2010 traktör satış adetleri

Ynt: 2010 traktör satış adetleri

köylü link=topic=37870.msg322452#msg322452 date=1294575818' Alıntı:
şuan bizim köye 2 tane erkunt girmek üzere lüks.birçok kişi de sıraydaymış newholland dev zaten arkasında abd ve avrupa var.e meydanda da tek.kaliteden çok kaportası sattırıyor.buda gerçek.erkunt bir kampanya yapsa 3 vardiye ile traktör yetiştiremez.2.eli yok satıyor.özellikle lüks modeleri
abi kac aydır arıyosun temiz bi luks servet bulamadın burada hala erkunt un ikinci elinin kötü oldugunu para etmedini düşünenler var :) erkunt kendini kabul ettirdi artık..
2-3 seneye pazarı eline alır demedi demeyin..
hatat tarım bu sektörde guven verirse kalıcı olacagı konusunda oda iyi satış yapabilir ama adamların hiç bi reklamı çabası yok...

erkunt çu degilim ama erkunt a bende güveniyorum . erkunt yeni bi marka yani zamana ihtiyacı var . kendini geliştirmeye devam ederse , müşteriyi memnun ederse 1 . marka olur

Demekki neymis, bir coguna göre NH kalibinin moturu olmasada, cekmesede, cok yaksada, ekmek düsmani olsada türk insaninin göz bebegiymis. Son 3 moturum NH oldu. Insallah ilerde citayi yükseltir T serisinin daha büyüklerini aliriz. Herkes kendi parasiyla ve ekmek parasi icin aliyor. NH alanlarin bir bildigi olsa gerek.. ALlah herkesin gönlüne göre versin....

herkes bildiğini okur kimse kimseye söz geçiremez (bizm komşu köyde bi eniştemiz yıllardır newholland kullandılar kesinlikle yerli bişey almazdı avrupa ithal hastalığı vardı benim bildiğim 6640 fordları vardı 110/90 aldılar en son tla90 aldılar şimdide 1 ay önce masseyferguson 5445 almış boşa yaşamışız diyo :D

satocan58 link=topic=37870.msg322477#msg322477 date=1294579498' Alıntı:
Demekki neymis, bir coguna göre NH kalibinin moturu olmasada, cekmesede, cok yaksada, ekmek düsmani olsada türk insaninin göz bebegiymis. Son 3 moturum NH oldu. Insallah ilerde citayi yükseltir T serisinin daha büyüklerini aliriz. Herkes kendi parasiyla ve ekmek parasi icin aliyor. NH alanlarin bir bildigi olsa gerek.. ALlah herkesin gönlüne göre versin....

Koçtaki dolayısıyla NH ' taki para,güç Erkuntta olsa,1.sırada NH olabilir miydi acaba,hiç sanmıyorum.

anayurtlu 3105d link=topic=37870.msg322487#msg322487 date=1294580189' Alıntı:
herkes bildiğini okur kimse kimseye söz geçiremez (bizm komşu köyde bi eniştemiz yıllardır newholland kullandılar kesinlikle yerli bişey almazdı avrupa ithal hastalığı vardı benim bildiğim 6640 fordları vardı 110/90 aldılar en son tla90 aldılar şimdide 1 ay önce masseyferguson 5445 almış boşa yaşamışız diyo :D
110/90 çok yakıyo diye satıp tla90 aldılar sonra verin motorumu diye galeriye gittim diyo motor trakyaya gitmiş :D tla dan bezmişti adam

anayurtlu 3105d link=topic=37870.msg322487#msg322487 date=1294580189' Alıntı:
Eniste bey yine bildigini okumus gitmis 5445 almis. Yani hala avrupa binerim diyor. Ama karizma traktör 5445 lerde. Hindistan yapimi cakma MF diyolardi onlara ama tipi pek öyle demiyor....

herkes bildiğini okur kimse kimseye söz geçiremez (bizm komşu köyde bi eniştemiz yıllardır newholland kullandılar kesinlikle yerli bişey almazdı avrupa ithal hastalığı vardı benim bildiğim 6640 fordları vardı 110/90 aldılar en son tla90 aldılar şimdide 1 ay önce masseyferguson 5445 almış boşa yaşamışız diyo
110 90 dan inip tl 90 a ya binmek attan inib eşşeğe binmek gibi bişey 25 bg fark çok bence

ceya023 link=topic=37870.msg322472#msg322472 date=1294578494' Alıntı:
abi kac aydır arıyosun temiz bi luks servet bulamadın burada hala erkunt un ikinci elinin kötü oldugunu para etmedini düşünenler var :) erkunt kendini kabul ettirdi artık..
2-3 seneye pazarı eline alır demedi demeyin..
hatat tarım bu sektörde guven verirse kalıcı olacagı konusunda oda iyi satış yapabilir ama adamların hiç bi reklamı çabası yok...

aylardır arıyorum birtek ben degilim ilan sitelerinde erkunt arıyorum diye ilanlara bakabilirsiniz.ilanlardaki ilana kaç kişi bakmış inlemiş sayısını bulabilirsiniz.ilan verilelei 3 dakika olmuş tuşlama sayısı 40 olmuş 2008 den sonrasını bulmak çok zor galiba sıfır alacagım 2008 2009 2010 lük servet 80 yok şimdiye kadar bir kaç tene buldum çok hor kullnılmış.adam agırlıklarına kadar şökmüş böyle arasan birkaç tene var.

ramazanpullu link=topic=37870.msg322523#msg322523 date=1294584136' Alıntı:
110 90 dan inip tl 90 a ya binmek attan inib eşşeğe binmek gibi bişey 25 bg fark çok bence
yakıttan olsa gerek böyle bi seçim yapmışlar oda 110 u aratmış..

satocan58 link=topic=37870.msg322494#msg322494 date=1294580605' Alıntı:
Eniste bey yine bildigini okumus gitmis 5445 almis. Yani hala avrupa binerim diyor. Ama karizma traktör 5445 lerde. Hindistan yapimi cakma MF diyolardi onlara ama tipi pek öyle demiyor....
Bunlar Fransa yapım hindistanla alakası yok

haber 2009 yılına ait inşallah 2011 de aynı haberleri duymayız

Özel bankaların kredi hırsı, çiftçileri batağa sürükledi. Bir özel bankanın şube müdürü kredi batıran çiftçilerin traktörünü hacizle topladı ve kiraladığı alana yığdı. Ancak bu traktörleri satamayınca adı ´Traktör İsmail´e çıktı..

Haber: Dinçer GÖKÇE

Özel bankaların kriz öncesinde ellerinde biriken likiditeyi satabilmek için yoksul çiftçilere dahi kredi vermesi, büyük bir drama yol açtı. Bankaların cazip kredi tekliflerini ödeme güçlerini dikkate almadan değerlendiren binlerce çiftçi krizle birlikte zora girince 450 milyon TL’lik borcu batırdı. Yarışla kredi veren çok sayıda banka müdürü ise batakların artması üzerine görevden alınıp merkeze çekildi.

İcralık traktör parkı
Kredi furyasına katılan özel bir bankanın Van Şube Müdürü, çok sayıda çiftçiye kolay şartlarla bol keseden traktör kredisi açtı. Ancak, bir süre sonra kredilerin geri dönüşü yavaşladı. Krizle birlikte ödeme adeta durdu. Bunun üzerine müdür, çiftçiyi icraya verip ellerindeki traktörleri toplamaya başladı. Traktör sayısı beklentilerin çok üzerine çıkınca, müdür kiraladığı geniş bir araziyi traktör parkına çevirdi.

Traktörler satışa çıkarıldı. Ancak, alıcı çıkmayınca batık büyüdü, traktörler elde kaldı. İşte bu olay üzerine müdüre, “Traktör İsmail” lakabı takıldı. Bankacılar arasında “Traktör İsmail” ismi, Türkiye’deki yabancı ve yerli özel bankaların yanlış tarım kredisi politikasını anlatan önemli bir simge haline geldi.

Konuya ilişkin değerlendirme yapan bir Ziraat Bankası yetkilisi, “Bizim riskli gördüğümüz çiftçileri özel bankalar adeta kapıştı. Bizden kredi alamayan çiftçi de özel bankalara koştu. Banka olarak sektörü çok iyi tanıyoruz. Belirli büyüklüğün altında arazisi olan çiftçiye traktör kredisi vermiyoruz. Özel bankalar çiftçiyi sabit geliri olan memur veya işçi gibi düşündü. Kriz öncesinin iyimserliğiyle traktör ya da tüketici kredileri bol keseden dağıtıldı. Traktörü olmayan traktör aldı, olan yenisiyle değiştirdi. Sonuçta kaybeden hem çiftçi hem de kredileri veren bankalar oldu” dedi.

BDDK verileri doğruluyor
Özel bankaların kredi hırsı, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) resmi verilerinde de görülüyor. Verilere göre 2008 yılında tüm bankaların takibe düşen tarımsal kredilerinin toplam zirai kredilere oranı yüzde 3,4 oldu. Bu oran kamu bankalarında yüzde 1,6 olurken, yabancı bankalarda yüzde 4,1’e, özel bankalarda ise yüzde 8,2’ye ulaştı. Çiftçiden dönmeyen kredi oranı bazı özel ve yabancı bankalarda yüzde 10’un çok üzerine çıktı. Traktör İsmail’in bankasındaki batık tarım kredisinin oranı da yüzde 5’lere yaklaştı.

Traktör üreticileri can çekişiyor
Bir yıl öncesine kadar Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, göreve geldikleri 2002 yılından sonra traktör satışlarındaki artışa dikkat çekerek tarım sektörünün ne kadar iyi durumda olduğunu ballandıra ballandıra bazen de bağıra bağıra anlatırdı.

Başbakan son zamanlarda traktör satışlarından söz etmez oldu. Nedeni çok açık. Traktör satışları 2002 yılı seviyesine düştü. Otomotiv Sanayi Derneği verilerine göre, 2000 yılında 27 bin 797 traktörün satıldığı Türkiye’de, 2001 ' de yaşanan krizle 10 bin 125 adete düştü. Krizin etkileri 2002 ' de daha ağır yaşandı ve traktör satışları 6 bin 322 adete düştü.

Krizin yaraları sarıldıkça toparlanma oldu ve 2003- 2007 döneminde yılda ortalama 27 bin traktör satılır hale geldi. 2007 ' de 24 bin 41 traktör satılırken 2008 ' de satış 14 bin 621 ' e düştü.

Bu yılın ilk iki aylık döneminde sadece 611 traktör satıldı. Traktör üreticileri yıl sonuna kadar 5-6 bin traktör satılırsa bunun büyük bir başarı olacağını ifade ediyor. Traktör sektöründe kapasite kullanım oranı yüzde 30 ' a kadar düştü.Geçen yılın aynı dönemine göre ilk iki ayda üretim ve ihracat yarı yarıya azaldı. Traktör sektörünün durumu 2001 krizinden daha kötü.

Perakende traktör satışları (müşteriye satış)

Yıl Adet
2005 35.369
2006 39.707
2007 34.403
2008 27.022

Şimdi şu soruyu sormak lazım.
1. Bu 76.000 traktörün ne kadarı peşin ne kadarı kredili alınmıştır?
2. Bu kredili satışların % kaçı tam zamanında ödenmiştir?
3.Zamanında ödeyenlerin bile ahırında kaç hayvan eksilmiş kaç dönüm tarla bahçe satmıştır?
4. Zamanında ödeyemeyen kaç köylü köyde yüzü yere baktığından başka yere göçmüştür?
5. Kaç aile yapacağı düğününü derneğini ertelemiş gençler kaderine isyan etmiştir?

Traktör almak kolay ödemek zor, başkalarına hava olsun diye traktör alırsan hesabını iyi yapmazsan
gün gelir kendi toprağında yövmiyeci olursun. Senden sonra gelen çocuk torun yedi ceddine rahmet okur.
Ben sizler kadar bu işten anlamasamda 10.000-15.000 liralık traktörün yapacağı işten 40.000 50.000 liralık traktör
ne kadar fark yaratabilir. Bence 35.000 liralık fark yoktur. kaç cm daha derin sürebilir dönümde kaç kg fazla verim aldırır?
Bizim çiftcimizin öğrenmesi gereken birinci iş parayı idare etmesidir nasıl olsa öderiz diye alının krediler ailelerin dağılmasına elde avuçta ne varsa kaybedilip hayatların kararmasına neden olur.

zengini parası zügürtün çenesi alan almış kredili olsa ne olur peşin olsa ne olur. sonuçta mal kapıda.güvenmese kendine almaz.şuna bile krediler yüksek 4 yıl vade de %40----%50 arasında ziraat bankası daha belli olmamış

keykubat link=topic=37870.msg323461#msg323461 date=1294750251' Alıntı:
haber 2009 yılına ait inşallah 2011 de aynı haberleri duymayız

Özel bankaların kredi hırsı, çiftçileri batağa sürükledi. Bir özel bankanın şube müdürü kredi batıran çiftçilerin traktörünü hacizle topladı ve kiraladığı alana yığdı. Ancak bu traktörleri satamayınca adı ´Traktör İsmail´e çıktı..

Haber: Dinçer GÖKÇE

Özel bankaların kriz öncesinde ellerinde biriken likiditeyi satabilmek için yoksul çiftçilere dahi kredi vermesi, büyük bir drama yol açtı. Bankaların cazip kredi tekliflerini ödeme güçlerini dikkate almadan değerlendiren binlerce çiftçi krizle birlikte zora girince 450 milyon TL’lik borcu batırdı. Yarışla kredi veren çok sayıda banka müdürü ise batakların artması üzerine görevden alınıp merkeze çekildi.

İcralık traktör parkı
Kredi furyasına katılan özel bir bankanın Van Şube Müdürü, çok sayıda çiftçiye kolay şartlarla bol keseden traktör kredisi açtı. Ancak, bir süre sonra kredilerin geri dönüşü yavaşladı. Krizle birlikte ödeme adeta durdu. Bunun üzerine müdür, çiftçiyi icraya verip ellerindeki traktörleri toplamaya başladı. Traktör sayısı beklentilerin çok üzerine çıkınca, müdür kiraladığı geniş bir araziyi traktör parkına çevirdi.

Traktörler satışa çıkarıldı. Ancak, alıcı çıkmayınca batık büyüdü, traktörler elde kaldı. İşte bu olay üzerine müdüre, “Traktör İsmail” lakabı takıldı. Bankacılar arasında “Traktör İsmail” ismi, Türkiye’deki yabancı ve yerli özel bankaların yanlış tarım kredisi politikasını anlatan önemli bir simge haline geldi.

Konuya ilişkin değerlendirme yapan bir Ziraat Bankası yetkilisi, “Bizim riskli gördüğümüz çiftçileri özel bankalar adeta kapıştı. Bizden kredi alamayan çiftçi de özel bankalara koştu. Banka olarak sektörü çok iyi tanıyoruz. Belirli büyüklüğün altında arazisi olan çiftçiye traktör kredisi vermiyoruz. Özel bankalar çiftçiyi sabit geliri olan memur veya işçi gibi düşündü. Kriz öncesinin iyimserliğiyle traktör ya da tüketici kredileri bol keseden dağıtıldı. Traktörü olmayan traktör aldı, olan yenisiyle değiştirdi. Sonuçta kaybeden hem çiftçi hem de kredileri veren bankalar oldu” dedi.

BDDK verileri doğruluyor
Özel bankaların kredi hırsı, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) resmi verilerinde de görülüyor. Verilere göre 2008 yılında tüm bankaların takibe düşen tarımsal kredilerinin toplam zirai kredilere oranı yüzde 3,4 oldu. Bu oran kamu bankalarında yüzde 1,6 olurken, yabancı bankalarda yüzde 4,1’e, özel bankalarda ise yüzde 8,2’ye ulaştı. Çiftçiden dönmeyen kredi oranı bazı özel ve yabancı bankalarda yüzde 10’un çok üzerine çıktı. Traktör İsmail’in bankasındaki batık tarım kredisinin oranı da yüzde 5’lere yaklaştı.

Traktör üreticileri can çekişiyor
Bir yıl öncesine kadar Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, göreve geldikleri 2002 yılından sonra traktör satışlarındaki artışa dikkat çekerek tarım sektörünün ne kadar iyi durumda olduğunu ballandıra ballandıra bazen de bağıra bağıra anlatırdı.

Başbakan son zamanlarda traktör satışlarından söz etmez oldu. Nedeni çok açık. Traktör satışları 2002 yılı seviyesine düştü. Otomotiv Sanayi Derneği verilerine göre, 2000 yılında 27 bin 797 traktörün satıldığı Türkiye’de, 2001 ' de yaşanan krizle 10 bin 125 adete düştü. Krizin etkileri 2002 ' de daha ağır yaşandı ve traktör satışları 6 bin 322 adete düştü.

Krizin yaraları sarıldıkça toparlanma oldu ve 2003- 2007 döneminde yılda ortalama 27 bin traktör satılır hale geldi. 2007 ' de 24 bin 41 traktör satılırken 2008 ' de satış 14 bin 621 ' e düştü.

Bu yılın ilk iki aylık döneminde sadece 611 traktör satıldı. Traktör üreticileri yıl sonuna kadar 5-6 bin traktör satılırsa bunun büyük bir başarı olacağını ifade ediyor. Traktör sektöründe kapasite kullanım oranı yüzde 30 ' a kadar düştü.Geçen yılın aynı dönemine göre ilk iki ayda üretim ve ihracat yarı yarıya azaldı. Traktör sektörünün durumu 2001 krizinden daha kötü.

Perakende traktör satışları (müşteriye satış)

Yıl Adet
2005 35.369
2006 39.707
2007 34.403
2008 27.022

Arkadaşım 1009 yılında malum tüm dünyayı kasıp kavuran bir kriz vardı.Bu kriz nedeniyle satışlar düştüydü,ödeyemeyenlerde olduydu.İnsanların 0 traktör almaları bencedoğru ama mesela adamın 60hp ' lik alması lazım,ona peşin parasıda var,o gidiyor krediye girip 90-100hp alıyor.Ben bunu Tümosan fabrikasında duydum,ki genel izlenimde bu.Ayrıca yazıyı nerden aldın bilmiyorum ama inanılmaz ideolojik bir yazı.Neymiş efendim sene sonuna kadar 5-6bin traktör satılırsa başarıymış.Sene sonuna kadar 20000 traktör satıldı.

Ha bu arada traktör satışı 76000 demiştim,bizim satışçı arkadaş fabrikayla tekrar konuşmuş,rakamlar revize edilmiş satışlar 80000 üzeriymiş.New Hollandın 38000 rakamıda doğrıuymuş,ithalde en çok şahsuvaroğlu grubu satmış,yani same,deutz filan.New Holland Kasım ayında günde 225 gtraktör çıkarıyordu,ayda 5-60000 adet ederVe hepside satılıyor.Şimdi bu yazıyı yazan kaynak acaba traktör satışlarının ne kadar iyi durumda olduğunu,traktörcünün halinden ne kadar memnun olduğunu ballandıra ballandıra anlatmamasınıda eleştirecek mi onu çok merak ediyorum.

arkadaşlar türkiyede satılan traktörler yerli bazda 1.nh 2.tümo 3.erkunt olmuş 2010 da bizim köyde 4 sıfır traktör alındı 2 8280 1 servet 1 bereket alındı eger erkuntta 4 silindirli bir model traktör olsaydı şu an aşikar 2. sıradaydı ama yok ben kendi köyümden biliyorum 3 silindir diye erkunt istemeyenlaer war erkunt neden beklior anllamıyorum bence en kısa zamanda ürün gamını genişletmeli

şu an türk traktör üç vardiya çalısıyo ve günlük 300 adet traktör üretiyomuş. bizim burdaki bayi söyledi.yalan doğru bilmem. ama haftaya gezi var türk traktöre gidicem yerinde görücem bakalım.

evt arkadaşlar ben 2 kez gezdim fabrikayı 24 saatte 130 traktör banttan çıkarıyorlar 3 vardiyeli tekrar bu cuma günü fabrika gezisi var bakalım yeni serilere ne yapmışlar inceliyecem bende orda uyy-*s