20 İnek Ne kazandırır Fibizilite Çalışması Nasıl daha Fazla kazandırır KISA ÖZ

Ynt: 20 İnek Ne kazandırır Fibizilite Çalışması Nasıl daha Fazla kazandırır KISA ÖZ

Sen o ahırı kur en az 2 senede o ahıra çalışırsın. Sonrası Allah kerim. Analiz falan her hafta süt analizi yaptıracaksın da neye yarayacak? Sen bence al mandıra kur. Peynir tereyağı vs üret daha fazla kazan.

Ynt: 20 İnek Ne kazandırır Fibizilite Çalışması Nasıl daha Fazla kazandırır KISA ÖZ

vla proje super de oyle bir damin maliyeti kca olur bide 20+2 de ki +2 ne ;)

rhmgrsn link=topic=83302.msg994216#msg994216 date=1429224163' Alıntı:

rahim abi 20 holstain + 2 simental ;)

hermes link=topic=83302.msg994161#msg994161 date=1429216926' Alıntı:
Teşekkürler, emek verip hazırlamışsınız, en dikkat çeken laf ta; ' ' Eski insanlar gibi pis damda b*kun içinde beslemeyin ' ' sizin hesabınıza göre 4-5 inek beslenirse kapitalist düzenin asgari ücretle çalışan kölesi olmaktan kurtulunabilir, Mantıklı takipteyim...

çok doğru diyorsun ben bu hesabı neden yanlıi yapıyorum ki onuuda altta yazıcam diğer yorumda anlatıcam .d

baybars51 link=topic=83302.msg994189#msg994189 date=1429220645' Alıntı:
Nail Bey ' in dediği doğrudur 20 inek = 20 sağmal olamaz. Artı her hayvandan yılda bir buzağı almak ciddi bir performans ve ilgi gerektirir. Ayrıca Burda sermayeden bahsedilmemiş. Yukarıda anlatılanlar için temiz 300-400 bin lira sermaye gerekir. İşin başında yerli yerinde bütün makina ekipmanı kuramamışsan 20 ineğin getirisiyle sıyırıcı, gübre pompası tam otomatik sağım sistemi vs kurmak mümkün müdür? mümkündür ama bu bir kaç yılını alır. Bu esnada sürekli kesif yem parasından kısıp bu ekipmanlara yatırmak demektir. Bu da ister istemez hayvan bakımını da etkiler. Aynı zamanda zihni yorgunluğa da sebep olur. Daha dün bir sıkmalı çayır biçme makinası aldım (27.000) Bu yüzden sermaye yapısı çok önemlidir. Ona göre hesabı yapılmalı..

bu sistemler olmazssa hayvancılık tabikide zor olur
sıyırıcı sistemi 2.el 5-6 bin.
gübre çukur 15 bin ' e 20 baş için kurarlar fiyatlar öyle sanırsam.
evet Sermaye biraz fazla olucak dediğim gibi HAYAT hem inek Hem kendimiz için daha kolay hale gelicek ve hayvancılık çiftçiliği daha kolay hale gelmiş olucak

rhmgrsn link=topic=83302.msg994216#msg994216 date=1429224163' Alıntı:

maliyeti düşünmüyeceksin..en doğru olanı budur daha sağlıklı bir verim daha konfor daha çok kalite daha miktar bunlar demek hayvancılık 2 saat çalışırsan sabahları örnek veriyorum 20dkya iner bu ' da hem bizim için hem inekler için daha konforlu bir hayat olur

ELPRESACANARİO link=topic=83302.msg994171#msg994171 date=1429217608' Alıntı:
İnanmak başarmanın yarısıdır derler, niyetin önemi büyüktür derler. Sen çok araştırıyorsun ve sanırım bu işe girmeye niyetlisin. İnşallah uygulamalı olarak bu araştırmalarını test etme imkanı da bulursun.

Fizibilite çalışmasını okumadım. Niye diye soracak olursan; bu fizibilite çalışmaları bana pek samimi gelmiyor. Daha doğrusu bizdenmiş gibi gelmiyor. Çok faydalı, yol gösterici olabilir ona bir şey demiyorum, sadece beni tatmin etmiyor. Bizzat yaşayarak, tecrübeye dayalı bilgi birikimlerini dinlemek, okumak beni daha çok etkiliyor ve ufkumu genişletiyor. Bu tarz tecrübe makaleleri genelde nicel değildir, sayısal verilere dayanmaz fakat tatmin edicilik ve inandırıcılık bakımından daha etkilidir. Yani şöyle örnek vereyim; okulda bir finans profesöründen finansı dinlemek yerine köylerdeki yaşlı dayıların tecrübelerini dinlemek çok daha hoşuma gidiyor :). Bu sebeple sana tavsiyem; işin somut, maddi, sayısal yönleri kadar duygusal, maddi olmayan yönlerini de dinlemeni, araştırmanı tavsiye ederim. Mesela saha araştırması yapabilirsin. Bizzat gidip çiftlik sahibi ile değil de çobanla konuş, onu dinle. Köylere git, geleneksel yöntemlerle hayvancılık yapanlarla görüş. Hayvancılık da bir süreçtir. En temelinden başlamak hem daha sağlam hem de daha sağlıklı olur. Yani modern, ultra lüks bir çiftlik araştırması yerine geleneksel, meraya dayalı hayvancılığı başlangıç olarak araştırmak senin açından daha faydalı olacaktır. Hayvancılığa başlayacağın zaman da bence böyle düşünmelisin.

Yılda 30-40 bin TL net kar vaadi yerine sağlıklı, mutlu bir yaşam vaadi kulağıma daha hoş geliyor mesela...

20 Sağmalı aynı anda sağmazssan ne olucak ? abi bak
10 tanesi sağ 10 tanesi gebe yılda ozaman sürekli 12 ay boyunca çeşit çeşit sağım yaparsın
ben böyle olsun digil 20 inek hergün sağılsın geriye kalan kuru dönemlerdende +2yi den +1ini simentali sağım yapmak gerek
düzenli olucak en çok dikkat ediceğim konu ve kazançlar bu civardadır Gözünü seveyim yap bir ayrıntılı fibizilite de görelim
Süt fiyatı burda 1,500
evet günlük 1/baş masraf 13 TL. 30 KG Süt için
Gübreyi saymadım bile Remorku 100-120tl Arası yılda kaç 10 larca remork? dolacak biliyormusuu
20 bin belki ordan kaarın olucak
EVET Sermaye kuvvetli gerek çünkü bu sistemler olmadan artık hayvancılık zaten yani zor olucak olur
bunlar zamandan %80 tasarruf demektir bununda Ayrılı ahıra ne kadar zaman ayırıyorsunuz ne kadar az olur tek tek Ayrı konu açıcam.
Bu sistemleri kur bul 20 Tane sağmal 10 bi firmadan 5 bir yerden aynı 1-2 olabilir gebelik sorun digil fazlasına kaçma.
Hiç farketmez benim düzenim çünkü düzenli oluucak
sana kalmış birşey diğeri gebe iken diğeri sağılır 7 ay sağım demiştim bu 10 hayvan gebeyken diğer yarısındanda kalan 3-5 ayda kazanırsın.
BU Sistemler olmadan hayvancılık yapmak zor dediğim gibi kardeş Ve ayrıntılı bir fibizilite bekliyoruum noluur?

doganbey1 link=topic=83302.msg994215#msg994215 date=1429223999' Alıntı:
Sen o ahırı kur en az 2 senede o ahıra çalışırsın. Sonrası Allah kerim. Analiz falan her hafta süt analizi yaptıracaksın da neye yarayacak? Sen bence al mandıra kur. Peynir tereyağı vs üret daha fazla kazan.

İşin ne neyden kaçıyorsun tabi yapabilirisen ki her hafta kendin yap analizini yok olmz dersen 1-2 ayda bir gösterirsin.
o ahır ı neden 2 yıl atıyor?
gübre çukuru yapmak 1 haftayı geçmez
syırıcı sistemini kurmak 5 günü geçmez
su püskürtme sistemini yapmak 1 haftanı geçmez
yemlik dizayınını yapmak 10 günü geeçmez

anlıyacağın Dediklerim 2 ay sürekli hergün çalışmayla biter

en iyisi mera 20 ineğe 20 dekar mera otu ekeceksin 6-7 ay merada yayılacak günde 5 kg yem vereceksin 25 kg süt alırsın çık 5 tl kaldı 20 tl 20x20 günlük 400x1.5 600 tl

CELAL KARABULUT link=topic=83302.msg994224#msg994224 date=1429246350' Alıntı:
en iyisi mera 20 ineğe 20 dekar mera otu ekeceksin 6-7 ay merada yayılacak günde 5 kg yem vereceksin 25 kg süt alırsın çık 5 tl kaldı 20 tl 20x20 günlük 400x1.5 600 tl

öyle olmuyor gerekli protoin merada yok kesif yem slaj gene şart
ama faydası gene çok olur kaarın

Amerika keşfedilmiş zaten yeniden keşfetmeye gerek var mı bilmiyorum yapılacak işler belli aslında , bede doğduğumdan beri işin içindeyim, yapamadım işletmenin içinden bir işletme çıkarmak çok zor.

Ben şu an hibeli bir işe girmeye korkuyorum yaşımda baya geçti genç olsam korkmam, ama şuna cesaretim var , bu yıl atıyorum 25 m. 50 m. temel plana uygun yem yolu ortada , bölmeli sınıflandırmaya uygun .

Ne kadar yapabilirsem para yetmediği yerde bırakırım eskilerle devam , ama mutlaka yem yolu ve sınıflandırma , şu an bana soğutma ve yem karma makinası yem yolu olsa en az 2 ila 3 bin aylık fazla kazanırım diye düşünüyorum .

Bantun kardeşe bir kaç kez daha söyledim, hesabı fazla iyimser. Bu hesapla %60-70 kar çıkıyor öyle bir kar oranı yok malesef. İPARD ' la yapılmış 120 başlık bütün kaba yemini kendisi üreten ve hatta dışarı satış yapan, ahır ortalaması 30 litre olan tanıdığım var ve kar oranı %45-50 arası. Öncelikle o rasyonla 30 litre süt biraz zor. Silaj ve süt yemi az kalmış gibi. Ayrıca kesif yem ve kaba yem oranı yanlış, kaba yemi arttırmak lazım.

Bantun kardeş kurduğun hayallerin yarısı boşa çıkacak bundan emin ol, çünkü aynı yollardan şuan ben geçiyorum. En basitinden, sıyırıcı diyorsun, gübre çukuru diyorsun o çukuru nasıl boşaltacaksın kimse söyledi mi? Ya adam akıllı sistemini kuracaksın ki en az 100 bin TL ister yada bir tarafını açık yapıp traktörle kepçeyle girip girip boşaltacaksın o da zaman ve masraf ister. Gübreyi satarım diyorsun gübrenin römorku 100 lira eder de senin kara sistem üreteceğin gübre eder mi? O gübreyi sıvısından ayırıp yakıp satarsan o parayı eder. Yoksa nemli, yabani bitki tohumu, böcek larvası kaynayan gübreye kimse dönüp bakmaz bedava al desen almazlar.

Sonra yem masrafın çok iyimser. 100 ton silaj alacaksın o 100 tonun anca 80 tonunu hayvanlara verebileceksin, gerisi hep kayıp olacak. Bantun kardeş ben sana kazanacağın parayı söyliyim, inek başına en fazla 7500 litre süt alırsın, bunun bir kaç yüz litresini antibiyotikten dökersin yok iyi bakarım dökmem deme dökersin. Yılda 150 bin litre süt satarsın bunuda 1.2-1.3 ' ten satarsın öyle günde 400-500 litre süte 1.4 lira ödeyecek bir firma bulacağını hayal etme. Senin yıllık 200 bin TL süt gelirin olur %30-35 kar ile çalışırsın cebine kalacak para 60-70 bin Tl olur. Bu hiç bir şeyin ters gitmediği, doğumda vs. durumlarda inek kaybetmediğin ihtimal.

Bu para az mı? Elbette değil ama o paranın hepsini cebe atıp yersen her alet ekipman gerektiğinde krediye başvurur 5 yıl sonra iflas bayrağını çekersin. İlk 2-3 işletmeden gelen paranın en az yarısı işletmede kalacak ki işletmenin eksikleri kendin karşılayabil. Yani uzun lafın kısası sen yılda 30 bin lirayı cebine koyarsın. Hiç öyle bunlar hesap bilmiyor, ben uçarım 100 bin liramı kazanır keyfime bakarım diye hesap yapma fena şaşarsın.

Hesaplayarak işe girişmek ve devam etmek tabii ki gerekli fakat hayvancılık işinde çok detaylı hesap kitap yapmak hayal kırıklığına uğratabilir.Çalışılırsa ve iş bilimsel yapılırsa başarılı olunur.Esasın da en önemlisi insanın içinden gelen işi yapması.her ne iş olursa olsun.
Küçükten başlayarak büyümeye çalışmak , hem daha az riskli hem de geriye dönülecekse daha kolay dönüşü olur.

vasago link=topic=83302.msg994245#msg994245 date=1429256221' Alıntı:
Bantun kardeşe bir kaç kez daha söyledim, hesabı fazla iyimser. Bu hesapla %60-70 kar çıkıyor öyle bir kar oranı yok malesef. İPARD ' la yapılmış 120 başlık bütün kaba yemini kendisi üreten ve hatta dışarı satış yapan, ahır ortalaması 30 litre olan tanıdığım var ve kar oranı %45-50 arası. Öncelikle o rasyonla 30 litre süt biraz zor. Silaj ve süt yemi az kalmış gibi. Ayrıca kesif yem ve kaba yem oranı yanlış, kaba yemi arttırmak lazım.

Bantun kardeş kurduğun hayallerin yarısı boşa çıkacak bundan emin ol, çünkü aynı yollardan şuan ben geçiyorum. En basitinden, sıyırıcı diyorsun, gübre çukuru diyorsun o çukuru nasıl boşaltacaksın kimse söyledi mi? Ya adam akıllı sistemini kuracaksın ki en az 100 bin TL ister yada bir tarafını açık yapıp traktörle kepçeyle girip girip boşaltacaksın o da zaman ve masraf ister. Gübreyi satarım diyorsun gübrenin römorku 100 lira eder de senin kara sistem üreteceğin gübre eder mi? O gübreyi sıvısından ayırıp yakıp satarsan o parayı eder. Yoksa nemli, yabani bitki tohumu, böcek larvası kaynayan gübreye kimse dönüp bakmaz bedava al desen almazlar.

Sonra yem masrafın çok iyimser. 100 ton silaj alacaksın o 100 tonun anca 80 tonunu hayvanlara verebileceksin, gerisi hep kayıp olacak. Bantun kardeş ben sana kazanacağın parayı söyliyim, inek başına en fazla 7500 litre süt alırsın, bunun bir kaç yüz litresini antibiyotikten dökersin yok iyi bakarım dökmem deme dökersin. Yılda 150 bin litre süt satarsın bunuda 1.2-1.3 ' ten satarsın öyle günde 400-500 litre süte 1.4 lira ödeyecek bir firma bulacağını hayal etme. Senin yıllık 200 bin TL süt gelirin olur %30-35 kar ile çalışırsın cebine kalacak para 60-70 bin Tl olur. Bu hiç bir şeyin ters gitmediği, doğumda vs. durumlarda inek kaybetmediğin ihtimal.

Bu para az mı? Elbette değil ama o paranın hepsini cebe atıp yersen her alet ekipman gerektiğinde krediye başvurur 5 yıl sonra iflas bayrağını çekersin. İlk 2-3 işletmeden gelen paranın en az yarısı işletmede kalacak ki işletmenin eksikleri kendin karşılayabil. Yani uzun lafın kısası sen yılda 30 bin lirayı cebine koyarsın. Hiç öyle bunlar hesap bilmiyor, ben uçarım 100 bin liramı kazanır keyfime bakarım diye hesap yapma fena şaşarsın.

Hocam sen de fazla demişsin :) 60-70 bin TL 20 inekle çok zor bence :) Tanıdık var 200 sağmalı var, ayda 30-35 bin TL arası kazanıyor anca. Ha onda şöyle bir durum var kaba yemi bile dışarıdan alıyor. Süt verimi ortalaması geçen sene 30-33 arası idi, hepsi Holstein. Diyeceksin ki gayet iyi o para, 200 sağmala bence o para çok değil, 6 işçi çalıştırıyor yanında, bayramı yok tatili yok. Kapısında VW Touareg var binip de gezemiyor. Hayvanlara hastalık gelecek, bir şey olacak diye ödü kopuyor, sigorta sadece hayvanı karşılıyor, o arada süt olmayacak vs...

bantun bence bunları da düşün, sen biraz hayal kurmayı seviyorsun, gerçekleri de göz önünde bulundur ;)

DeHLiZ link=topic=83302.msg994256#msg994256 date=1429262060' Alıntı:
Hocam sen de fazla demişsin :) 60-70 bin TL 20 inekle çok zor bence :) Tanıdık var 200 sağmalı var, ayda 30-35 bin TL arası kazanıyor anca. Ha onda şöyle bir durum var kaba yemi bile dışarıdan alıyor. Süt verimi ortalaması geçen sene 30-33 arası idi, hepsi Holstein. Diyeceksin ki gayet iyi o para, 200 sağmala bence o para çok değil, 6 işçi çalıştırıyor yanında, bayramı yok tatili yok. Kapısında VW Touareg var binip de gezemiyor. Hayvanlara hastalık gelecek, bir şey olacak diye ödü kopuyor, sigorta sadece hayvanı karşılıyor, o arada süt olmayacak vs...

bantun bence bunları da düşün, sen biraz hayal kurmayı seviyorsun, gerçekleri de göz önünde bulundur ;)

Evet hocam Sütün fiyatı 1,00 tl ye Satıyorsuunuz 20 inekten 20kg süt alıyoruz hepsinden buda 6 aysağılıyor yani 150gün falan.
buda 3 ton ediyor hadi etsin az diceksin tamam 5 ton yıllık süt alıyoruz.
20 inek için 1 içşi tuttuuk.
5 ton sütü 1 tlden 5 bin %25i bize kalıyor 1,500 TL. Hadi Diyelim

Evet bir inekten Yıllık 1,500 Bin kazanabilir.
Buzağı ölebilir.
dogum yapamaz
Ne bileyim hani destekler gelmicek
kdv yok artık hiç türkiyede.

( Ben olumsuzlukları hiç bir zaman düşünmem düşünürsem iştahım kaçıyor o yüzden tedbirimi alırım gerektiğince gerisi ilah-i taktir ne buyurmuşssa o dur ) benim için O Yüzden takmam yani
Hayal kurmuyorum
Hesabla 1,500tl den Sütü? Fibizilite yap.
Rasyon yap
Ben arsamı satıcam yapıcam o gübre çukurunu çünki çok faydalı olucak 4 dönüm yer satarım olur biter ,, VE 20 İnekten de 30 Bin Kazanılır Bu 20 ' ye kadar düşer aslında kazan her inek başı 1,000tl Hesablanması en iyi yoldur.

Benim için kazan önemli digil o 20 inek 4-5 yılda 60-70 Sağmala çıkarabilmem satarak alarak vs.
Sonrasında çiftlik kurmak istiyorum yer satıp alıp düzen kurmak

vasago link=topic=83302.msg994245#msg994245 date=1429256221' Alıntı:

çok haklısın kardeş kdv ve destek ile 1.200 anca satılıyor burda !! bravo :)

bantun111 link=topic=83302.msg994226#msg994226 date=1429246773' Alıntı:
öyle olmuyor gerekli protoin merada yok kesif yem slaj gene şart
ama faydası gene çok olur kaarın
kesif şart tabiki ama mera dediğim karma yem bitkisi ekili mera yoncası vb karışık olan sıradan kóy merası değil kendimiz yapacağız merayı o zaman silaj gerek kalmaz

Bantun kardeş sen şu işe başla artık. Yılda bir kaç kere senin köyün yakınından geçiyorum. Gelip geçerken bakıp kendime örnek alırım.

bantun111 link=topic=83302.msg994221#msg994221 date=1429245291' Alıntı:
çok doğru diyorsun ben bu hesabı neden yanlıi yapıyorum ki onuuda altta yazıcam diğer yorumda anlatıcam .d
Sevgili Bantun, ben süt inekçiliğini 5-6 yıl yapmış bırakmıştım, sana inat yeniden başlıcam, inek alacağım ama ben sağımla uğraşmıcam, hatta hiç sağmayacağım, hadi bu kısmını da sen çöz. İneğimde olacak buzağılarımda.

DeHLiZ link=topic=83302.msg994256#msg994256 date=1429262060' Alıntı:

Hocam kusura bakmazsanız, sizin tanıdık işi çok yanlış yapıyor belli ki. Öncelikle 200 sağmal hayvanlık yere 6 kişi gereksiz. 2 bilemedin 3 kişi yeter oraya. Sonra kendiniz demişsiniz bütün yemi hazır alıyor diye. BU işi hazırla yaparsan kar oranı anca %20 olur, birazda yönetimsel hatalar yapıldı mı o oran çok kolay %15 ' e düşer. Hastalık gelecek diye ayılıp bayılacağına sağlam bir veteriner tutup aşı parasına kıysa ve gerekli karantina sistemlerini uygulasa (araç ve yayalara dezenfektan havuzu, işletmeden izole bir karşılama ofisi vs.) hastalık gelecek korkusunu bir hayli geride bırakabilir.

O adamın ilk yapması gereken iş bir kaç yüz dönüm yer kiralayıp kendi yemininin bir kısmını yetiştirmek yoksa daha çok uykusuz geceler yaşar.

Bu arada bantun, gübre çukuruna boklaru k,remek güzel zevkli iştirde o bokları oradan geri çıkarabilmek işin asıl kısmı, demedi deme.