TürkTraktör, 8 Ayda 30 Bin Traktör Üretip 10 Binini İhraç Etti: Faz 5 Motorlu Traktörlere Geçiş
Türkiye’nin en büyük traktör üreticilerinden biri olan TürkTraktör, 2024 yılına hızlı bir başlangıç yaparak, yılın ilk 8 ayında 30 bini aşkın traktör üretimi gerçekleştirdi ve bunların 10 binini ihraç etti. TürkTraktör Şirket Lideri Matthieu Sejourne, Bursa’da düzenlenen 21. Uluslararası Tarım, Tohumculuk, Fidancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı ile Bursa Uluslararası Hayvancılık ve Ekipmanları Fuarı’nda AA muhabirine yaptığı açıklamalarda, hem üretimdeki başarılarını hem de tarım teknolojilerine yönelik yatırımlarını değerlendirdi.Faz 5 Motorlu Traktörlere Geçiş
Sejourne, TürkTraktör'ün üretim hattında 1 Temmuz 2024 itibarıyla Faz 5 motorlu traktörlere geçtiğini belirtti. Bu değişimin Türkiye’de çevre dostu tarım teknolojilerine geçişin önemli bir adımı olduğuna dikkat çeken Sejourne, New Holland ve Case IH markalarıyla birlikte tüm ürün gamını yenilediklerini ve artık bayilere sadece Faz 5 emisyon seviyesine uygun traktörler sunduklarını ifade etti.Faz 5 motorlar, Avrupa ve Kuzey Amerika'da geçerli olan çevre standartlarına eşdeğer olup, emisyon oranlarını düşürürken daha yüksek verimlilik sağlıyor. Sejourne, Faz 5 motorların, çiftçilerin ihtiyaçlarına yanıt verdiğini ve hem güç hem de özellikler açısından beklentileri karşıladığını belirtti. Bu sayede hem iç pazarda hem de ihracat piyasalarında önemli bir avantaj sağladıklarını vurguladı.
Teknoloji ile Donatılmış Tarım Araçları
Sejourne, tarımda teknolojinin giderek daha fazla önem kazandığını ve TürkTraktör'ün bu alandaki yatırımlarını hızlandırdığını belirtti. Özellikle uydudan destekli dümenleme sistemlerine olan talebin her yıl arttığını söyledi. Bu sistemler, traktörlerin daha verimli çalışmasını sağlıyor ve ilaçlama, gübreleme gibi operasyonlarda yüksek hassasiyetle tarımsal faaliyetlerin yürütülmesine olanak tanıyor.Sejourne, çiftçilere hem otomatik hem de manuel dümenleme sistemleri sunduklarını ve bu sistemlerin verimliliği artırmaya büyük katkı sağladığını açıkladı. Ayrıca, TürkTraktör'ün geliştirdiği "Tarlam Cepte" uygulaması ile çiftçilerin tarlalarındaki durumu takip edebildiklerini ve bu bilgilerin sezon boyunca yapılan çalışmalarda nasıl verimlilik sağladığını gözlemleyebildiklerini belirtti.