Ynt: 20 İnek Ne kazandırır Fibizilite Çalışması Nasıl daha Fazla kazandırır KISA ÖZ
ELPRESACANARİO link=topic=83302.msg994171#msg994171 date=1429217608' Alıntı:
İnanmak başarmanın yarısıdır derler, niyetin önemi büyüktür derler. Sen çok araştırıyorsun ve sanırım bu işe girmeye niyetlisin. İnşallah uygulamalı olarak bu araştırmalarını test etme imkanı da bulursun.
Fizibilite çalışmasını okumadım. Niye diye soracak olursan; bu fizibilite çalışmaları bana pek samimi gelmiyor. Daha doğrusu bizdenmiş gibi gelmiyor. Çok faydalı, yol gösterici olabilir ona bir şey demiyorum, sadece beni tatmin etmiyor. Bizzat yaşayarak, tecrübeye dayalı bilgi birikimlerini dinlemek, okumak beni daha çok etkiliyor ve ufkumu genişletiyor. Bu tarz tecrübe makaleleri genelde nicel değildir, sayısal verilere dayanmaz fakat tatmin edicilik ve inandırıcılık bakımından daha etkilidir. Yani şöyle örnek vereyim; okulda bir finans profesöründen finansı dinlemek yerine köylerdeki yaşlı dayıların tecrübelerini dinlemek çok daha hoşuma gidiyor
. Bu sebeple sana tavsiyem; işin somut, maddi, sayısal yönleri kadar duygusal, maddi olmayan yönlerini de dinlemeni, araştırmanı tavsiye ederim. Mesela saha araştırması yapabilirsin. Bizzat gidip çiftlik sahibi ile değil de çobanla konuş, onu dinle. Köylere git, geleneksel yöntemlerle hayvancılık yapanlarla görüş. Hayvancılık da bir süreçtir. En temelinden başlamak hem daha sağlam hem de daha sağlıklı olur. Yani modern, ultra lüks bir çiftlik araştırması yerine geleneksel, meraya dayalı hayvancılığı başlangıç olarak araştırmak senin açından daha faydalı olacaktır. Hayvancılığa başlayacağın zaman da bence böyle düşünmelisin.
Yılda 30-40 bin TL net kar vaadi yerine sağlıklı, mutlu bir yaşam vaadi kulağıma daha hoş geliyor mesela...
20 Sağmalı aynı anda sağmazssan ne olucak ? abi bak
10 tanesi sağ 10 tanesi gebe yılda ozaman sürekli 12 ay boyunca çeşit çeşit sağım yaparsın
ben böyle olsun digil 20 inek hergün sağılsın geriye kalan kuru dönemlerdende +2yi den +1ini simentali sağım yapmak gerek
düzenli olucak en çok dikkat ediceğim konu ve kazançlar bu civardadır Gözünü seveyim yap bir ayrıntılı fibizilite de görelim
Süt fiyatı burda 1,500
evet günlük 1/baş masraf 13 TL. 30 KG Süt için
Gübreyi saymadım bile Remorku 100-120tl Arası yılda kaç 10 larca remork? dolacak biliyormusuu
20 bin belki ordan kaarın olucak
EVET Sermaye kuvvetli gerek çünkü bu sistemler olmadan artık hayvancılık zaten yani zor olucak olur
bunlar zamandan %80 tasarruf demektir bununda Ayrılı ahıra ne kadar zaman ayırıyorsunuz ne kadar az olur tek tek Ayrı konu açıcam.
Bu sistemleri kur bul 20 Tane sağmal 10 bi firmadan 5 bir yerden aynı 1-2 olabilir gebelik sorun digil fazlasına kaçma.
Hiç farketmez benim düzenim çünkü düzenli oluucak
sana kalmış birşey diğeri gebe iken diğeri sağılır 7 ay sağım demiştim bu 10 hayvan gebeyken diğer yarısındanda kalan 3-5 ayda kazanırsın.
BU Sistemler olmadan hayvancılık yapmak zor dediğim gibi kardeş Ve ayrıntılı bir fibizilite bekliyoruum noluur?
doganbey1 link=topic=83302.msg994215#msg994215 date=1429223999' Alıntı:
Sen o ahırı kur en az 2 senede o ahıra çalışırsın. Sonrası Allah kerim. Analiz falan her hafta süt analizi yaptıracaksın da neye yarayacak? Sen bence al mandıra kur. Peynir tereyağı vs üret daha fazla kazan.
İşin ne neyden kaçıyorsun tabi yapabilirisen ki her hafta kendin yap analizini yok olmz dersen 1-2 ayda bir gösterirsin.
o ahır ı neden 2 yıl atıyor?
gübre çukuru yapmak 1 haftayı geçmez
syırıcı sistemini kurmak 5 günü geçmez
su püskürtme sistemini yapmak 1 haftanı geçmez
yemlik dizayınını yapmak 10 günü geeçmez
anlıyacağın Dediklerim 2 ay sürekli hergün çalışmayla biter