Hattat T4110 Erkunt Haşmet110


merhaba Arkadaşlar Hattat T4100 ile Erkunt Haşmet 110 arasında kaldım ikisininde fiyatı aynı gibi Sizce hangisi daha mantıklı
1000035859.jpg
1000040712.jpg
 
Erkunt Haşmet 110 lüks Perkins motor olarak bahsetmek gerekirse Hattat modern seri T4100 den bir hatta iki beden daha üstün traktör.

Fazla uzun teknik detaylara girmeden, arıza durumunda bakımı daha uygun ve kolay olsun diyorsanız Hattat, iyi çekiş olsun, daha özellikli olsun diyorsanız Erkunt lüks serisi diyebiliriz.

İkisi için de ayrılacak bütçe ile saati çok yüksek olmayan MF 3.105 de düşünülebilir.
 
  • Beğen
Tepkiler: gocabolulu
Şanzıman farkları nasıldır?
Hidrolik sistem farkları nasıldır, hassasiyet aldıramıyoruz diyen oluyordu.
Hattat valtradan bozma şanzıman kullanıyor. ZF'ye göre teferruatlı. Ayrıca bölerken hattatın işçiliği Erkunta göre fazla .
Bizim Erkunt, Hattat ,kubota servisine aynı usta bakıyor.Hattatın şanzımanı Erkunta göre az arıza verdiğini söylüyor tabi Erkunt hattatın 10 katı kadar satıyor.
Erkuntun 4 çeker sistemi sorunlu. Sürekli arıza açar. Hidrolik olarak Bosch kullanıyor. Bu iki td eder. Bir kere yol konumu var ağır ekipmanla kafa sallamıyor. Bu Hattatta da var.
Erkuntun artısı ise
Başak redpower şanzıman Erkunta uyar. Ayrıca kademesiz tmt 11de uyar. Yani Erkunt kademesiz şanzıman kullanabilir.
Eksisi ise
Erkunt perkins crd , Deutz crd ve mahindra crd kullanıyor fakat en iyi olanı=Iveco crd kullanmıyor.
Ses yalıtımı vasat.
Yeni modeller eskilere göre daha sorunlu. Kalite gittikçe düşüyor. Marka fark etmeksizin.2012-13 90-100-110 lüks çok iyi. Yenilerinde kalite düşmüş. Buçuk veya 4 çeker plakası kırıyor. Hattat tabi Erkunt ile mukayese edilecek traktör ama firma arkasında durmuyor. Yerine göre cam tedariği bile Bir kaç haftayı bulabiliyor .
 
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: The_Hoca

Benzer Konular