2010 YILI SEZONU BUĞDAY HASATI (AKSARAY/3 TEMMUZ-ESPERYA ÇEŞİDİ)

Ynt: 2010 YILI SEZONU BUĞDAY HASATI (AKSARAY/3 TEMMUZ-ESPERYA ÇEŞİDİ)

Aksarayın hangi bölgesindensiniz bizimkiler sulak eskil bölgesinde yakın yerler değil eskilin bulunduğu yer çöl pek verim olmaz ama bizim köyün olduğu yerden başlar kalın toprakları eşmekaya kasabası,kaputaş,kökez,tol,yüksecik,filikci,çulfa vs. bu köylerde çok yüksek verimler alınıyor yani 800 kg normal daha yüksek alanlar var ama sulak araziler bizim arazilerimizde kurak birşey alamssınız biz 3-4 sene önce bu yılki buğday tarlalrının birinden 80 dekar yer 70 ton ceyhan almıştık ortalama dekardan 875 kgr almıştık

hacimmet link=topic=33067.msg287971#msg287971 date=1281205792' Alıntı:
Aksarayın hangi bölgesindensiniz bizimkiler sulak eskil bölgesinde yakın yerler değil eskilin bulunduğu yer çöl pek verim olmaz ama bizim köyün olduğu yerden başlar kalın toprakları eşmekaya kasabası,kaputaş,kökez,tol,yüksecik,filikci,çulfa vs. bu köylerde çok yüksek verimler alınıyor yani 800 kg normal daha yüksek alanlar var ama sulak araziler bizim arazilerimizde kurak birşey alamssınız biz 3-4 sene önce bu yılki buğday tarlalrının birinden 80 dekar yer 70 ton ceyhan almıştık ortalama dekardan 875 kgr almıştık
8070 likmi bicer şu kesmez soy isimli eskilde arcelik bayileri falan var onunmu

yok arçeliğin değil keskin LER arçeliktekiler bu biçer eşmekayalı bayramali nin (ceyar derler) tc56 genelde bizim ekinleri o biçer çok temiz biçerler

esperyayı ilk keskinler ekti galiba onlarında tahıl verimleri gayet yüksektir BAYRAMDÜĞÜN onların köyü valla esperya albatrosmu bilmiyorum ona dikkat etmedim toprağım çumranında buğday verimi yüksek diye duymuştuk 2,5 dekardan 2,5 ton alanlar var diye yazıyordunuz bazı arkadaşlara rakamlar yüksek geliyor sizde eklerseniz kalıcı bir kaynak olur

hacimmet link=topic=33067.msg287971#msg287971 date=1281205792' Alıntı:
Sn hacimmet Aksaray sütaş çiftliklerinin çevresi,Aksaray OSB yanı.Topraklar kumlu,derinliği fazla olmayan,kuru şartlarda alınan değerler.Bu yıl biri Antalya diğerleri burada olmak üzere 600 dönümün toprak tahlillerini yaptırıcam Antalya,da yaptırmamdaki maksadım Aksaray değerlerinin doğruluk derecesini ölçmek istememden kaynaklanıyor.Yeraltı sulama suyu bir kaç noktadan aldığım değerlere göre orta sınıf sulama suyu var Çinko noksanlığı içanadolu bölgesinde çok fazla gözükyormuş yağışın bol olduğu yıllar verimde %100 bazen %200 düşüşlere neden olabiliyormuş.Çinko denemelerini mikro ölçekte kısa süreliğine yaptım sonuçlar ilginç iki adet 1 metrekarelik alanda denedim birincisine normal gübreleme
2. sine normal gübre ve çinko uyguladım çıkıştan itibaren çinko uyguladığım neredeyse bir buçuk kat boy attı en fazla dikkat edeceğim çinko düzeyi.Analiz sonuçları elime geçince buradan yayınlarım hem örnek olur,hemde üzerinde konuşabiliriz teşekkür eder iyi günler dilerim.

asıl biz teşekkürederiz sizin kadar toprağımızla ilgilenmiyoruz tahlil yaptırıyoruz ama pekte uymuyoruz tahlil sonuçlarına,bizim topraklarımız yıllardır çok sulandığı için kireci artmış peaş değerleri yükselmiş bizim öncelikle kükürt atmamız lazım arazilerimize

esperia esperyayla aynı galiba bildiğim kadarıyla rusya kökenli soğuğa dayanıklı bir çeşit ama bu yıl biz ceyhan ektik eskisi gibi