03.06.2020 Bugday

7KI141Z8
Hadi saolasın cümlemize
İnanın hiç takip etmedim bilsem böyle olacağını bütün buğday gelişim evrelerini not ederdim 😀
Bizde de bayramdan önce 2 gün don olmuştu buğdayların bazısı çiçekte yakalandı 15 gün önce bende buğdaylara baktığımda başaklar boştu bugün tekrar baktım başaklar dolmuş %90 bende korkmuştum ama doldu başaklar. Ayrıca başaklar oluştuktan sonra çiçeklenme başlıyor çiçeklenme bittikten 15-20 gün sonra taneler belirginleşiyor.

7KI141Z8
Bizde de bayramdan önce 2 gün don olmuştu buğdayların bazısı çiçekte yakalandı 15 gün önce bende buğdaylara baktığımda başaklar boştu bugün tekrar baktım başaklar dolmuş %90 bende korkmuştum ama doldu başaklar. Ayrıca başaklar oluştuktan sonra çiçeklenme başlıyor çiçeklenme bittikten 15-20 gün sonra taneler belirginleşiyor.
IMG-20200613-WA0027.jpgmahsüllerimde son durum.

Resimler ve ekler

• IMG-20200613-WA0010.jpg
    IMG-20200613-WA0010.jpg
    248.5 KB · Görüntüleme: 96
  • IMG-20200613-WA0008.jpg
    IMG-20200613-WA0008.jpg
    208.8 KB · Görüntüleme: 100
7KI141Z8
Bakalım 15 gün içerisinde 2-3kez kontrol edicem tane doldurmuslar mı diye
Yoksa kurumadan yeşile biçip balya yapıcam baska çare yok

Fotoğraflarda buğdaylar daha yeni başak çıkarıyorlar.Daha çiçeklenme evresi var.Bu acele ney.Buğday hiç tane doldurmazmı.Ne güzel buığday var.Anlayamadım ilk defamı ekiyosunuz buğday.

Evet arkadaşlar bugün gidebildim köye bakalım don zararı olmusmu diye ama başaklar da sorun var
23mayıs ta don olayı oldu
22 haziranda da dolu yağışı oldu.
Allah herkesin gönlüne göre versin bu seneki nasibimiz böyleymiş.
Allah tan gelene yapacak birşey yok.
ama anlamadıgım bölgemizdeki eski çiftçiler başaklardaki bu sorunu duman zararı olarak nitelendiriyor. Siz değerli arkadaşlar acaba tam olarak sorun nedir.

Arpa cinsi aydanhanım soldaki başağı dolu vurmus ortadaki tamamen boş. Don zararı mı duman mı yada başka sorunmu

Bunlarda glosa buğday hepsi aynı tarladan farklı bölgelerinden aldıgım başaklar bazıları tamamen boş ve kuru bazıları yarı boş bazıları da tamamen yeşil.
Hiç çözemedim aklım almıyor hastalık var ben mi bilmiyorum daha önce böyle birşeyle karşılaşmadım.
Önceki yıllar bayraktar ektim hiç sorun olmadı.

Evet arkadaşlar bugün gidebildim köye bakalım don zararı olmusmu diye ama başaklar da sorun var
23mayıs ta don olayı oldu
22 haziranda da dolu yağışı oldu.
Allah herkesin gönlüne göre versin bu seneki nasibimiz böyleymiş.
Allah tan gelene yapacak birşey yok.
ama anlamadıgım bölgemizdeki eski çiftçiler başaklardaki bu sorunu duman zararı olarak nitelendiriyor. Siz değerli arkadaşlar acaba tam olarak sorun nedir.

Arpa cinsi aydanhanım soldaki başağı dolu vurmus ortadaki tamamen boş. Don zararı mı duman mı yada başka sorunmu

Bunlarda glosa buğday hepsi aynı tarladan farklı bölgelerinden aldıgım başaklar bazıları tamamen boş ve kuru bazıları yarı boş bazıları da tamamen yeşil.
Hiç çözemedim aklım almıyor hastalık var ben mi bilmiyorum daha önce böyle birşeyle karşılaşmadım.
Önceki yıllar bayraktar ektim hiç sorun olmadı.
Hepsi don zararı eskilerin dediği dumanda zaten gece don olduğunda sabaha karşı olur

Don zararı bizdede 23 mayısta don oldu yüksek yerlerde sıkıntı yok ama çukur yerlerde başak boş