Uluslararası Bakliyat Yılı ilan edildi
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker ' in, 2016 yılının Uluslararası Bakliyat Yılı olarak ilan edilmesi önerisi BM Genel Kurulu ' nda kabul edildi
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre Eker, BM Gıda ve Tarım Teşkilatı Genel Sekreteri Hose Graziano Da Silva ' ya gönderdiği mektupta, 2016 yılının Uluslararası Bakliyat Yılı olarak ilan edilmesini önerdi. Eker mektubunda, ev sahipliğini de Türkiye ' nin üstlenebileceğini bildirdi. Bakan Eker ' in bu isteği, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu ' nda kabul edildi.
Buna göre, Türkiye, 2016 yılında bakliyat ile ilgili birçok etkinlik yapacak.
Uluslararası bakliyat yılı çerçevesinde başta yeni bakliyat çeşitlerinin geliştirilmesi, bu çeşitlere ait sertifikalı tohumlukların üretimi ve çiftçiler tarafından kullanımının artırılması, bakliyat üretimi ve ihracatının artırılması yönündeki çalışmalar hızlandırılacak. Bu amaçla çiftçiler için eğitim programları düzenlenecek.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türkiye ' de baklagillerin üretiminin ve tüketiminin arttırılması amacıyla çeşitli etkinlikler düzenleyecek.
Açıklamada, vitamin bakımından zengin olan baklagillerin insan beslenmesinde önemli yer tuttuğu, yağ oranının düşüklüğü ve kolesterol içermemesi sebebiyle tercih edildiği ifade edildi.
Türkiye ' nin dünya nohut üretiminde 4 ' üncü, mercimek üretiminde ise 3 ' üncü sırada yer aldığı belirtildi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker ' in, 2016 yılının Uluslararası Bakliyat Yılı olarak ilan edilmesi önerisi BM Genel Kurulu ' nda kabul edildi
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre Eker, BM Gıda ve Tarım Teşkilatı Genel Sekreteri Hose Graziano Da Silva ' ya gönderdiği mektupta, 2016 yılının Uluslararası Bakliyat Yılı olarak ilan edilmesini önerdi. Eker mektubunda, ev sahipliğini de Türkiye ' nin üstlenebileceğini bildirdi. Bakan Eker ' in bu isteği, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu ' nda kabul edildi.
Buna göre, Türkiye, 2016 yılında bakliyat ile ilgili birçok etkinlik yapacak.
Uluslararası bakliyat yılı çerçevesinde başta yeni bakliyat çeşitlerinin geliştirilmesi, bu çeşitlere ait sertifikalı tohumlukların üretimi ve çiftçiler tarafından kullanımının artırılması, bakliyat üretimi ve ihracatının artırılması yönündeki çalışmalar hızlandırılacak. Bu amaçla çiftçiler için eğitim programları düzenlenecek.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türkiye ' de baklagillerin üretiminin ve tüketiminin arttırılması amacıyla çeşitli etkinlikler düzenleyecek.
Açıklamada, vitamin bakımından zengin olan baklagillerin insan beslenmesinde önemli yer tuttuğu, yağ oranının düşüklüğü ve kolesterol içermemesi sebebiyle tercih edildiği ifade edildi.
Türkiye ' nin dünya nohut üretiminde 4 ' üncü, mercimek üretiminde ise 3 ' üncü sırada yer aldığı belirtildi.