2017-2018 sezonu nohut Ekim tecrübeleri

Evet 1000 metrekare yerden aldım. Ben de çok şaşırdım. İlk kez nohut tarımı yaptım bu sene. Bu kadar beklemiyordum. Ama ekim yaparken tohum aşılaması yapmıştım bakteri ile. Sanırım ondan fark etti. Aşılama yapmadan ekenler 200 kg ortalama aldılar. Hem de biraz seyrek ekmişim. 16 kg tohum atmıştım dekara. Biçerci nohutun seyrek olduğunu en az 20 kg eksem iyi olacağını söyledi. İşin ilginci aynı tarladan 10 ton buğday alıyordum zaten. Nohutta aynı verimi yaptı nerdeyse. Allah hayırlı satışlar versin hepimize inşallah.

Maaşallah cok güzel verim almıssınız. Tohum aşılaması dedıgınız nedır paylasırmısınız?

Maaşallah cok güzel verim almıssınız. Tohum aşılaması dedıgınız nedır paylasırmısınız?
Ankara Yenimahallede Toprak arastirma dan aliyorsunuz. Tohumu ekmeden oncebnohutu mikrobiyal bakteri ile karistirip ekiyoruz. Nohut kendi azotunu uretinceye kadar bu bakteriler bitki kokune tutunarak ihtiyac duyulan azotu uretiyorlar. Ben hic taban gubresi kullanmadim. Arastirmalar asilama ile ekilen nohutun daha cok tane tuttugunu gostermis. Ben bu sene buna sahidim. Ozellikle ilkkez nohut ekilecek tarlalara bu bakteriden ilave etmek sart. Bir paket 100 kg tohuma yetiyor 50 TL idi gecen sene. Çay posasi gibi bir sey. Nohutu hafif nemlendirip iyice bu bakteri ile karistirip hemen ekmek gerekiyor kurumadan..

Ankara Yenimahallede Toprak arastirma dan aliyorsunuz. Tohumu ekmeden oncebnohutu mikrobiyal bakteri ile karistirip ekiyoruz. Nohut kendi azotunu uretinceye kadar bu bakteriler bitki kokune tutunarak ihtiyac duyulan azotu uretiyorlar. Ben hic taban gubresi kullanmadim. Arastirmalar asilama ile ekilen nohutun daha cok tane tuttugunu gostermis. Ben bu sene buna sahidim. Ozellikle ilkkez nohut ekilecek tarlalara bu bakteriden ilave etmek sart. Bir paket 100 kg tohuma yetiyor 50 TL idi gecen sene. Çay posasi gibi bir sey. Nohutu hafif nemlendirip iyice bu bakteri ile karistirip hemen ekmek gerekiyor kurumadan..
Nerelisiniz

Teşekkür ederim. Denizlideyım ekım zamanı arayıp getirtirim gönderim yapıyolarsa.

Arkadaşlar nohutun cinsinin ne olduğunu nasıl öğrebiliriz bizim bir akrama tanıdığı birinden nohut almış ekmiş o kişide bilmiyor Ne olduğunu cinsin ama Elbistan bölgesinde ekilmiş ti daha önce nasıl öğreniriz

Evet abilerim ablalarım kardeşlerim : yokmi hasat eden satan alan verimini paylaşan....

Antep'e bir arkadaş götürmüş tüccara vermiş 3 ₺ net (elenmems natürel nohut ortalama 8/8.5 mm civarı Aksu cinsi)

Çankırı bölgesi nohut tohumluk isteyen varsa güzel nohut var elimde iki cins biçerdövere uygun ortalama bu sene aldığım verim 200kg

Yakın çekilmiş resimlerini koyun. Herkes yorum yapar.Söyler adini

Nohut bu cinsi nedir acaba IMG_2297.JPG