2 bin TL maaşla çoban yok

Ynt: 2 bin TL maaşla çoban yok

coban deyip gecmeyin arkadaslar bnde 6 ay yapiyorum bnce ciftcilikden her tür meslekden cok daha zor...

çobanlık zor.hele başkasının agız kokusunu çekmek de.ama elinde işin yok meslegin yok kim besleyeck seni kazanacaksın çalışacaksın.aslında çobanlık kutsal bir görev.hakkıyla yapana ama bizim buralarda afganistanlılar var geliyorlar bu işi yapıyorlar.

Arkadaslar arastirma yaparken bu siteye takildim.
Yillardir kendime 2-3 Inek 5-10 kadarda Koyun almak istemisimdir.
Kendim sehirde yasadigim icin bakamiyacagim acaba diyorum memlekette hayvanciliktan gecinen birisine sorsam benden bu hayvanlarin bakimi icin ne kadar para ister veya yaparmi?
Babam tanidiklarim var diyor 5-10Koyunada para almaz diyor ama bu isler herzaman hatir´la yürümüyor.
Bizim memlekette kisin Mandirada yazin hayvanlar yaylada oluyor.

Size sorulsaydi ne gibi bir ücret isterdiniz?

Cevaplariniz icin cok tesekkürler
hepinize hayirli isler diliyorum.

çaobalık hor görüldüğüiçin adam yerine konulmadıgı için mal sahiplarinizn çogu hor gören aşagılayan bir davranışla işe bakıyorlar.
gel lan bu koyunun ayagı niye sakat.ulan oğlum ben sana demedim mi? oraya giteme şuraya git diye.eş..eşe.. şer...siz .s..k...ulan.. larla bu işler yürümezdi zaten.adama bir nefes aldırmazlar.çok iyi biliyorum çobanlıgı ben de yaptım.
ama ko,nu geçim ve ev geçindirmeye girince bazı şeylere katlanmak gerekiyor.

İtinayla konu hortlatılır. Arkadaşlar bana ilginç gelen bazı konuları tekrar gözden geçiriyorum hafızayı tazelemek açısından iyi olur diye düşünüyorum. :)

malkaralı_yusuf link=topic=44759.msg584837#msg584837 date=1335271626' Alıntı:
İtinayla konu hortlatılır. Arkadaşlar bana ilginç gelen bazı konuları tekrar gözden geçiriyorum hafızayı tazelemek açısından iyi olur diye düşünüyorum. :)
ee şimdi bu aranan yerde bu fiyata çlışan elbet wardır nasılki memnunmu yoksa onlarda bıraktı yerine yenileri bile geldimi :D

Şu anda çobana aylık 2200 lira, bakıcıya da 1650 lira veriyoruz. Çoban bulma sıkıntısı yüzünden yüzlerce yetiştirici koyunu terk etti ve hala bu olaya bir çözüm bulunabilmiş değil. Bulunacağını da sanmıyorum.
Fabrikada, orada burada asgari ücrete talim etmeyi çobanlık yapıp 2 bin liradan fazla kazanmaya yeğliyor millet. Tamam çobanlık zor iş ama ona göre de kazanç sağladığını düşünüyorum.

Ahmed Gülsu link=topic=44759.msg585227#msg585227 date=1335347888' Alıntı:
Şu anda çobana aylık 2200 lira, bakıcıya da 1650 lira veriyoruz. Çoban bulma sıkıntısı yüzünden yüzlerce yetiştirici koyunu terk etti ve hala bu olaya bir çözüm bulunabilmiş değil. Bulunacağını da sanmıyorum.
Fabrikada, orada burada asgari ücrete talim etmeyi çobanlık yapıp 2 bin liradan fazla kazanmaya yeğliyor millet. Tamam çobanlık zor iş ama ona göre de kazanç sağladığını düşünüyorum.
Ahmet sevmek lazım işini. Sevmeyince onada yaramaz maldan da hayır gelmez. Siz 400 tane bakınca sayıdan kurtarıyorsunuz yoksa maliyet yüksekmiş vallahi.