2 veya 3 simental gebe düve alarak hayvancılığa başlamak doğru olur mu?

Bizim burada Gebze'de bi abi 4.6 TL. Litresini satiyor.herseyi hazır alıyor ve isyanlarda. Zor diyor.baska bir işte yapma şansı yok gibi.kurbana 3_5 dana satıyor.gecinmeye çalıyorlar
Üstat 4.6 tl çok iyi para bence hesap tutmuyordur.
Sütü 4.6 TL satan birinin zarar etmesi çok zor.
Zarar ettirecek tek etkeni size söylüyeyim
Misal veriyorum 10 hayvandan 7 si kuruda 3 sağılıyorsa zarar eder cepten gider 7 si durmadan yiyecek 3 ü para getirecek veya farklı durumda olabilir. 5 kuru 5 sağılır da olabilir bide yanında kurbanlık besliyorsa hepten gitti zaten o adam kurbana yatırıyor sermayesini para edince güzel kazanır ama kurban kadar hep parasızlık çeker.

Çok zor doğumlar aynı aya toplamak ancak 3 aya yaysa en azından geri kalan aylar fazla süt sağıp daha güzel paralar kazanabilir.
 
Merhaba arkadaşlar, 2 veya 3 simental gebe düve alarak süt hayvancılığına başlamak istiyorum, sütümü parakende kendim en düşük 2.5 TL den pazarlarım ilk başta yemleri hazır alıp sonrasın da icar ve kendi yerime ekerek üretmeyi planlıyorum sizce başarabilir miyim?
merhabalar meranız varmı hayvanları otlatabileceğiniz bir yer varmı eğer varsa ve süte odaklı iş yapacaksanız süte odaklı olması için sütü elden satamasan bile kooperatife verdiğinde güncel süt fiyatlarını alabildiğin bir yerde olman gerek kazanman için 3 hayvanla belki elden satış yapabilirsin ama 10 hayvan olduğunda işçin olmadan zor eğerki süt bölgende para ediyorsa gir bu işe yok para etmiyor meran var topla yerli inekleri anlaş bir veteriner arkadaşla attır iyi angus sperma merada büyüyebildiği kadar büyüsün 14 aylık olunca kestir süt olacaksa yeni başlaman ve yeterli ahır şartın olmamasından dolayı ilk önerim montofondur ve girdin ben bu işi ölene kadar yapacağım kararlılığındaysan yine montofon yaşam ömrü yaşam boyunca verdiği yavru ve süt miktarı en önemlisi hastalıklara dayanıklı olmasından önerim montofon diyelim parakende satıyorsun 3 montofla başladın eline para geçti inek alacan 3 montoda 1 jersey al yanına müşterilerin hoşuna gider ama 2 çeşit rasyonla vs uğraşamam dersen sperma ararken sıkıntı olmasın dersen tek ırk montofon derim bazı arkadaşlar hostein demiş hostein tartışmasız en çok süt veren ırk yemlemesende kemiğini eritir yine verir ama hastalıkları olur bazı işletmeler 3.buzağıyı aldıktan sonra kesime yollar hosteini ve ülkemizdede yurtdışındaki gibi süt kalitesine göre fiyatlandırma illa olacağından bunun için bastıranlar var hostein eleniyor sıralama istersen montofon simental hostein simental iyi bakamadığında döl tutmama problemi daha çok yem yeme durumundan dolayı ilk sırada yer almıyor yavrusu para ediyor diyecek arkadaşlara montofona şarole tohumu erkek atıldığında doğan yavruyu yine simental parasına satar yada kestirirsin kaybın olmaz tek önerim montofondur hayırlı olsun hakkında
 
Holstein ler ile kırk yıldır uğraşıyorum. Kuru tarım yapmamızın da etkisinden dolayı sağlıklı bir işletme konusunda çok sıkıntı çektim. Sıkıntıyı çeken sadece ben değildim tabii. Bazı arkadaşlar bazı dönemlerde damızlık simmental alarak simmental e dönüş yapmak istediyseler de bunlarda da umduklarını bulamadılar. Sadece süt amaçlayarak bakılacak bir hayvan değil. Artık bizden geçti ama, yeni baştan bu işe başlayacak olsam, her açıdan ilk tercihim Brown swiss (montofon) olurdu. Her konuda olduğu gibi, istediğiniz yere gidebilmeniz için ilk adımın yönü çok önemlidir, yoksa istediğiniz yere gidemezsiniz.
 

Benzer Konular


Hakkımızda

TrakKulüp, içinde 100.000'den fazla konuyu, 1.300.000'den fazla mesajı barındıran Türkiye'nin ilk ve en büyük traktör, tarım ekipmanları ve çiftçilik paylaşım sitesidir. 86.000 üyemiz gibi sizi de aramızda görmek isteriz.
Üst Alt