Danicia kök verimi olarak güzel fakat hastalık dayanımı fazla değil.Hastalıklı yerlerde Eider öneririm.
Toplam 53 dekarDanicia KWS = Verim 9.7 polar 17,6
Garrot (F.Desprez) = verim 9T polar 17
Ve Turbata verim sabit 9 ton polar 16,2
bu yil yine devam.
Aranka standart tohum değil ama çok daha iyi çeşitler var.Bölgeniz de yaprak kuruması hastalığı varsa ve verim istiyorsanız Florimond Desprez'in Eider ve Garrot çeşitlerinden genelde üreticiler 9 tonun üzerinde aldılar.
Eğer hastalık tehlikesi daha az ise hem şeker hem verim istiyorsanız Bernache çeşitini tercih edebilirsiniz.Çeşitlerin çimlenmeleri çok güzel emeğinizin karşılığını verir.
Gigogne hakkında bilgisiz veya denemeniz varmı
Nemotot cesiti. Yoksa nemotot ekme.Dayanıklı çeşit olarak Vienetta ekmeyi düşünüyoruz nasipse bakalım.
Kardeşim eğer tonaj diyorsan ben tavsiye etmem polar 19-20 ton 7 aldık zaten kataloğundada bunu belirtiyor kataloğunu incelemenizi tavsiye ederimAranka hakkında bılgı varmı tonaj öneli bizim için
şeker önemsiz
Arkadaşlar peki ekim aralığını kaç cm ekiyorsunuz tavsiyesi olan tecrübesi olan paylaşırsa sevinirim ben bu yıl 15cm düşünüyorum
Danicia şeker orani güzel cercesporaya dayanikli gözü kapali ekebilirsiniz. kaplaması çok iyi.