2009 MODEL ERKUNTLARA DEVAM

Ynt: 2009 MODEL ERKUNTLARA DEVAM

arpa şuan konyada 350krş buğday 400-420 krş beya ekmeklik. geçen yıl 480 krş ortalama arpa 500-550 civarı buğday dı ortalama gübresiz tohum ek, ekim ve sürüm işçiliğinden fedakarlık et ne ürün çıkavcak ne borç ödeyecek 350 krş arpa bugday sıfır traktör almak her babayigidin hali degil.zaten banka faizleri 1.99 -2,25 arası buda 4 yıl vadade ortalama %70 80 civarına gelir. bugün örnek olarak 40000 lira krdi kullansan 30-35 binlara faiz biner.40000+35000=75000 birde 25000 peşnat koy oda eşittir 100000 lira traktörün plakayı takınca %15 deger artı ikinci el %25 öyle düşer toplam %40 deger kaybeder.kaça alırsan kaça satarsan sat hangi ekecegin mahsulle ödeyeceksin ...... çık içinden alacaklara duyrulur.

evet bende elinize sağlık diyorum ersan bey. işin en kötü yanını ele alırsak; daha önce erkunt almış arkadaşların bu seyretttiğimiz motorları piyasada görünce ellerindeki motorların piyasa değerinin altına düşmesi. tabi doğal olarak takasa girmek istediklerinde eski erkuntlara bayiler nası bi değer biçecekler o da ayrı bi konu. isterdimki erkuntun bu yenilikleri ta baştan erkuntlarla piyasaya sürmeleri. yinede Ar-Ge de çalışan arkadaşlara teşekkür ederim.slmlr.

dün konya tv de sang yong diye kore malı bir arabanın ana baayisi ve yüklenicisi araçlarını anlatıyordu.satış ve servis konusundaki 2.el konusundaki uygulamalarını anlatıyordu.dinledim demekki ülkedede böyle şeyler oluyormuş dedim.araçların satış oranlarında hiç bir indirim yok önceki sattıkları araçlar deger kaybına ugramasın diye.2 el alım garantisi veriyorlar yazılı belgeli.plaka, hasar kaybını, yıpranma kaybını,arça bedelinden %10 gibi degerlendirip araçlarını geri alıyorlar.bu aracın %35 i mercedes firmasına aitmiş.
konu bizim erkunt da gelerse lüks diye 63 binliraya aldık.şuan 55 bin belki daha aşagıya verenler var.şimdi benim elimdeki 2008 model lüks düştü 30 bine şimdi eskiyi verip yeni alacagım katiyen düşünmüyorum.şu ortamda ama gerçek bu .zaten yerli üretimdeki başak tümosan erkunt ençok 2.el ve servis sisteminden artı yedek parça sisteminin fabrika tekelinde olmasından geri plana düşüyorlar.son tercih oluyorlar.ama MF bir fıat oturmuş bir pazar ve 2.el degeri var.cumhuriyet altını gibi al heryerde bozdur.bugün jondere ithal olmasına ragmen uzeli boşlugunu çok iyi doldurdu.yedek parçası çok ucuz ben geçen bir arkadaşa hava filitresi aldım 5725 modelinin iç ve dış orjinal bayisinden 26 lira erkunt yerli, başak yerli, tümosan yerli, hava filtresi 80 lira ben ilk zamanlarada 100 liradan aldım içdış.yerli üretim cumhuriyet altını olacaksa servis,yedek parça ,2.el degerlendirme olanagı, kafalardaki kuşkuları yenmesi lazım.her iki yılda bir bir yılada bir bayiler degişiyor bırakıyor servisler birakıyor sa demekki bir sorun var.yerli üretim ilk tercih olmalı ama çiftçinin de hakkını vermeliler.
NAİLYETEK ARKADAŞA katılıyorum.çok karmaşık bir durum.
bu araada yeni erkunt güzel daha canlı caanlı görmedik ama heyacan yarattığı gerçek.

erkuntun servis ve bayilerinden bende cok şikayetçi oldum fabrikaylada görüştüm ama teselli etmekten baska hiç bi icraat göstermediler.. tamam dinliyorlar da çözum bulamıyorlar hala bayi ve servisleri destekliyorlar.. servislerde yedek parca tekelde hersey iki katı fiyata satılıyor pazarlık mazarlık zor fiyatları düşürüyoruz bidefa buna çözum bulunması lazım erkunttan cok memnunuz yakıt yok gercekten.. ama yedek parcada tekel var yani servis dısında bulamıyorsun en ufak basit parcaları bile bidepo kapagını baska bi şehirde yarı fiyatına veriyo servis baska bi sehirde iki katı fiyatına.. artı teknik destek için fabrikayı arıyorsun karsına gercek bi usta cıkmıyor bunada ihtiyaç var traktörde bi arızayı soracaksın mesela direk servis numarasını sana veriyor.. ve servislerdeki ustaların çogunun traktörden anlamadıgıda bi gercek boş yere traktöru sökturuyor bi cok kullanıcı servis hemen getir sökelim diyor halbuki cok basit bi olay belki bunu bence önce fabrikadan guvenilir bi kişiye danısmak gerek bu tekelin kalkması için ve aradıgımıda gercekten traktörun tum arza ve ayarlarını bilen bi kişi ile muhattap olmak istiyoruz.. servisler yeterli degil.. erkunt traktörler cok saglam kesinlikle.. fakat ben ufak tefek bi sorun oldugunda işten anlamayan kişilerin eline cuvalla para saydıgımız traktörleri vermek istemiyoruz..en azında her bölgeye bi gezici servis versinler işten anlayan ustalarla ama bu servislerden cok daha verimli olur düşüncesindeyim.. en azından üç kagıda gelmeyiz.. daha radyatördeki su sevyesinin nerde olması gerektigini bilmeyen ustalar var ve getirin sökelim diyenler var artık siz düşünün gerisini... bu servislerde ancak yag degiştirebilirsin guvenle baska hiç bi arza tespitine guvenemessin.. yagıda kendimiz degiştirebiliyoruz :)

erkuntta gelince gercekten yakıt ve performansta super yanlız gurultu sevyesi biraz yuksek ve depokapagı kaliteli degildi bazı elektrik aksamlarıda zayıf.. göstergelerde cok saglıklı degil gibi ama bu yenilerde hersey degişmiş kesinlikle süper görünuyorlar.. ben 2006 model 80t için yorum yaptım.. yenilerinde tamamen elektrik tesisatını degişmişler gurultu sevyeside düşürülmüş.. 2 ay evvel bayiler takasa cagırıyordu sıfır için fakat bu ara arayıp soran pek yok.. bizde memnunuz şimdilik işimizi görüyor :))

yakıtı gercekten süper...... kesinlikle tavsiye ediyorum..

ceya023 kardeş çok haklısın.servis konusunda ve yedek parça konusunda.servisler gerçekten kalitesiz ve bilgisiz.fabrika yedek parçayı tekelinde tutuyor.aslında hakkı yok.buna.çok paahalı parçası.marş dinomosu dünya bir para adı yerli bakım seti bile çok pahalı.şimdi böyle yarın garanti bitince ne olur garaantisi bitenlerden sormak lazım.zaten erkunt traktörün yanlışları bunlar.piyasada zorlanmasının nedeni servis yedek parça masa başında oturmakla bu işlerin olmadığını bir gün ögrenirler.

arkadaslar yeni erkunların bayi satış fiyatlarını ögrendim:
servet 80 4x4 klima kabin kopurösörlu-televizyonlu :) full +full 66,000tl
servet 80 4x4 kilmalı kabinli kop. 65,000tl
servet 80 4x4 klimasız kabin.. 62bintl

bunlar bayi fiyatları indirimleride olacaktır tabi :)

ceya023 link=topic=21385.msg197629#msg197629 date=1248169139' Alıntı:

baya iyiymiş fiyatlar

bereket le nimetide sorsaydınya onlar ne kadar acaba...
ersan abi wideosunu izlediğimiz kabin 60 we 70 liklerle aynı dimi...

Evet, kabinler bereket, nimet ve servette tamamen aynı. sadece lüks ve normal kabinler arasında bazı farklar var. Lükslerde teleskopik ayna, klima, lüks koltuk, ayarlı direksiyon, yan çalışma lambası, arka silecek gibi ek özellikler var. Bir de bereketlerde lüks kabin seçeneği yok ve arka çamurluklar farklı, tekerlekleri küçük olduğu için.

nforcer link=topic=21385.msg197831#msg197831 date=1248205801' Alıntı:
bereket le nimetide sorsaydınya onlar ne kadar acaba...
ersan abi wideosunu izlediğimiz kabin 60 we 70 liklerle aynı dimi...

televizyon ne işe yarıyor?...hem çift sürüp hem haberlerimi dinlemek için mi yoksa arkadaki takımı görebilmek için mi???...cevaplarsanız sevinirim... ??*-s

VCD ' li teypten film seyredilebiliyor, tv seyredilebiliyor, ayrıca arka görüş kamerası da vardı fakat iptal ettik. Çok profesyonel birşey sayılmaz. Promosyon amacıyla verilen bir hediye gibi düşünün.

Başar Anıl Tiraki link=topic=21385.msg199782#msg199782 date=1248810996' Alıntı:
televizyon ne işe yarıyor?...hem çift sürüp hem haberlerimi dinlemek için mi yoksa arkadaki takımı görebilmek için mi???...cevaplarsanız sevinirim... ??*-s

ersanakyai link=topic=21385.msg199784#msg199784 date=1248811151' Alıntı:
VCD ' li teypten film seyredilebiliyor, tv seyredilebiliyor, ayrıca arka görüş kamerası da vardı fakat iptal ettik. Çok profesyonel birşey sayılmaz. Promosyon amacıyla verilen bir hediye gibi düşünün.
peki yeni erkunt 70likçift çeker lüks normal fiyatı
birde diğer normal erkuntun t 70 çiftçeker, lüks ve normal kabin fiyatları ne kadar?

Fiyatları tam olarak bilemiyorum. Yakında internet adresi güncellenecek. Bütün fiyatları ordan öğrenebilirsiniz.

ozkan723 link=topic=21385.msg199787#msg199787 date=1248811393' Alıntı:
peki yeni erkunt 70likçift çeker lüks normal fiyatı
birde diğer normal erkuntun t 70 çiftçeker, lüks ve normal kabin fiyatları ne kadar?

ersanakyai link=topic=21385.msg199784#msg199784 date=1248811151' Alıntı:
çok güzel düşünülmüş ersan abi...erkuntu tebrik etmek gerekir...gayet konforlu olmuş...insanın canı sıkılıyor sabahtan akşama kadar tarlada...böyle canın sıkıldığı an hemen zapla...fiyatı da gayet uygun...bir türk olarak erkuntu dünya devleri arasında görmek isterim...ERKUNTLA GURUR DUYUYORUM güçç*-*