2017-2018 sezonu nohut Ekim tecrübeleri

Nohut biçiminde biçerdöver ayarları (batör hızı, batör kontrbatör açıklığı, rüzgarlık hızı vs) hakkında bilgisi olan arkadaş var mı?

Nohut biçiminde biçerdöver ayarları (batör hızı, batör kontrbatör açıklığı, rüzgarlık hızı vs) hakkında bilgisi olan arkadaş var mı?
Üretici olarak soruyorsaniz bu bilgi gereksiz zira makine kullanan operatör biliyor nasıl yapılacağını... Ama makina operatörü iseniz ben de bilmiyorum.

Çok basit şekilde yapıyorlar. Geçen yıl bizim nohut lari kırmıştı ama bu sene kırmadı biraz daha tecrübeli olanlar makineyi buğdaydan nohuta hemen geçiriyor. Size xe güvenip izlemek kalıyor :)

Yalnız benim anlamadığım 3.25 fiyat taban mi tavan mi? En az 10 çeşit nohut 5/6 tip irilik mevcut natürel mm vs... Eğer tavan ise kötü 2ye kadar düşer (hasar durumu, iriligi, rutubeti vs).... Bu fiyat taban ise bence 4e kadar alırlar...

Bakanlıkta fiyat konusunda kafa net değil bence
Fiyat konusunda detayları az cok öğrendim bu fiyat şayet nohut milimi 8 milimden yukarı olursa biraz daha farklı olacakmış.
8 milim altı kırık ve hasartlı olanda bu fiyatın daha altında olacakmış.
Bu acıklanan fiyat 8 milim ve kırık vs az olan nohut içinmiş.

Fiyat konusunda detayları az cok öğrendim bu fiyat şayet nohut milimi 8 milimden yukarı olursa biraz daha farklı olacakmış.
8 milim altı kırık ve hasartlı olanda bu fiyatın daha altında olacakmış.
Bu acıklanan fiyat 8 milim ve kırık vs az olan nohut içinmiş.

Azkanlar bu fiyattan gider o zaman Mehmet abi. Bizimkiler çiçekte şimdi ama boy kısa gelişim şartlarıda uygun gitti tohumu geçen sene sertifikalı azkan aldık bu senede aynı tohumu ektik ama 2senedir boylanmıyor acaba daha uzarmı boyu sence? Yoksa azkan diye başka tohummu verdiler? Senin durumlar nasıl diz kapağı hizasına geliyor mu? Güncel fotoları atıyorum.
d8efc27070cc775c756ec16cea504d4a.jpg
55c2c0709798329ccd5174b5d9bedef5.jpg

Azkanlar bu fiyattan gider o zaman Mehmet abi. Bizimkiler çiçekte şimdi ama boy kısa gelişim şartlarıda uygun gitti tohumu geçen sene sertifikalı azkan aldık bu senede aynı tohumu ektik ama 2senedir boylanmıyor acaba daha uzarmı boyu sence? Yoksa azkan diye başka tohummu verdiler? Senin durumlar nasıl diz kapağı hizasına geliyor mu? Güncel fotoları atıyorum.
d8efc27070cc775c756ec16cea504d4a.jpg
55c2c0709798329ccd5174b5d9bedef5.jpg
Senesi bol olur inşallah bilader.
Ben en son bayramda gittigimde gördüm nohutları, şuan benimkiler 45-50 cm ve boy olarak azkanda olması gereken durumda . çiçekten cıktı bakla tuttu Allah nsp ederse temmuz sonu gibi hasat olur.
Belki seninki boy kısa olması siz baya geç ektiniz galiba.
Ben mart 22 gibi ektim benden sonra ekenlerde boy benimki kadar yok . bi ara bu nohut ekimi için seneye uyguluycam yöntemi detaylıca yazarım sana.

Senesi bol olur inşallah bilader.
Ben en son bayramda gittigimde gördüm nohutları, şuan benimkiler 45-50 cm ve boy olarak azkanda olması gereken durumda . çiçekten cıktı bakla tuttu Allah nsp ederse temmuz sonu gibi hasat olur.
Belki seninki boy kısa olması siz baya geç ektiniz galiba.
Ben mart 22 gibi ektim benden sonra ekenlerde boy benimki kadar yok . bi ara bu nohut ekimi için seneye uyguluycam yöntemi detaylıca yazarım sana.

Bende 23 nisanda ektim abi ama toprak kuruydu yağış geç geldi çıkışlar ancak 10 mayısta oldu. Erken eken birinin tarlasını gördüm baya uzun boy vardı oda azkanmış. Yöntemi bekliyorum abi bereketli olur hepimize inşallah.

Bende 23 nisanda ektim abi ama toprak kuruydu yağış geç geldi çıkışlar ancak 10 mayısta oldu. Erken eken birinin tarlasını gördüm baya uzun boy vardı oda azkanmış. Yöntemi bekliyorum abi bereketli olur hepimize inşallah.
Hayırlısı neyse o olur inşallah.
Bilader inan şuan heyacan ,sitres o bicim ,oglum sınavda bi gayleyi atayım Allahın izniyle her bişeyi detaylıca yazarım .bildiklerimi bu yıl uyguladıklarımı ve geleçek yıl icin düşündüklerimi.

Hasatta Aksu cinsi 2. Partiyi de tamamladık 65 dekar kadar parça parça tarlalar idi. Verim 220 ile 300 arası değişti ortalama 250 kg oldu... Son bir parça kaldı 55 dekar burası adını bilmediğim bir cins... onu da halledince hasat bitiyor inşallah.

Ekimler 10 aralıkta oldu erken Ekim.

13/15 kg civarı tohum 13/14 kg Dap haricinde ot ilaçları haricinde tarlaya girilmedi.

Seneye inşallah 18/20 kg civarı tohum düşünüyorum.

Mantar ilacı hiç kullanmadim. hastalık çok nadir gözüktü ve yayımladı. Aşırı ve devamlı yağmurlara rağmen.... Bu sene Hasat az gecikti yağmurlardan dolayı giremedik yaklaşık 20/30 kg yere döküldü yatan yerler oldu baya bir verim kaybına rağmen verimler tatmin edici...

Fiyat işini sorarsanız toptan henüz fiyat almadım ama ben tohumluga şimdiden natürel 5.5/6ya satıyorum. Tüccar 3/4 arası fiyati çıkmıyor henüz...

Bu hafta borsada deneme amaçlı götürüp satacağım 300/500 kg kadar ne verecekler paylaşırım... Ekli dosyayı görüntüle 28827Ekli dosyayı görüntüle 28828Ekli dosyayı görüntüle 28829Ekli dosyayı görüntüle 28830

Bereketli olsun abi. Ekim için 13-15 kg aralığında tohum kullandığını yazmışsın ve buna karşılık "250 kg" gibi herkesin zor yakaladığı bir verime ulaşmışsın. Buna rağmen önümüzdeki yıl için 18-20 kg tohum kullanacağını söylemişsin. Tohum miktarını artırmanın sebebi nedir?

Bereketli olsun abi. Ekim için 13-15 kg aralığında tohum kullandığını yazmışsın ve buna karşılık "250 kg" gibi herkesin zor yakaladığı bir verime ulaşmışsın. Buna rağmen önümüzdeki yıl için 18-20 kg tohum kullanacağını söylemişsin. Tohum miktarını artırmanın sebebi nedir?
Sık Ekim olan yerlerde verimler daha iyi. Özelliklr atılan tohumun çimlenme oranı %100de %100 değilse m2 deki bitki sayısı düşüyor. Bir de tohum iriligi belli oranın üstünde ise yine m2 ddki bitki sayısı düşüyor. Verim artışı için m2de 35/40 arası bitkiyi dusurmeyecegim inşallah. 1000 tanesi 45/48 gr gelen bir danenin 35/40 tane düşürülmesi demek 17/20 arası kgda tohum cimlemditmek demek... Bir debu sene ekmeyi düşündüğüm tohumlar biraz daha iri...

Özellikle yağmur rüzgar dolu kök hastalıkları mantar gibi hastalıklar gibi nedenlerle bu sene m2 deki bitki sayısı 30/32den 26/27ye düştü bu da benim idealim olan 35+ sayısı için seneye 18+ kg ekme fikrini doğurdu...

Üretici olarak soruyorsaniz bu bilgi gereksiz zira makine kullanan operatör biliyor nasıl yapılacağını... Ama makina operatörü iseniz ben de bilmiyorum.

Çok basit şekilde yapıyorlar. Geçen yıl bizim nohut lari kırmıştı ama bu sene kırmadı biraz daha tecrübeli olanlar makineyi buğdaydan nohuta hemen geçiriyor. Size xe güvenip izlemek kalıyor :)

Ben hem üreticiyim hem Biçerdöverci. Çevremde hiç nohut Eken yok, o yüzden nohut biçiminde Biçerdöver ayarları konusunda bilgisi olan bi arkadaşa ihtiyacım var

Bilgiler için teşekkür ederim abi. Elimde 80 dekarlık kara kepir özelliğinde bir arazi var. Burası için nohut düşünüyorum ve ekersem aksu çeşidini ekmeyi düşünüyorum. Bir yandan da nohut piyasası güvenilmez bir hal aldı. Kafam karışık.

uzun zamandır sizleri takip ediyorum bilgilerinizden cok faydalandım hepinize teşekkür ederim inşallah bundan sonra bende nohutla ilgili konularda düşüncelerimi deneyimlerimi sizlerle paylaşırım

Tmo alımları ile ilgili bilgisi olan var mı? Yeni bilgi... Ben ankarayi aradım 3250 hasar durumuna göre biraz düşecek kalibre sine göre de bu fiyat artacak dedi... Ne kadar düşüp artacağını bilmiyorum onu alım yapan ofis bilir dedi...

Anlaşılan tmo da net bir kafa yok...

Bir de ben marasta vermek istediğimde depo da yer yok Antepe götüreceksin orası alacak diyor...

Net bir fikir yok benim anladığım. Alımlar daha oturmamış gibi...

Bilgisi gördüğü olan paylaşırsa güzel olur