizim bolgede eken cok var burda pioner lg sygenta tabelasi goruyorum degisik tarlalarda fiyat olarakta aycicek ten biraz daha yuksek fiyati eger boyle ekiliyorsa bende tohumluk isteyebilirim
Kura vurduğunda fiyatlar hemen hemen aynı Edirne'de getirip satabilirsen belki ihracat için başka teşvikleri olabilir şirket olsan KDV iadesi alırdım kesin olaraktaburda ki fiyat 340 euro ton fiyat olarak daha iyi verim de de 300 kg civarinda olursa daha iyi sanirim
Geçen yıl biçilen kanoladan ektik 464 kg ortalama ürün aldik. Köyden bir abi 550 kg aldı. Açıkçası bu denendi sorun olmadı.
Bence yinede ihracat yaparsan teşvik alabilirsiniz. Çünkü Bulgaristan dan bir şirket bize nakliye hizmeti veriyor şirket sahibi KDV kesmesede Bulgar hükümetinden iade aldığını söylemisti. Araştırma yapmakta fayda var.ben sirketim zaten burda ama yaglik tarim urunlerinde kdv yok burda satarken fatura kesiyoruz fakat herhangi kdv vergi vs odemiyorum o yuzden gondersem kdv iadesi cikmaz
Kanolalarda sondurum