2013 Yılı Ekipman Desteği Açıklandı

Ynt: 2013 Yılı Ekipman Desteği Açıklandı

aynen katılıyorum gürkan abi çorum daki ilgi bayisi 22li gobleye 11.500 tl diyo simdi hibeli almayi düşünüyoruz bakalım hayirlisı olsun insallah bize cıkar da alırız ilgi almıcam ama ahım var.ya özduman yada döşlü alcam gobleyi insallah

2 kez faydalandık daha önce..Örneğin ot paket makinesi alacaksınız diyelim gittiniz başvuru yaptınız proforma faturanızda 40 000 lira KDV dahil teklif almışsınız.Kdv de % 10 olsun.

Önce Kdv yi düşün 40 000 tl- (10/100*40 000tl) = 36 000tl sonra %50 sini hesaplayın 18 000tl üstüne de KDV yi ekleyin 22 000 lira ödeyeceğiniz rakam.Devletin ödeyecegi maksimum rakam is 18 000 tl bu rakamın altında bir makine alabilirsiniz ama diyelim ki 45 000 tl lik bir makine aldıgınızda devlet yine sadece 18 000 tl sini karşılayacak.

-Proforma faturanızdan düşük mal aldıgınızda faturanıza göre rakamı karşılayacak ama Proforma faturanızdan yüksek mal aldıgınızda proforma faturanızdaki kadar destekleme alabileceksiniz.
-Satıcılar hemen abi zaten şu fiyata düştü filan ayağına yatarlar kanmayın gidip istediginiz yerde kıran kırana pazarlık yaparak alın makinenizi
-Başvurunuzu yapan firma bizden alman lazım gibi şeyler söyleyebilir hayır istediğiniz yerden alabilirsiniz onlar sadece dosya hazırlamıştır bu sizi bağlamaz.
-Daha sonra desteklemeden faydalanabileceginiz açıklandıktan sonra gidip aynı özellikte malı istediğiniz yerden alabilmeniz mümkün..
-Ödemenizi yine taksitli, vadeli yapabilirsiniz bu kolaylıkları malı aldıgınız firma sağlayabilir...
Demek istediğim bu desteklemeler çiftçi için desteklemeden faydalanıyoruz diye 3 5 uyanığı zengin etmeyelim.Haklarınızı bilin...

gokhanozkan link=topic=66536.msg755153#msg755153 date=1372255777' Alıntı:
toprak frezesinin ne olduğunu düşünüyorsun ?

Vallahi toprak frezesi aklıma gelmedi. Bir kaç hafta önce google amcaya aradım ))) toprak frezesini ne olduğunu (Kültivator, Rotovator v.s) anladım.