cümleten bayramınız mubarek olsun etraftaki tarlalara uymak için çekirdek ektiğim yere birdaha çekirdek ekmeyi düşünüyorun bu yıl lg 5485 ekmiştim bazı arkadaşlar aynı tohumdan ekme diyor bu konuda bilgisi olan varmı
Hayırlı bayramlar Ramazan kardeş, ben bu sezon çok da iyi olmayan bir tarlaya ikinci kez ayçiçeği ektim. Geçen sen ll 104 den 240 kg aldim.Bu sezon aynı yer 230 kg verdi.Yanliz iyi bir koten suregi şart,bakımını sen daha iyi bilirsin...
Cemil bey"koten suregi" ne demek,bu konuyu anlamam gerek,seneye ben de Ayçiçeği ekecegim Allah'ın izniyle
cemil bu sene ektiğin tohum aynı tohummu köteni derin sürmekten başka neler yaptın ikinci yıl için verim fena değil benim bu senede ekmeyi düşündüğüm tarla 36 dekar yerden 11 ton çekirdek oldu
Sayın abim.,bizim Adana ve civarinda pulluga koten deriz.Yani pullukla güzelce surulmeli demek istedim.Ayricayine bizim buralarda pulluk sürümüne felan etmek de denir...
Konuya gelirsek üst üste ayçiçeğini tavsiye edilmese de bende yapmak zorunda kaldım...
Ikıncı senesinde veremotu başgösterdi. Allah'tan veremotu bir karış 'tan fazla büyüyemedi,kurudu...
Toprak yapısı ve iklim sizin yaptıklarınızı desteklerse güzel sonuç alırsınız.. .
Verem otu,yani orabanj asalak otumudur? Çiçek açıp!kuruduysa tohumları vardir
Gardaşım maşşallah verimin harika olmuş, tarlanın toprağı güzelmiş.Sende üzerine düşeni yapmışsın...
Bence senin yaptıklarını paylaşman gerek bizimle,Gıpta ettim şimdi.. .
Bana gelirsek bir pulluk,çapraz iki tırmık çektim.20 kg 4.15 taban gübresiyle ektim.Ayni tohum kullandım ama bence sen değiştir.
Bir bucuk karışı geçerken hafif bir capa cektim.Birdepotasyum ağırlıklı yaprak gübresi attım...
Türkçe'mizin şive,lehçe ve ağız zenginliğine dikkat çektiğiniz için teşekkürler. Gençlere ve yeni nesle aktarmayı ihmal etmemeliyiz.Aynen Özünden uzaklasanlarin aksine kaynağına en yakın haliyle yörük-türkmenlerin türkçesi bu...
Size yabancı geliyorsa sadece üzülürüz sizin adınıza...
sen bizimle alaymı ediyon burda farklı şeyler yazardım ama düşündümde vazgeçtim
Abi bugday da aycicek de topraktan cok faydalaniyor ya sence bu iyi bi fikir mi verim düsmezmibereketlı olsun
bugdaydan sonra ekılıp buyume sansı varmı sızın bölgelerde
Teşekkür ederim Şenol abigürcan bereketli olsun